brzuch “opada” na dÓł podobno sperma partnera działa wywoławczo pod koniec ciąży i długie spacery trochę “wyczynowe” i oczywiscie picie RycyNy :)![]()
sperma nie działa he
długie spacery też nie
bo wszystko robiłam i robię teraz a to picie rycyny to co to ? nie szkodzi dziecku ?
już wiem co to jest ta rycyna olejek ale się ma roztrój jelit staszne bóle to dziękuję wolę poczekać za dzieckiem .
Pewnie ,nie ma co przyspieszać i dać maluchowi wyjsc w swoim czasie. Im dłużej tym lepiej dla niego a my mamy jakoś sie przemęczymy w tej końcówkę ciazy
Mama Antosia ja się w ciąży nie męcze najgorsza aby zgaga . No i to czekanie za maluchem bo się doczekać nie idzie ciekawa jestem jaki będzie ,
Mnie już jakiś czas męczy zgaga zwłaszcza po sokach np z pomarańczy:/ ja też cierpliwie czekam aby tylko wytrzymać najdłużej
U mnie zero objawów przepowiadajacych. W dniu terminu miałam wizytę i dr powiedziała, że nic się z szyjką nie dzieje i może to (ciąża) jeszcze potrwać. Ani brzuch się nie opuścił, ani czop nie odszedł.
Po trzech dniach wieczorna “randka w sypialni” z mężem i o 2:00 odeszły wody
Mama Arka Martynki a która twoja ciąża ? bo ja 2 mam za sobą i zawsze pierwsze bóle miałam . Silver90 ja zgagę mam okropną i nic nie pomaga mi . najgorzej jak do łózka się położę . to mnie skręca od niej . Dzisiaj mam wizytę u swojej lekarki i do dentysty idę mam nadzieje że słabo mi nie będzie bo na początku źle znosiłam dentystę
Tak tak sperma i spacery to mit. Dzidziuś wyjdzie z brzuszka dopiero wtedy kiedy sam będzie gotowy i nic go z domowych metod nie zmotywuje.
Mi lekarz zalecił seks w prezerwatywie żeby szyjka nie miała kontaktu z nasieniem bo na ostatnim badaniu skróciła mi się szyjka. Więc może trochę z tą spermą jest prawda ale nie u wszystkich działa. W każdym razie puściłam mężowi oczko, że w grudniu będziemy musieli przyszaleć z aktywnościami a on na to: "jasne, będziemy częściej sprzątać, myć okna i podłogi… " ![]()
Hej dziewczyny ja dzisiaj miałam wizytę jest 38 na 39 tydzień a ani rozwarcia nic mały gdzieś ma 3400 jak nie urodzę do 5 listopada to mam do lekarki na wizytę się umówić i na szpital albo 10.11 albo 14.11 zobaczymy . Na razie nic nie mówi żebym rodziła
Lekarka mi powiedziała ze mam mało wód płodowych boję się trochę czy coś dziecku nie będzie jak jej się zapytałam to mówiła że aby przy porodzie mniej będę miała nie wiem co myśleć
P.nowak nie denerwuj sie kochana, wszystko będzie w porzadku. Gdyby był jakis duży problem , lekarz by o tym Tobie powiedział . Trzymam kciuki za Ciebie Zebys urodziła w terminie ![]()
Katarzyna Twardowska weszłam w internet i jak przeczytałam co może być od małej ilości wód to masakra . Podaj meila swojego może to popiszemy tak sobie
Z córkami ok miałam wód . Chciała bym już urodzić mały sam raz jest . a gdzie tu do 14 listopada he
U mnie bóle przepowiadające już wcześniej się pojawiły, najgorszy był tamten tydzień, na szczęście się uspokoiło. Na zgagę P.Nowak nie mam co polecić mnie tak często nie dopada, ale potrafi doskwierać. o wcześniejszym wyjściu maluszka nawet nie myślę niech siedzi długo, ale pewnie niektóre z was przy końcówce mają już dość:) Seamstress nie ma co się spieszyć przy krótszej szyjce bym nie ryzykowała nawet po 37 tc. P.Nowak będzie dobrze, pomyśl ile ci jeszcze zostało, bo już na prawdę nie dużo:)
P. Nowak gdyby wód było bardzo mało lekarz na pewno by zareagował. Pilnuj ruchów malucha i się nie stresuj. Nie czytaj też za dużo w internecie bo nie potrzebnie będziesz się stresowała. Głowa do góry wszystko będzie dobrze.
Silver 90 ja idę na 39 tydzień dużo mi nie zostało ale nie chcę po terminie rodzić tym bardziej że niby mało wód a mały ma niby mniej więcej te 3400 to duże dziecko a może do 3800 dociągnąć do porodu wywołanego nie wiem co robić żeby prędziej urodzić tydzień przed terminem . czy jakieś przysiady . Kasia S ruszać się rusza maluch ale różnie bywa mało się słyszy o pomyłkach lekarzy
Nie stresuj sie P.nowak będzie wszytsko dobrze. Tak jak napisała Kasia, kontroluj ruchy dziecka a jak cos zauważysz niepokojącego to udaj sie do lekarza. Internet nie zawsze jest dobrym źródłem informacji
Już bym chciała urodzić ale na to się nie zanosi raczej będę chodzić jak słonica .
Urodzisz urodzisz, tez tak mówiłam ze nic sie nie chce ruszyć do przodu bo juz sie nie mogłam doczekać a w 38 tygodniu sie ruszyło z ninacka i urodziłam ![]()