No pewno
Obserwacja obserwacja
pierwsze łyki to głównie zaspokojenie pragnienia potem juz wlatuje treść ![]()
![]()
Tak, pierwsza część mleka jaką leci z piersi jest wodnista i ma służyć dziecku do zaskakiwania pragnienia. Druga jest już bardziej gest i właśnie ma nasycić dziecko
W sumie ma to sens ![]()
Tak czytam co mnie w przyszłości czeka
narazie tak nic nie wiem na ten temat
Oj człowiek się uczy całe życie ![]()
Hahah dokładnie całe życie to nauka i doświadczanie nowego
Na kiedy masz termin porodu? ![]()
Ja stale się dowiaduję nowych rzeczy które mogły być przydatne jak synek był mały … może będzie mi dane przetestować na drugim ![]()
Trzymam kciuki ![]()
![]()
Oj tak , ale dobrze wiedzieć już dużo rzeczy przed porodem . ![]()
@Sylwia96 początek listopada ale myślę że to już będzie październik . W październiku muszę być przygotowana bo nigdy nic nie wiadomo . Też tak czuję jakoś że to będzie wcześniej. ![]()
Matczyna intuicja nie zawodzi ! 🩷🩷
Ja na początku myślałam, że z każdym miesiącem dziecko będzie piło z piersi coraz więcej, a tak to nie działa i z ciekawostek powiem, że dzieci ilościowo pije tyle samo, ale organizm podkręca kaloryczność i zmienia “skład” wraz z wiekiem dziecka
w porównaniu do mm gdzie się zwiększa troszkę te porcje ![]()
Ooo ! To akurat bardzo ciekawa i przydatne informacja
bo jak mi teraz je tyle to się martwiłam że później będziemy się karmić 20 h na dobę ![]()
To jeszcze troche czasu masz, na spokojnie wszystko sobie ogarniesz ![]()
Tak dokładnie. Ja karmie rok i ilościowa dalej jest ok 200 -220ml z obu piersi jak odciągam. Pewnie dziecko nieco więcej odciągnie ale ilość jest ta sama tylko skład się zmienia z wiekiem dziecka.
Oby , myślę że to wszystko przyjdzie po porodzie . Chociaż ciągle rozmawiam ze swoim brzuchem , to już taka obsesja ![]()
@Sylwia96 tak tak ale leci dzień za dniem a jeszcze do końca wyprawki trochę mi zostało . Muszę sobie listę wydrukować co mi potrzebna bo już się gubię ![]()
Też często mówiłam do brzuszka ![]()
![]()
Ja też gadałam do niego chodź ciężko było się tak schylić ![]()
Jak jeździłam do pracy to te 30 minut przegadałam
jakby ktoś mnie słuchał ![]()
![]()
Ja też
aż czasami tęsknię za tym brzuszkiem