To teraz chyba wszystkim, które maja problem z brzuchem albo wagą podniosę ciśnienie, bo napiszę Wam, że ja 3 tyg. po porodzie już miałam tylko trochę skóry a po połogu nie miałam śladu po ciążowym brzuchu i kilogramach. Wyglądałam lepiej jak przed ciążą. No tylko nie taka elastyczna ta skóra.
Ale niestety zęby to jest dla mnie kosmos. Widzę, że będzie problem, byłam już na kontroli i dentystka mnie pocieszała, ze nie jest źle, ale jednak “do remontu” coś jest. A wiadomo, że leczony ząb nigdy nie będzie tak mocny jak zdrowy nieleczony…
Zosiu ja zaraz po porodzie miałam mniej niż przed porodem na wadze. A brzuch zaklęsnął się od razu jak tylko urodziłam, miałam jeszcze tylko trochę nadmiaru skóry, ale po kilkunastu dniach nie było już śladu po ciąży.
u mnie najgorzej przedstawiała się sprawa z zębami. Po pierwszych ciążach nie miałam tegp problemu natomiast przy tej ostatniej tak. Poszłam do dentysty dopiero po urodzeniu ( bo ja jestem panikara i musiałam brać znieczulenie, a wciąży mimo, że ponoć wolno bałam się o małą) zęby leczę do dnia dzisiejszego. Noi został mi brzuch, coprawda nie jest sflaczały,ale jednak nie jest taki płaski jak byłprzed ciążą
Beata - faktycznie na moim brzuchu też bardziej skóra niż dodatkowe kg. Ale wyobraźcie sobie, że JJ ma prawie 10 mcy a ja nadal mam pasek na brzuchu zapomniałam o tym napisać i przypomniało mi się dzisiaj jak robiłam zdjęcie do wątku o płaski brzuch
Zofia ja prawie 7 m-cy poporodzie i pasek też jeszcze mam - jak przeczytałam twój post to od razu dresy w dół i oglądanie brzucha :::)))
Zosiu ja tą linię też miałam bardzo długo. Nie martw się bo ona zejdzie, ja po 23 miesiącach nie mam już po niej śladu.
Beata, a wiesz, że nawet mi ten pasek nie przeszkadza Postanowiłam przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza wszystko. Wiedziałam, że ciąża powoduje zmiany, a te które ja mam i zostały to taka drobnica, że nie martwię się.
Ja jestem teraz w 23 tc i niedawno minęły 2 lata od ostatniego porodu. Kreska zniknęła dawno, dawno i jak dotąd - nowa się jeszcze nie pojawiła
Mnie po ciąży irytuje blizna po cc, przypominam sobie o niej dość sporadycznie…ale przypominam. Brzuch zniknął mi momentalnie i podobnie jak Zofia odnoszę wrażenie, że jestem szczuplejsza niż przed ciążą.
Klio na bliznę rewelacyjnie zadziała lampa Bioptron. Ja stare blizny po oparzeniu nią zagoiłam i wygładziłam, to jest leczenie światłem i działa na różne warstwy skóry.
Kropka - a smarujesz czymś brzuszek? Dziewczyny? pasek sam znika czy czymś wspierałyście jego zanik?
a czy ktoras z was po porodzie stosowala jakies pasy na brzuch, pomagajace skorze sie sciagnac ? ja co prawda jeszcze przed porodem ale juz zastanawiam sie czy w3arto moze czegos takiego poszukac by latwiej bylo wrocic do formy, z waga zapewne nie bede miala problemu gdyz nie duzo przytylam w ciazy a dodatkowo teraz jestem na diecie z powodu cukrzycy ciazowej i ostatnio nawet zamiast przytyc to jeszcze chudne
Ja akurat przytyłam 23 kg w ciąży… To bardzo dużo, więc ciało zmieniło się bardzo. Przede wszystkim rozstępy na bokach, brzuchu, piersiach i udach, zmniejszyly mi się piersi, no i brzuch już nie jest taki jak kiedyś
Słyszałam, że owijanie się pasem lub bandażami pomaga nie sprawdzałam tego osobiście na sobie dlatego trudno mi powiedzieć czy tak jest.
Ja jestem w 6 miesiącu staram się regularnie smarować kremami na rozstępy. Czy to coś da nie mam zielonego pojęcia.
Jednak słyszałam, że rozstępy bardzo często pojawiają się przed samym porodem.
Dzięki Zofia, jeśli ta blizna będzie dla mnie, aż tak uciążliwa pomyślę o tej lampie.
mi bardzo pogrszyly sie zeby i wlosy po ciazy.
Wlosy wychodza platami, do tego straciły dawna swoja witalnosc natomiast zeby jakby zżółkły mimo, ze myje je jak dawniej…nie wiem jak temu zardzic…
U mnie zmieniły się moje piersi,pozostały jeszcze na nich rozstępy,są miękkie mam tylko nadzieję że wrócą do takich jakie były przed ciążą!Włosy bardzo mi wypadają i się strasznie łamią,kształt pępka mi się zmienił no i okres dłużej trwać,przed ciążą trwał tylko 3 dni,a teraz tydzień :((( Okropne !!! O brzuch nie muszę się martwić,bo wam płaski i zrobił to takiego co był,figura też chociaż chciałabym być troszkę grubsza ale przez karmienie dużo schudłam
Augusia a długo karmilas piersią ? I ile schudlas ?
Rozstępy to sprawa indywidualna, sa dziewczyny które niczym sie nie smarują, nie mają zadnego, a czasem tony kosmetyków nie pomogą. Po ciązy jest róznie, trzeba kochac siebie po prostu i ciało, które dało nowe życie. na sprawy intymne pomoże nowoczesny laser, piersi po karmieniu tez można poprawić w gabinecie zabiegami ujędrniajacymi, brzuch warto ćwiczyć zaraz po połogu, nawet robiąc brzuszki w domu. Włosy wypadac przestaną, warto łykac suplement dla mam karmiących. Zęby można wybielić pastą (poecam Blanx).Trzeba dac sobie czas, co najmniej tyle samo, ile trwała ciąża.
Co do past do zębów też należy uważać, ponieważ zbyt częste stosowanie pasty wybielającej może zniszczyć nam szkliwo.
Do wybielania zębów polecam nakładki z białej perły. U mnie efekt był extra. Ale oczywiście zabieg ten zrobić po ciąży. W ciąży bym się nie odważyla wiedząc jakie dziąsła i zeby są wrażliwe.
.