Ale on i tak powinien je płacić , przecież dziecko to duże koszta
jak nie będzie płacił ro pójdzie siedzieć
jeszcze jest taki myk że komornik może zablokować karty jego najbliższej rodzinie
wystarczy nikomu nie mówić i zdj nie wstawić na social media, najgorsze jest to ze tak jak chat GPC pisze ze musze poczekać 2-3 że się nie interesuje dzieckim
Oo właśnie , ile osób siedzi wlansie za alimenty .
Nie wydaje mi się żeby dużo siedziało.
i taki więzień jeszcze żyje z moich podatków ![]()
![]()
takich alimenciarzy jak nie chcą płacić i nie zamierzają do kamieniołomu
Ja znam dużo przypadków w mojej okolicy co poszło siedzieć za nie płacenie , ale niektórzy specjalnie np płacą po 200 zł np że niby wpłacają i wtedy nic nie mogą zrobić . @Molly no to jest przykre… powinni porządek na ulicy robić , w lesie , parkach
najlepsze ze to nie muszą rozpalać w piecu bo im grzeją, nie robią obiadu bo mają podsunięte pod sam pyszczek
dostają odzież, kosmetyki zeby o siebie dbać maskara lepiej niz na wakacjach, bo na wakacjach to jeszcze trzeba płacić.
oni tam mają towarzystwo i sobie nie muszą szukać…
najgorsze w nawet w 5 gwiazdkowym hotelu trzeba wstać i pójść na to sniadanie
tylko dopiero do pracy chodzą ci co poszli na długo siedzieć
masakra jakie prawo
Aż tak kolorowo to nie mają bo więzienie to nic fajnego ale zgadzam się że powinni zapracować społecznie na swoje jedzenie i życie za kratkami ![]()
Oj z tym ze maja lepiej niz na wakacjach to przesada. Zdecydowanie nie sa to luksusy. I wali to na banie bardzo. Ciezko pozniej wyjsc na prosta.
Ale rowniez jestem za tym zeby odpracowywali społecznie- odsniezanie, zamiatanie ulic czy mycie publicznych toalet.
Też mi się wydaje że tak kolorowo nie maja , ale też za nic nie poszli siedzieć
Dokladnie zamknieci w 4 scianach idzie zwariowac ![]()
Nie chciałabym takiego życia nigdy
ja bym do głowy dostała , z obcymi ludźmi , święta i urodziny za kratami
Wiezienie to nie takie wakacje ale i tak mi się wydaje, że więźniowie powinni zarabiać na swoje utrzymanie i powinno być więcej prac społecznych.
No ja to bym nie chciała takich ,luksusów „ ale to że powinni normalnie pracować na swoje utrzymanie to jestem za tym
odwiedziny mają, kolegów , różne gry , kartki do rysowania książki do czytania świetlicę siłownie
wali im na głowę bo telefonów nie mają?, nikim się nie zajmują
mają dentyste i lekarzy na miesjcu i to za free a ja muszę być ubezpieczona by się leczyć na nfz i dziecko…
telewizory i radia mają
tylko smartfonów nie mają, szczerze ja bym mogła żyć bez telefonu…
faceci zawsze z siebie takie ofiary robią
siedzą za niewinność ![]()
![]()
jeszcze na spacery wychodzą ![]()
ciekawe kiedy ja się będę wylegiwać ![]()
oni jedzą więcej razy niz ja
ja jako samotna matka albo dziecko da mi zjeść albo nie
miałam moment że jadłam raz dziennie…
a oni 3
Ty tak serio ?
A slyszalas o gwaltach na facetach ? O bójkach ?
Jak myslisz ze tam jest tak superowo to przeciez nikt nie broni Ci isc do wiezienia. Ale uwierz, ze tam super nie jest bo to kara za swoje czyny. I oczywiscie nie bede usprawiedliwiać osadzonych - popelnili przestepstwo i powinni siedziec. Ale to naprawde nie wyglada tak kolorowo, nawet z higiena ![]()
zapomniałam o tym
było takie powiedzenie ze jak ktoś szedł siedzieć zeby nie schylał się po mydlo
2 razy w tygodniu mają prysznic (a jak ktoś chce to się myje w misce codziennie
No swietne warunki, 2 razy w tygodniu prysznic. Posilki 3 razy dziennie kasza czy inny chlust. Spacery w kolo muru…
Ja rozumiem Twoje rozgoryczenie bo Twoj byly okazal sie niezlym palantem, ale tez nie patrz na kazdego mezczyzne w ten sposob. I nie zazdrosc warunkow wieziennych- tylko w nielicznych maja np tv.
był kiedyś taki serial wiezienie
dla mnie to byla komedia
wogule teraz za przekroczenie prędkości mozna iść siedzieć