Zasady używania smoczka uspokajającego

Z tymi paprochami to masakra jest :smile:
To u mojej mamy to jest tak samo z tymi paprochami i brudną podłogą :sweat_smile: ale nie jesteśmy tam często . Poprostu dzieci mają brydne skarpetki :sweat_smile:
@Sylwiaa ja tak samo w pierwszych miesiącach sterylizowałam wszytko w sterylizatorze , dziś tylko raz na noc wszystko wyparzam , smoczki , końcówki do aspiratora itp.

Oooo to mój ma całe spodnie w kurzu wszystko wymiata spodenkami z podłóg…… nie da się temu zapobiec

U mnie jeszcze nie raczkuje ale myślę że to za jakiś miesiąc zacznie coś się pełzanie bo widzę jak rączkami podciąga się jak chce do czegoś dotrzeć na podłodze :smile:

Ja teraz mam sytuację, że co próbuję coś robić to tylko cofka do małej bo co chwila dociera do rzeczy starszej

Hahah ja jednak liczę że jak syn zacznie raczkować to będzie mi ciut lżej bo zajmie się trochę docieraniem do zabawek i będę mieć wtedy ręce wolne

Aa to wcale nie jest za dobrze aż tak sterylnie :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Też jestem tego zdania, bo to kolejny etap rozwoju który musi odhaczyć.

Wtedy nie będziesz miała rok wolnych wtedy będziesz non stop przychodzić i łapać go i przerzucać bo będzie szedł w nieplanowane miejsce

Moim zdaniem kolejny etap rozwoju :joy:

Ale ręce odpoczną trochę conajmniej :rofl: zawsze to lepiej mi zaglądać na niego i móc gotować i na chwilę się oderwać żeby ewentualnie fo przenieść w inne miejsce​:rofl:

1 polubienie

Też na to liczę , ale potem zaczną się pewnie inne rzeczy trzeba będzie być bardziej uważnym

Powiedzcie mi dziewczyny czy zmieniałyście smoczek na 3-6 miesięcy od razu jak dziecko skończyło trzy miesiące? Moi teraz skończą za półtorej tygodnia 4m A wydaje mi się że ten kolejny smoczek jest taki duży :see_no_evil: pogubiły mi się te małe i sama nie wiem jakie zamówić

A zobacz czy będą chciały te 3+, synek w lansinoh przeszedł szybciej bo się denerwował na za wolny przepływ a z lovi medical ten 3+ miał za szybki przepływ dla niego

Pytasz o smoczki uspokajające czy smoczki do butelek ?

O właśnie, ja od razu pomyślałam o smoczkach do butelek bo tylko w takich spotkałam się z oznaczeniem 0-3m, a w takich zwykłych smoczkach 0-6. Ale faktycznie może chodzić o smoczki takie normalne :slight_smile:

Moja skończyła 6 miesięcy i jeszcze mam smoczki 0-6 ale jutro wymieniam 6-18 bo te mniejsze zaczynają jej due odciskać

@Sylwiaa w starszych modelach lovi miało smoczki 0-3, 3-6, 6-18, 18+

1 polubienie

Właśnie kojarzę że była niedawno zmiana, ale synek akurat korzysta ze smoczka od listopada i już kupiliśmy 0-6

Wg mnie nie trzeba od razu zmieniać jeśli jeszcze jest ten smoczek dla malucha ok

1 polubienie

Chodzi o uspokajające smoczki :smiling_face:moi lubią najbardziej te lovi z obrazkami na tarczach, one mają oznaczenie 0-2, 0-3, 0-6 , 3-6 itd. właśnie dalej mają najmniejszy rozmiar i nie wiem czy ten większy nie będzie za duży :thinking: może wypróbuję bo kupiłam 3-6 dziś w dm za dychę na wyprzedaży

A to coś kojarzę że te nowe są mniejsze, że te stare 3-6 są jak te co są teraz 6-18 bo do 6m są mniejsze gumki.