Taak, to była taka starsza babulenka o kulach ![]()
u mnie teściowa tak mówi ale ona wszystkie zabobony i takie rzeczy mówi
Starsi ludzie już tak mają , ktoś im kiedyś coś wmówił i tak to rozpowiadają ![]()
Ja też słyszałam o tym, że jak dużo chłopców się rodzic to będzie Wojna i wlansie tak zawsze u nas mówią babcie ![]()
![]()
![]()
Rok temu było sporo chłopców właśnie wśród znajomych, a w tym roku w rodzinie i bliskich już 3 dziewczynki
a dwie przyjaciółki w ciąży ale jeszcze nie znają płci
także trochę już więcej tych dziewczynek się pojawia ![]()
U nas to u nas to akurat większość chłopców ![]()
U mnie też wśród znajomych i rodziny sami chłopcy się rodzą , dlatego u nas też obstawiali wszyscy chłopaka.
U nas w rodzinie wogole malo dzieci, moje maja tylko jednego kuzyna ![]()
U nas to jest różnie w rodzinie , u mnie to mam więcej dziewczynek dwie dziewczynki i chłopiec ![]()
Ale co do narodzin w rodzinie to naprawdę słabo z dziećmi , wogule nie chcą mieć dzieci moje kuzynki😐
To u nas pierwsze w rodzinie są dziewczynki tylko mąż był wyjątkiem i wszyscy łącznie ze mną byli przekonani że będzie dziewczynka a tu niespodzianka ![]()
Ja za każdym razem jak była dziewczynka mówiłam na bank będzie chłopak ![]()
U mnie też jakoś wolą imprezować niż zakładać rodzinę. A kuzyni to najlepiej z kumplami obejrzaną po miesicie do rana i tyle z tego.
U mnie ciężko powiedzieć ale ogólnie dzieci chłopców jest więcej przynajmniej w tej najbliższej
Każdy chce przeżyć to życie po swojemu, a to kwestia czasu aż będą zakładać rodziny
my po 7 latach związku wzięliśmy ślub i myśleliśmy o założeniu rodziny a wcześniej to nie było priorytetem:) najpierw zawód podróże wyszaleć się a teraz już ta stabilizacja nastała z której się bardzo oboje cieszymy ![]()
![]()
W sumie lepiej się wyszaleć przed dziećmi niż potem jak już są
Ja najpierw powiedzialam, ze ma być ślub, potem kupno domu i dziecko. I tak zrobiliśmy, z perspektywy czasu jednak myślę, że na pierwsze dziecko mogliśmy zdecydować się szybciej (mam 31 lat) ale oczywiście 31 lat to wcale nie jest za późno ![]()
ale im człowiek młodszy tym miał więcej energii ![]()
Dla mnie priorytetem było właśnie skończenie szkoły po licealnej a później odbycie 2 letniego stażu i tak akurat w zaszłam w ciążę na końcówce stażu i to była świetna decyzja ![]()
@Kiniawes ale masz dla swoich dzieci zapewniona przyszłość , dom trzeba być z tego dumnym, 31 to wcale nie tak dużo ![]()
![]()
Pamietam jak moj wtedy NieMąż zapytal mnie czy mozemy miec dziecko najpierw a pozniej te wszystkie sluby, wesela i kredyty ![]()
Moj maz jest typem ktory uważał ze slub nie jest pottzebny, ze to tylko papier i wydawanie hajsu. Ale wiedzial ze mi na tym zalezy wied doszliśmy do porozumienia ze tylko cywilny.
Ciesze sie ze najpierw postanowilismy starac sie o dziecko ( po 8 latach zwiazku) a po 10 latach razem sie pobralismy. Choc w naszym wypadku logistycznie byl dramat i wczesniej o tym nie pomyslelismy ![]()
Pamietam piekne slowa ktore mi powoedzial apropos slubu… ze slub mozna sobie wziac a potem wziac rozwod i znowu sie nie znamy. A matka jego dziecka bede juz do konca zycia…
Bardzo mnie tym wzruszyl i utwierdzil ze on naprawde dojrzal do decyzji o dziecku, bo balam sie ze tez robi to dla mnie bo ja od dawna bylam gotowa. Powiedziałam mu o tym ze ja juz ale ze nie naciskam i czekam na jego gotowosc a przy okazji juz moge sobie pewne plany na przyszlosc tak ustawiac zeby bylo pozniej tylko latwiej.
To bardzo dojrzały facet ![]()
pięknie takie słowa usłyszeć
za to mój to pierwsze ślub ! Później dziecko:rofl: no tak miał wbudowany model rodziny i koniec ale wybór każdego szanuje ![]()
![]()
![]()
Hahahhaha mega usłyszeć coś takiego od faceta !