Zwiastuny porodu i rozpoznanie "wielkiego początku"

Termin mam na 4.08 ale pewnie cały lipiec będę siedziała jak na szpilkach i bała się wyjść do sklepu żeby tam nie urodzić :stuck_out_tongue:

Powiem Wam, że mam takie dziś coś delikatne skurcze i jak ide siusiu to mnie coś kuje. Mąż tylko siedzi i liczy, że się cos wydarzy bo w środę wyjeżdża już i chciałby żeby mały dzis albo jutro wyszedł :)…no ale to nie jest koncert życzeń hehe :slight_smile:

Kurde ja mam tylko jednych takich sąsiadów z samochodem a z tą karetka to rzeczywiście nic pewnego teraz tyle się słyszę że nie przyjeżdżają na czas i w ogóle. Ja dzisiaj miałam taki sen że aż się obudziłam. A śniło mi się że przypadał już termin porodu a ja byłam tak spanikowana i czekałam ze to już a gdy się okazało że odchodzą mi wody wpadłam w panikę. Jak się obudziłam to byłam wyktraszona ze może rzeczywiście będę panikowac a później jak leżałam to se myślę" ale Ty glupia do tego jeszcze daleko,a skoro już rodzilam to nie powinno być źle".

Dzien przed porodem moj synek byl o wiele spoojniejszy. prawie wcale sie nie ruszal…dopiero po zjedzeniu prawie calej czekolady troche sie przeciagnal…i juz. Nastepnego dnia mialam ostatnia wizyte u mojej lekarki prowadzac ej.Podczas standardowego badania cisienia okazalo sie ze jest troszeczke podwyzszone ( przez cala ciaze mialam ksiazkowe). Pierwsze skurcze dstalam po wizyce. Jak tam pomysle o tych ostatnich dniach…to chyba gdzies w podswiadomosci moj organizm sampodpowiadal mi ze moge juz zaczac sie do porodu przygotowywac. Nagle najlepiej siadzialo mi sie na pilce porodowej, przez 2-3 dni sprawialo mi przyemnosc krecenie biodrami czy nawet robienie przysiadow. Na wsyztko przyjdzie pora…ale warto obserwowac swoj organizm…b mozna z neigo wiele wyczytac :slight_smile:

Mi brzuch opadł i to bardzo, dzień przed drugim porodem byłam na kontroli i wszystko było ok, a 24h później urodziłam.

Mnie ciśnie częściej na siku tez bo główka nisko i mam czasem pobolewania kręgosłupa

Brzuch mi się obsuwa, szyjka ma długość około 1 cm. Jak to lekarz mój powiedział nie ma reguły kiedy dziecko się urodzi i ciężko określić kiedy to się stanie :slight_smile:
Pozostaje nam cierpliwie czekać na wyjście naszych pociech :slight_smile:

Syba - a na kiedy masz termin?

Termin mam na 22 maja :slight_smile:

A to rzeczywiście już czas na “schodzenie” brzucha :). Ale nam kobitek z forum urodzi dzieciątek w tym miesiącu :slight_smile:

no sie posypia maluszki hehe rodzinka Lovi się powiększy :slight_smile:

Dużo dziewczyn ma termin na maj ciekawie która będzie pierwsza :slight_smile:

Ty Syba :stuck_out_tongue: heehehehe

Ja mam na 15

Jejku jak są pomyślę że już w sierpniu :slight_smile:
Z jednej strony jest ekscytacja z drugiej strach :slight_smile: jestem bardzo ciekawa czy będzie podobna do tatusia bo Oliverek ma moje oczy włoski i usteczka :slight_smile:

Powiem ci że jest taka duża szansa, że pierwsza urodzę:)

Ok syba skoro tak to czekamy najpierw na Ciebie a potem mogę byc ja

albo ja 12 maja :slight_smile:

Tylo dziewuszki dajcie znac jak juz będziecie zamierzaly to może i moja sie ruszy

Zwiastuny…ehhh kiedy to było… Myślę,ze przy pierwszym porodzie nie da się wiedzieć czy to zwiastun,czy to nie za wcześnie… kiedy przyszły skurcze,ja myślałam,ze to już…a to sie okazało,ze tydzień jeszcze chodziłam ze skurczami :smiley: