U mnie było to samo tylko , zamiast kupna domu to mieszkanie. I też mam 31 lat i z perspektywy czasu trochę żałuję , że nie zdecydowaliśmy się szybciej na dziecko .
To z kolei u nas też chcieliśmy żeby wszystko było po kolei czyli najpierw trochę się znaliśmy, potem ślub, remont mieszkania, ustatkowanie z pracą i dopiero potem myśleliśmy o dziecku. Dlatego trochę czasu zleciało
i pierwsze mam nie będąc aż tak młoda ale w sumie i tak się cieszę bo wyszalałam się, dużo też podróżowałam i robiłam to co chciałam i w końcu właśnie doszłam do punktu że świat wydawało mi się mniej wartościowy bez maluśka. Taki pusty…… Oczywiście z perspektywy czasu to myślę że mogłabym tak o 4,5 lat wcześniej mieć bąbelka ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ![]()
U nas jakoś ślub odwlekamy wiecznie, jesteśmy 7 lat razem, mamy synka, chłop ma dom po rodzicach. Jesteśmy zaręczeni, ale jakoś nawet nie rozmawiamy o ślubie.
A to ja też to słyszałam , u nas ostatnio więcej dziewczynek zauważyłam ![]()
Wiesz, że u nas też chcieliśmy “wszystko po kolei” i przez to właśnie jednak trochę to trwało i też stwierdzam że dziecko w wieku 31 jest jak najbardziej ok, ale w sumie fajnie byłoby wcześniej ![]()
jednak w razie gdyby zdecydować się na kolejne to jednak tak więcej czasu by było a w tej sytuacji nie wiadomo jak to się potoczy ![]()
![]()
@daruniax33 @SzczesliwaMami u mnie istniała duża szansa, że mały urodzi się jak będę miała trzydziestkę
ale postanowił przyjść na świat dokładnie dzień po moich urodzinach, więc liczone już jako 31 ![]()
![]()
@Kiniawes jaki piękny prezent dostałaś od syneczka ![]()
![]()
![]()
O to impreze urodzinowa mozecie robic wspólna ![]()
Powiedziałam mu, żeby tylko nie przychodził w moje urodziny i niech każdy ma swój dzień
kochany posłuchał!![]()
@ewelkar899_wp.pl - mąż zbankrutuje ![]()
U mojej kuzynki , syn urodził się 5 stycznia , jego mama 6 a tata 7 stycznia ![]()
To dopiero wydatek na prezenty ![]()
![]()
Tak się im to fajnie złożyło
świętują razem , ja też wolę żeby każdy miał swój dzień , ja mam 27.03 mąż 06.07 a bobas ma się urodzić 27.07 czyli takie połączenie tych dat to by było super ale no wiadomo
Ja pamaietam zawsze mialam laczone z moim bratem… on z 2 marca ja z 12 tylko ze on rok mlodszy i jak mama robila urodziny ro zawsze mielismy razem
Nie wiem czy łączenie urodzin - mama + syn jest fajne
dla mnie najważniejsze to będą urodziny synka i też jak będziemy organizować to raczej jako urodziny synka a nie urodziny moje i synka ![]()
![]()
Nie to u nas nawet jak mąż i ja mamy imieniny i urodziny w tym samym czasie to on swoje rozdzielił
ja nie. Na szczęście mamy wszyscy w różnych miesiącach więc każdy będzie miał kiedy indziej. Ja pierwotnie miałam mieć cc w dniu urodzin moje siostry ale przesunęłam z lekarzem o 2 dni bo chciałam żeby to był tylko jego dzień ![]()
Jak sie okazalo ze pierwsze dziecko urodzone w dzien ojca to chcialam tak zeby drugie bylo w dzien matki
no ale statania sie przedluzyly i z majowego bobasa wyszedl pazdziernikowy ![]()
Ja pierwszą córkę urodziłam w wieku 26 a kolejną dopiero jak miałam 31 potem synka jak miałam 32 ![]()
@Wikii to moja córka chodzi na urodziny gdzie dziewczynki są siostrami rok po roku , ale mama robi im wspólne urodziny pewnie są z różnych miesięcy ale właśnie robią obydwie urodzinki i jak pytałam mamy dziewczynek ci by chciały dostać to mama powiedziała że najlepiej pieniądze więc no dla dwóch dziewczynek po 100zl trzeba dać bo 50 zł to wstyd to już duży wydatek bo z 200 zł jak by nie patrzeć idzie.
Ja rozumiem jak jest roczek komunię chrzciny itp i wtedy pienidze są jak najbardziej ok , ale urodziny kolegi z przedszkola czy szkoły i matka chce pienidze zamiast prezentu ? ![]()
![]()
Jej!
Ale właśnie fajnie że jednak wybrał kolejny dzień, bo tak to każdy z Was ma swój dzień ![]()
@Mama03 to ładną masz ekipę Maluszków ![]()
to ja w tym wieku mam tylko jednego Szkrabeczka ![]()
![]()
Ooo to dopiero się udało
fajne 🩷