Zero libido u faceta przed 30

Nie dziwię się w sumie że tak piszesz , jak tyle przechodzisz przez byłego

1 polubienie

Teoretycznie mozna. A praktycznie to tez zalezy od miejscowosci, np w Warszawie ciezko z miejscami wiec np za predkosc i inne takie dostaje sie zakaz prowadzenia pojazdow, a pozniej kolejny i jeszcze jeden :rofl: jakby 1 bylo za malo :rofl:

tak mnie denerwuje że masakara… wystaczy ze sobie o nim przypomnie to już jestem kłębkiem nerwów, może się zmieni jak dostenie wyrok…
ale jest walka…
na razie dostałam zabezpieczenie w kwocie 1800 zł…
puki co się nie odwołał… więc będę się tego trzymała ze skoro się nie odwołał to kwota pasuje, ale będę walczyć o więcej…
w sądach wychodzą wszytkie kwiatki

1 polubienie

Powiem ci że były ma wyrok sadowy na alimenty i nie widziałam od niego kasy …brałam z funduszu alimentacyjnego na córkę 500 zł miesięcznie :see_no_evil: no ale do sedna koleś nie płaci i nic mu nie zrobili co z tego że dług mu sosnie jak nic na siebie nie ma nawet komornik mu nie zabierze , nie wiem czy pracuje czy nie ale z czegoś żyje wiec napewno coś ma … córki nie widział z 5 lat a jak wzięłam ślub z obecnym mężem fundusz alimentacyjny zabrał mi alimenty bo mój mąż zarabia za dużo :rofl::see_no_evil: taka to polityka :see_no_evil:

No tak to chyba nie wygląda jak w tv , bo to trochę rzeczywiście jak pod komedię wygląda nieraz to oglądałam :sweat_smile:

1 polubienie

Nie no więzienie to żadna bajka. Co z tego że mają pod nos dane 3 razy dziennie jedzenie. A widziałaś to jedzenie, monotonne i nieciekawe. Nie chciałabyś tak jeść.
Gwałty na mężczyznach, znęcanie się psychicznie nad słabszymi, znęcanie się fizyczne, bójki. Pamiętajmy ze nie każdy siedzi tam za zabójstwo, czasem to są lżejsze przestepstwa a siedzi się tam z takimi zwyrodnialcami, nie wspomnę już o niewinnie skazanych (patrz Tomasz Komenda). Niejednokrotnie znęcają się też psychicznie na tobie funkcjonariusze. To jest wieczna walka o przetrwanie i godność. Odwiedziny masz lub nie. Spacerniak to mały skwer z betonu, bez zieleni po którym chodzisz w kółko. Cztery ściany dzień w dzień bez świeżego powietrza bez widoku na świat. Toalety obskurne w celach gdzie załatwiasz potrzeby przy wszystkich, paskudne surowe prycze ……
No nie ja bym była daleko od tego, że to bajka.

2 polubienia

Niewinnie skazanych to mi jest żal i tylko tylko tych . Bo nadaremno w tym więzieniu tam nikt nie jest , każdy zasłużył sobie na takie życie. A bajka to tam na pewno nie jest

Nigdzie nie napisałam że nie zasłużył ale są różne przewinienia. Co innego siedzieć za zabójstwo a co innego za kradzież komputera. To i to przestepstwo jest ale ten co ukradł komputer to nie taki zwyrodnialec jak ten co zabił czy zgwałcił. A i jeden o drugi mają te same warunki.

1 polubienie

No to się nie dziwię na prawdę, bo nikt nie wie co przechodzisz. Ale też w sumie nie można na każdego faceta tak samo patrzec :face_holding_back_tears:

jeszcze zeby mieli jak w hotelu, mają na pewno lepiej niż jak niektórzy ludzie mieszkający np z telewizji NASZ NOWY DOM,
bezdomni też walczą o ten pobyt tam chociaż na zimę
a niektóre 8 tak tam lubią wracać po 3 razy w roku

oni tylko tak gadają ze tam źle… :grinning: mój były myśli ze ja z dzieckiem za alimenty będziemy codziennie kawior jeść :rofl:

1 polubienie

To nie tak. Bezdomni też by tam nie chcieli być bo tu może nie mają domu ale maja wolność …… tam jesteś uzależniona o wszystkich i wszystkiego.

W naszym kraju za nie płacenia alimentów powinni w inny sposób te pieniądze pobierać a nie wsadzać do wiezienia bo nie dość że wsadzenie do więzienia nie pomaga w płaceniu to jeszcze obciąża społeczeństwo

2 polubienia

dlatego powinni pracować ciężko i przebywać we więzieniu

Ja tez uwazam , ze powinna byc przymusowa praca . Bo zobacz jaka to abstrakcja . Jak czlowiek nie placi podatkow to idzie do wiezienia i zyje za podatki innych ludzi , ktorze je uczciwie odprowadzaja (bo przeciez panstwo nie ma swoich pieniedzy , tylko wlasnie masze , podatnikow ) :see_no_evil: gdzies kiedys widzialam ile kosztuje utrzymanie roczne wieznia i to bez sensu , ze sobie tam siedza w cieplym z posilkami i nie musza nic …
(Syruacje typu gwalty, zastarasznje , gnebienie psychicznie nie powinny miec miejsca ) kiedys ogladalam wywiad z bylym wiezniem i mowi , ze nie wyglada to tak jak w filmach i , ze duzo tych strasznych warunkow jest przerysowanych , czy to prawda nie wiem . Nie mam kogo zaoytac u źródła

1 polubienie

Dużo wlansie facetów myśli, że jak mają płacić alimenty to że kobieta zamiast na dziecko to idzie sobie na paznokcie , rzęsy brwi itd i sobie nie wiadomo jak super żyje

1 polubienie

słyszałam jak było 33k do 34k a teraz to mozna powiedzieć 38k :joy:
ja tyle w rok na macierzyńskim nie zarobiłam

też mi się wyjadę ze to taka gadka, poznałam kiedyś chlopa co 8 lat siedział i przeżył i nie narzekał , byli w sumie w tym samym więzieniu i on mówił ze w miarę normalne jedzenie
a taki co siedzi 2-3 miesiące po 4-5 razy w roku to jest tak źle , widzą robaki w zupie… robią z siebie taką ofiarę losu…
kiedyś za młodu teraz nie mam z takimi ludźmi kontaktu

To troche mniej niz najnizsza krajowa :see_no_evil: a gdzie wynajem i tak dalej

1 polubienie

mami synki przeważnie narzekają a inni nie :joy: funkcjonariusz mnie źle traktuje… a jak ma go traktować jak on go nie słucha :joy:
ale w serialu więzienie to każdy tam siedział za niewinność :joy:
oni powinni siedzieć w izolatkach a nie z towarzystwem, żeby przemyśleli swoje zachowanie i całe życie w przeszłość i przyszłość

1 polubienie

Tu nie chodzi żeby kogoś przekonywać bo każda z nas ma swoje zdanie i wyobrażenie. @Molly rozumiem ze jesteś zła bo walczysz ze swoim byłym partnerem by Twoja córka miała lepsze życie a system zamiast pomagać to tylko robi schody po górę ale te więźnia to nic dobrego i lepiej trzymać się od tego z dala.
Trzymam kciuki za szybkie załatwienie sprawy alimentów i życzę spokoju i cierpliwości przy jej załatwieniu

1 polubienie