Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja styczeń 2026 🎈

Jeny ja nie wiem jak można sobie biznes z nagród instagramowych konkursów zrobić :crazy_face: tyle co brałam udziału to nic się nie udało tam upolować :smiling_face: mój biznes by nie wypalił na starcie :rofl::rofl:

2 polubienia

Z jednej strony rozumiem co macie na myśli a z drugiej strony uważam że to też nic złego. Oczywiście jak ja bym nie używała to może bym faktycznie oddała na jakiś oddział wcześniaków albo do domu samotnej matki bo jakoś specjalnie na tej sprzedaży się człowiek nie wzbogaci ale każdy ma sumienie i działa zgodnie z nim. Jesli chodzi o testy i opinie to też jak oddajecie komuś te rzeczy to opinii nie wystawiacie lubi już wystawiłyście bo macie duplikaty. Jesli ktoś dostał od was a nie jest na forum to też nie wystawi opinii.
Ostatnio widziałam post na fb na grupie oddam za darmo, ostrzegali przed jedną laską która odbiera za darmo rzeczy i potem je sprzedaje.

1 polubienie

Właśnie do mnie ten mail nie dotarł, redakcja kontaktowała się ze mną tutaj na forum z prośbą o adres :wink: miałam przepełnioną pamięć i zawiesiły mi się maile :face_with_peeking_eye:

No ogólnie jeśli coś nie jest dla ciebie to myślę że warto by w danym miesiącu odpuścić i dać szansę osobom które wykorzystają to w jakiś sposób . No nie wiem ogólnie ciekawa jestem

2 polubienia

@mamamalwi1 To podsyłam linki z maila:

2 polubienia

Niekoniecznie, bo jeśli oddajesz komuś bliskiemu, to nadal możesz poprosić o opinię i ja tutaj przekazać, ale tak jak mówisz każdy działa z własnym sumieniem.
Ja bym nie mogła sprzedać rzeczy, które dostałam za darmo, po prostu jakoś mi się to nie widzi i nie jest zgodne z moimi wartościami. Mnie to nie wzbogaci, a ktoś może faktycznie tego potrzebować.

1 polubienie

Dużo jest potrzebujących , a dużo jest te jak dziewczyna pisze wyżej że poprostu żyją z tych konkursów .:woman_shrugging: ciekawa jestem jak to się rozwiąże ale widzę że dużo dziewczyn co dostają przesyłki prezenty na insta też je później sprzedaje na vinted :woman_shrugging:

Ja też tak mam i doskonale Cię rozumiem ale są różni ludzie. Ja tylko napisałam że nie ma nigdzi (ja nie znalazłam) że tego nie można zrobić

1 polubienie

Inaczej, jak ktoś bierze udział w konkursach, w których musi coś zrobić. Na zasadzie wierszyka, obrazka, udostępnień itp, wtedy jest to dosłownie nagroda, z którą możesz robić co ci się podoba. Sama sobie nie wyobrażam z tego żyć. W moim odczuciu jest to po prostu dość niestabilne źródło dochodu

2 polubienia

Też uważam że sprzedaż takich rzeczy to żaden biznes. Bo jak chcesz sprzedać to za przysłowiowe grosze a jak dasz cenę za wysoka to nie sprzedaż tego :wink:

1 polubienie

@Sylwiaa bardzo Ci dziękuję 🫶🏼♥️

1 polubienie

i większość woli kupić nowe niż po kimś takie butelki,
mleko matki w takiej butelce/laktatorze zostawia niezmywalny biofilm bakteryjny, ktory wieszany z innym mlekiem matki może zaszkodzić innemu dziecku…
więc większość ludzi już jest świadomych w tej kwestii , ze na takich rzeczach nie warto oszczędzać

1 polubienie

Calkiem przez przypadek wrszlam na ten watek… zazwyczaj nie wchidze w zakladke zwyciezc…

Tak to ja sprzedaje rzeczy ( nie wszystkie). To co wiem ze mi sie przyda typu talerzyki sliniaki kubki zostawiam. Smoczki albo daje dalej ( jak chca ) albo sprzedaje bo moj maly nosi 18+. Ceny sa negocjowane i finalnie ida za 15/20 zl. Pieniadze sa przeznaczane na leki dla malego ( miesieczny koszt ok 2270zl ),rehabilitacje i neurologopede ( miesieczny koszt 1500zl) .orax na koncowki do pulsoksymetru ktore sie wyciraja co 2m ( koszt jefnej koncowki 275zl) Wiec takie 20 zl to kropla w morzu.

U mnie zlikwidowali oddzial polozniczy i ginekologiczny oraz porodowke wiec nie moge ich przekazac tam.
Jezdze duzo po szpitalach i pytam sie czy moge zostawic to pielegniatki nie chetnie przyjmuja tlumaczac sie tym ze one nie chca naciskac na rodzicow jakie smoczki czy jakiej firmy maja dawac dziecku nobi zazwyczaj kazdy ma deojegk smkczka uszykowanego.
Butelek plastikowych nie przyjmuja bo maja swoje szklane( co mnie tez zdziwilo bedac z malym na oiomie )
Laktatora nie przyjeli ze wzgledu higienicznych… butelki z innej firmy juz nie pasuja do laktatora.
Ale za to chetnie przyjeli sterylizator, podgrzewacz wkladki laktacyje.

5 polubień

U nas prime nie jest akceptowalny dynamiczny za to musi być i właśnie jej pomaga zasnąć

@DDoominika ale jak ktoś czegoś nie potrzebuje a np. lubi się tu udzielać to co ma nie odpowiadać i podpowiadać innym, bo może wygrać.

@Wikii Ja uważam że wcale nie musisz się z tego tłumaczyć. Twoja nagroda i możesz z nią zrobić co chcesz. Od początku uważam że jeśli się coś wygrało (nawet do testów) to jest to twoje i masz prawo zrobić z tym to co chcesz. Oddanie czy sprzedaż to prawie to samo bo na tym się nikt nie wzbogaca a komuś się może przydać.
Trochę jestem zdziwiona że w ogóle ktoś ten temat smoczków na vinted poruszył. Przecież jak ktoś sprzedaje to raczej by kupić za te pieniądze coś przydatnego dla dziecka czy siebie a nie po to by kupić piwo……
Także się w ogl nie przejmuj 🩷

2 polubienia

@Wikii dzieli za wyjaśnienie i przyznanie się, chociaż nie musiałaś :slight_smile: to zrozumiałe że jeśli dziecko jest 18+ to nie będzie testował smoczka 0-18 więc też nie wystawisz opinii. Co innego gdybyś była na forum tylko po to żeby sprzedawać wszystko.
Współczuje Ci choroby dziecka i wydatków z tym związanych :frowning: super też że oddajesz też rzeczy z których nie będziesz korzystać.
A jesteście może pod opieką jakiejś fundacji ?

Super ze o tym piszesz chociaz dla mnie to wogole wstyd ze ktos poruszyl i wkleil twoje zdjecie z vinted, twoja wygrana mozesz robic co chcesz a tak jak piszesz te 20 zl to jest nic lrzy takich wydatkach jakie masz ;(

1 polubienie

Nie tłumacz się, udzielasz się przez cały miesiąc na forum, dajesz fajne porady (to jest zdecydowanie coś więcej niż wklejenie wierszyka bo jakaś marka organizuje konkurs czy napisanie komentarza pod postem) - angażujesz się przez cały miesiąc i zostajesz za to doceniona w postaci butelek czy smoczków czy zestawów do rozszerzania diety - według mnie możesz robić z tym co masz ochote, zwłaszcza jeżeli masz już dane produkty albo okazuje się że nie są dostosowane do wieku Twojego malucha.

Komentarz w którym zostało wklejone Twoje zdjęcie oznaczyłam jako niewłaściwy, uważam, że nie powinno się tu znaleźć i mam nadzieję, że redakcja usunie ten wpis :wink:

7 polubień

Ojej , masz rację i chyba jednak zgodzę się z dziewczynami , twoja wygrana i ty decyduj , i może nie oceniajmy innych poprzez to czego nie wiemy bo jak widać dzieją się różne rzeczy w naszym życiu . Każdy niech robi to co uważa za słuszne i nie mam to oceniać

@Wikii przepraszam bardzo za zaistnialą sytuację, jest mi bardzo przykro z powodu synka i juz więcej taka sytuacja się nie powtórzy z mojej strony
jeszcze raz bardzo przepraszam