Zmiany w organizmie pozostałe po ciąży

U mnie zmieniły się piersi,dość ze miałam małe to teraz prawie ich nie mam:-(, strasznie wypadają mi włosy, paznokcie, przed ciąża miałam długie a teraz co mi urosną odrazy się lamia:'( a i rosną mi włosy, i to akurat po bokach u robią mi się okropne loczki, i ciężko zrobić mi kucyka lub koka bo odrazy odstają te loczki. Do wagi wróciłam z przed ciąży i dalej jestem chudzinka …niestety :-]

Sama nie jestem w stanie pozbyć się cellulutu po ciązy. Która z Was miała i jak to usunełyście?

Ja mialam! Co pomogło:
ćwiczenia
zmiana diety
pływanie
chodziłam przez jakiś czas na masaże ale poza siniakami duzego efektu działania nie widzialam ( była to bańka chińska)

Potem zaczełam zastanawiać się nad endermologia oraz na kriolipolizą i zdecydowałam się na to drugie. jestem zadowolona bo efekt naprawdę dobry i cellulit aktualnie jest prakycznie niewidoczny. Chodziłam tutaj:
https://www.mttestetica.pl/proshockice-kriolipoliza/

Miałam przed ciążą jeszcze . Po tym jak schudłam i ćwiczyłam zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki :smiley: według mnie żadne kremy nie pomogą …
Dieta i ćwiczenia jedyna rada na cellulit;))
Teraz powtórka z rozrywki po ciążach ale będę walczyć powoli :))

Mi też wyskoczył po pierwszej ciąży nie miałam, a teraz przytyłam mniej a nogi wyglądają strasznie. Dwa miesiące po porodzie mam 10 kilo więcej niż chce.

Ja wyglądam i czuję się dobrze, wagę mam już niższą niż przed porodem, ale jednak z fałdką muszę walczyć, jak Wam udzie?

Kasia ja po dwóch porodach mam 10 kg do zrzucenia jeszcze ;)) i będzie waga z przed ciąż :wink:

Pewnie coś tam w naszym organizmie się zmienia, co się zmieniło w moim, dokładnie niego wiem, jakoś bardzo tego nie odczulam a jestem na razie po dwóch porodach niedługo czeka mnie trzeci poród :slight_smile:
Zawsze figure odzyskiwalam, szybko spadała mi waga po ciąży, długo też karmilam piersią bo starszego dwa lata a młodszego 2,5 roku, więc karmienie piersią też robi swoje
Jestem tez ogólnie aktywna osoba to też pewnie robi swoje
Samopoczucie to wiadomo, na pewno trochę spadło, zresztą jak sami wiecie przy dzieciach jest co robić więc bywają często takie dni że jestem tak pamięta że najlepiej bym poszłabym spać

Mandarynka nie dziwię Ci się, ja przy jednym maluchu wieczorem najlepiej poszłabym z Nią spać od razu.
Ja miesiąc po porodzie zostało mi nie całe 6kg do zrzucenia. Najgorszą fałdka właśnie na brzuchu. Narazie czekam jeszcze trochę i muszę chyba zaczzc wdrazac jakieś ćwiczenia.

Ja jestem po trzech porodach i udało mi się wrócić do wagi sprzed pierwszego. Oczywiście po każdej ciąży należy dac sobie czas na powrót do formy i nie robić niczego na czas

Akone nie dziwie Ci się ;)))) przy trójce to już sport :smiley:

U mnie też 6kg, karmię piersią i na pewno sporo mam ruchu, mam nadzieję, że z czasem zgubię te dodatkowe kg. Fałda na brzuchu spora, ale tutaj bez ćwiczeń to raczej się nie uda nic z tym zrobić.

U mnie została fałdka na brzuchu. Na dzień dzisiejszy (4 miesiące po porodzie) mam +1,5kg. Ale to zrzucę z czasem :slight_smile:

Co się zmieniło? Z tego co lekarz powiedział to położenie macicy - zrobiła się tylnoskrętna czy jakoś tak. I coś w środku się zmieniło, bo bardzo łatwo mnie zadowolić podczas seksu :slight_smile: A przed ciążą takie łatwe to nie było :slight_smile:

Pcheła ja na seks nigdy nie narzekałam a po pierwszym porodzie doznania o wiele lepsze po drugim nieziemskie aż żal że kolejnego nie planuję.

Pchela pewnie chodzi o tylozgiecie macicy też mam ale miałam już przed ale słyszałam że po porodzie może tak być że z normalnej stanie się tylozgieta albo jak była tylozgieta to nagle jest w przodozgieciu czyli prawidłowym ułożeniu.

Kasia - w takim razie czekam na kolejny poród :smiley:

A tak na poważnie to mąż się śmieje, że po porodzie to jakby się z dziewicą kochał :d aż boję się pomysleć co to będzie po kolejnym :slight_smile:

Ja schudłam sporo. To co w ciązy nadbyłam to juz w pierwszym miesiacu zrzuciłam. Teraz jestem 3,5 miesiaca po porodzie i waze o ponad 5 kg mniej niz przed samą ciaza. Zawsze wazylam w granicach 65 kg. Teraz waze 59 kg. Niepokoi mnie to troche, bo jestem w miare wysoką osoba i zaczynam wygladac niefajnie.

Agnieszka to ile masz wzrostu??
59 kg to moje marzenie :)))

Dziewczyny to tylko się cieszyć, wiele par narzeka na życie seksualne po urodzeniu dziecka ale jak widać nie jest tak źle
W moim przypadku chyba nic się nie zmieniło w tej sprawie, ale to też raczej dobrze :-):slight_smile: bałam się najgorzej po drugim porodzie po tym nacięciu i rozerwaniu, że będę czuła dyskomfort, że coś będzie nie tak, ale po jakimś czasie wszystko wróciło do normy. Ciało też potrzebuję czasu, zregeneracji, trzeba być cierpliwym, każdy poród też jest inny.
Ja a właściwie moje krocze było w kiepskiej formie ale jak widać wszystko teraz jest ok. Mam tylko nadzieję że przy trzecim porodzie będę lepiej i tak mnie nie porozrywa

Agnieszka wiem o czym mówisz, ja nie jestem jakoś bardzo wysoka, tzn tak chyba w normie bo mam 164cm i po dwóch porodach ważyłam 45kg, to było za mało, wszystko na mnie wisiało i nie podobałam się sobie.
Za dużo ciała nie dobrze ale takim chudym też nie jest ładnie być

Chyba lepiej mieć ciut na plusie niż na minusie bo jednak łatwiej jest schudną niż przytyć gdy nie ma się warunków do tego. Jak ma się ciut więcej to i tak łatwo to zatuszować, a czasem i nie trzeba. A w chudości nikomu nie jest do twarzy. Wtedy zwykle i biust jest niewielki i sukienki źle leżą. Dla zdrowia najlepiej być po środku.