Zwiastuny porodu i rozpoznanie "wielkiego początku"

Ja 2 dni przed zaczęłam plamić i powiedzieli że normalne, byle nie była to czysta krew tylko właśnie taka ciemna wydzielina spowodowaną skracaniem się szyjki. Myślę Kochana że na dniach urodzisz,nie stresuj się, jak byłaś w szpitalu i sprawdzili i wszystko ok to czekaj na regularne skurcze:)powodzenia

Ja w pierwszym trymestrze miałam takie brunatne plamienia, lekarz mówił ze to macica sie oczyszcza. W twojej sytuacji pewnie niedługo będziesz juz trzymać maleństwo w ramionach. Trzymam kciuki zeby dzidziuś urodził sie zdrowy.

Ja takie plamienia mialam w 9 tygodniu lekarz mowi ze bylo to spowodowane niedoborem progesteronu.
E.Okuszko jak brudzenie i wszystko w szpitalu sprawdzili to ok.
Jak bylaby to zywa krew to lepiej udaj sie do szpitala bo wtedy to moze Ci sie lozysko odklejac.

Wczoraj miałam trochę czystej krwi tzn ze sluzem, ale jasnej, a tak to tylko brudze. Nie badali mi szyjki ani na fotelu, podlaczyli tylko pod ktg.

To napewno szyjka ci sie rozwiera i skraca;) niebezpieczny jest krwotok…

No to tak, ok północy zaczęłam mieć regularne skurcze co 10-8 min, po północy byłam w szpitalu, zrobili ktg na którym brak skurczy, a mnie bolało jak nie wiem, zbadali mnie ale miałam tylko 1,5cm. Nie chcialam wracać do domu bo bym się z bólu wiecie co. Zaczęłam wymiotowac, podlaczyli jeszcze raz pod ktg i brak skurczy, ale zbadali dla pewności i okazało się ze jest 4 cm, i tak do 3:10 skurczy widać nie było na ktg, ale rozwarcie postępowalo w expresowym tepie, potem parte, darlam się jak głupia, kto tu mówił ze parte to pikuś? I o 3:45 na świat przyszła Klaudia 2700g 52 cm. A teraz ide spać, bo wczoraj w nocy nie spałam i dziś tez i padam

Wow. No przeszłaś. Dobrze, że nie chciała wracać do domu :slight_smile:
Gratulacje córeczki :slight_smile:

E.Okuszko gratulacje :))
Hehe kazda chyba z Nas bedzie sie darla wiec wyjatkiem.nie jestes:))
Niech sie corka zdrowo chowa:)

Gratulacje:) Ja jak miałam podawaną kroplówkę to obok rodziła kobieta, która postękiwała a ja powiedziałam do męża: ale ona jest głośna.Jeszcze nie wiedziałąm jak ja się będę drzeć. Ja rodziłam to darłam się tak, że lekarz przybiegł i powiedział, że jeszcze takiego darcia nie słyszał i żebym była ciszej bo na sali przyporodowej leżały 4 dziewczyny i 2 z nich się wystraszyły 1 płakała a druga chciała iść do domu…ups… i tak się darłam dalej:)potem się ze mnie śmiał, że przeze mnie ogłuchł:) na drugi dzień głos straciłam:)odpoczywaj i nabieraj sił:)

Super , moje gratulacje!!! Cieszę sie ze malutka zdrowa :slight_smile: Nabieraj sił i wszystkiego dobrego !

Gratulacje ogromne! Niech się zdrowo chowa kruszyneczka :slight_smile:

Jak pobyt w szpitalu ? Z maleństwem wszystko w porządku ??

E.Okuszko . Gratulacje :slight_smile: Dużo zdrówka dla maleństwa .

Ja jeszcze mam dwa miesiące do porodu a już myślę o porodzie:) co tydzień chodzę na szkolenie dla kobiet w ciąży i tam wiele ciekawych informacji można się dowiedzieć od położnej. Na pewno pierwszym zwiastunem nadchodzącego porodu jest obniżenie brzucha, co oznacza że maluszek przemieszcza się w dół. Kolejnym symptomem są nieregularne skurcze macicy, mogą się pojawić na kilka dni wcześniej, aby uśmierzyć ból można zmienić pozycję lub po prostu pochodzić:) Następnie przychodzą te regularne skurcze jak i odejście wód płodowych. Warto miesiąc wcześniej spakować dla siebie i dziecka torbę do szpitala, bo czasem ciężko przewidzieć dokładnie termin porodu, ale oczywiście niech każda z nas donosi nasze skarby do samego końca:)

E Okuszko moje gratulacje. :)Zdrówka dla Was.

Gratulacje! Ja też się darłam że do dzisiaj mi wstyd jak o tym pomyślę… Szczęścia!

U mnie się zaczyna. Odchodzi czop śluzowych. Do tego bóle podbrzusza… coraz silniejsze

Mnie dzisiaj zlapaly po 3 w nocy bole jak na miesiaczke ale wzielam no spe i przeszlo wiec to chyba przepowiadajace…
Teraz spac nie moge.

No Pamela, to o podobnym czasie mnie wzięły. I nie spałam cała noc… na forum też nie chciałam wchodzic…
Czekałam tylko do 7zeby napisać mamie sms żeby nie planowała nic na dziś i się pakowala do mnie na noc. Teraz chyba też wezmę nospe.

DorFryt więc u Ciebie zaraz dzidziuś będzie z Tobą. :slight_smile:
Pamela u Ciebie przepowiadajace na pewno. Ale też jesteś bliżej niż dalej.