Zwycięzcy konkursu forum #teamLOVI - edycja maj 2026 🎈

Taak, to była taka starsza babulenka o kulach :grinning:

u mnie teściowa tak mówi ale ona wszystkie zabobony i takie rzeczy mówi

Starsi ludzie już tak mają , ktoś im kiedyś coś wmówił i tak to rozpowiadają :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Ja też słyszałam o tym, że jak dużo chłopców się rodzic to będzie Wojna i wlansie tak zawsze u nas mówią babcie :face_with_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Rok temu było sporo chłopców właśnie wśród znajomych, a w tym roku w rodzinie i bliskich już 3 dziewczynki :grinning: a dwie przyjaciółki w ciąży ale jeszcze nie znają płci :grinning: także trochę już więcej tych dziewczynek się pojawia :star_struck:

1 polubienie

U nas to u nas to akurat większość chłopców :smiley:

1 polubienie

U mnie też wśród znajomych i rodziny sami chłopcy się rodzą , dlatego u nas też obstawiali wszyscy chłopaka.

1 polubienie

U nas w rodzinie wogole malo dzieci, moje maja tylko jednego kuzyna :see_no_evil:

1 polubienie

U nas to jest różnie w rodzinie , u mnie to mam więcej dziewczynek dwie dziewczynki i chłopiec :sweat_smile:
Ale co do narodzin w rodzinie to naprawdę słabo z dziećmi , wogule nie chcą mieć dzieci moje kuzynki😐

To u nas pierwsze w rodzinie są dziewczynki tylko mąż był wyjątkiem i wszyscy łącznie ze mną byli przekonani że będzie dziewczynka a tu niespodzianka :joy:

Ja za każdym razem jak była dziewczynka mówiłam na bank będzie chłopak :rofl:

1 polubienie

U mnie też jakoś wolą imprezować niż zakładać rodzinę. A kuzyni to najlepiej z kumplami obejrzaną po miesicie do rana i tyle z tego.

U mnie ciężko powiedzieć ale ogólnie dzieci chłopców jest więcej przynajmniej w tej najbliższej

Każdy chce przeżyć to życie po swojemu, a to kwestia czasu aż będą zakładać rodziny :innocent: my po 7 latach związku wzięliśmy ślub i myśleliśmy o założeniu rodziny a wcześniej to nie było priorytetem:) najpierw zawód podróże wyszaleć się a teraz już ta stabilizacja nastała z której się bardzo oboje cieszymy :heart_eyes::heart_eyes:

W sumie lepiej się wyszaleć przed dziećmi niż potem jak już są

2 polubienia

Ja najpierw powiedzialam, ze ma być ślub, potem kupno domu i dziecko. I tak zrobiliśmy, z perspektywy czasu jednak myślę, że na pierwsze dziecko mogliśmy zdecydować się szybciej (mam 31 lat) ale oczywiście 31 lat to wcale nie jest za późno :face_with_peeking_eye::grinning: ale im człowiek młodszy tym miał więcej energii :grinning:

2 polubienia

Dla mnie priorytetem było właśnie skończenie szkoły po licealnej a później odbycie 2 letniego stażu i tak akurat w zaszłam w ciążę na końcówce stażu i to była świetna decyzja :face_holding_back_tears:
@Kiniawes ale masz dla swoich dzieci zapewniona przyszłość , dom trzeba być z tego dumnym, 31 to wcale nie tak dużo :heart::heart:

2 polubienia

Pamietam jak moj wtedy NieMąż zapytal mnie czy mozemy miec dziecko najpierw a pozniej te wszystkie sluby, wesela i kredyty :rofl:
Moj maz jest typem ktory uważał ze slub nie jest pottzebny, ze to tylko papier i wydawanie hajsu. Ale wiedzial ze mi na tym zalezy wied doszliśmy do porozumienia ze tylko cywilny.
Ciesze sie ze najpierw postanowilismy starac sie o dziecko ( po 8 latach zwiazku) a po 10 latach razem sie pobralismy. Choc w naszym wypadku logistycznie byl dramat i wczesniej o tym nie pomyslelismy :rofl:
Pamietam piekne slowa ktore mi powoedzial apropos slubu… ze slub mozna sobie wziac a potem wziac rozwod i znowu sie nie znamy. A matka jego dziecka bede juz do konca zycia…
Bardzo mnie tym wzruszyl i utwierdzil ze on naprawde dojrzal do decyzji o dziecku, bo balam sie ze tez robi to dla mnie bo ja od dawna bylam gotowa. Powiedziałam mu o tym ze ja juz ale ze nie naciskam i czekam na jego gotowosc a przy okazji juz moge sobie pewne plany na przyszlosc tak ustawiac zeby bylo pozniej tylko latwiej.

4 polubienia

To bardzo dojrzały facet :two_hearts::two_hearts: pięknie takie słowa usłyszeć :face_holding_back_tears: za to mój to pierwsze ślub ! Później dziecko​:rofl: no tak miał wbudowany model rodziny i koniec ale wybór każdego szanuje :two_hearts::two_hearts::two_hearts:

1 polubienie

Hahahhaha mega usłyszeć coś takiego od faceta !