Ja z enfama zamawiałam to nic mi nie przyszło, może do nich napisze
Warto się upomnieniec może akurat przysla. MMonia a Ty masz już wszystko gotowe na dzidziusia? Ja nie wyrabiam 🙈🙈🙈
Ja akurat z efamila dostałam pełną puszkę mleka 800g -2 i karty do zdjęć
Gotowe heh nie wiem. Torba spakowana ale czy wszystko wzięłam nie wiem a Ty
Ja tez dostałam karty do zdjęć ☺enfama i bebiklub
Dostałam po urodzeniu też paczkę z Dady
Właśnie widziałam, że z Dady mają fajne te paczki ale trzeba podać nr aktu urodzenia, więc dopiero po porodzie :)
Tak po porodzie też patrzałam właśnie na to jakiś czas temu.
Bebiclub też jest
Tak, Bebiklub (Bebiko), Bebiprogram (Bebilon) i Bobovita, i te wszystkie należą do Nutricii
Z Bobovity przy poprzednim dziecku dostałam słoiczek z marchewką po 4 miesiącu, podałam przy pierwszym dniu rozszerzania diety :)
Z Bebiklubu był termoforek z pestkami wiśni a teraz chyba tylko próbki.
Kochane, wracajac do zastrzyku. Trafilam do szpitala z innych powodów, w tym czasie co powinnam dostac zastrzyk i poprosilam zeby mi go podali. Podali bez żadnego ale i bezpłatnie. Takze jeśli ktoś sie zastanawia czy nalezy sie on na nfz to tak tylko skierowanie musi byc od lekarza z kontraktem nfz.
A co do grupy krwi, mam zrobiona juz dawno dawno temu, jest to jeden papierek i mi Ginegolog powiedziała ze teraz potrzebne sa dwa papierki, potwierdozne przez roznych laborantow dla pewności, koszt tego u nas w laboratorium to ok 100zl, ale jesli trafie do szpitala i bede miala tylko to co mam aktualnie, to szpital ma obowiazek wtedy pobrac krew na grupe krwi.
Monia ja sama nie wiem czy wszystko mam. Niby spakowana. JJeszcze muszę dla synka jakiś fajny balsamik dokupic i sobie takie pielegnacyjne. WWszyscy lekarze mówią że już z górki �
U Nas nie ma takich wymogów. Grupa krwi normalnie potwierdzona przez laboratorium jedno..
Pierwsze słyszę o takim wymogu potwierdzenia grupy krwi, przez dwa niezależne laboratoria. Myślę, że to tylko wymysł jednego lekarza, czy szpitala.
Również pierwszy raz słyszę miałam robiona grupę krwi w jednym laboratorium i był to wynik potwierdzony.
Dziewczyny, ale Kamrowo napisała o dwóch laborantach a nie o dwóch laboratoriach.. Ja tylko slyszalam ze ma być potwierdzona dwa radzy wiec to ze wykonują je dwie inne osoby nie jest takie dziwne
Kamwro mnie ginekolog wysłał do przychodni..więc tam wyszło zamieszanie i nie podali mi zastrzyku ale to było przy pierwszej ciąży. Niedługo mam.wizyte to zobacze jak.twraz będzie
Ja robiłam gr krwi pierwszy raz i dostałam wynik "nie potwierdzone"
Później miałam iść jeszcze raz . Znów pobrali i wtedy dopiero wpisali "potwierdzone " też myślałam że mam a tu zaskoczenie .
Ja teraz patrze u mnie też jest napisane niepotwierdzony... to chore musze jeszcze raz robić ???
Tak nati. Trzeba pójść do labolatorium pokazać że masz taki dokument i że chcesz potwierdzić gr krwi.