Zasady obowiązujące na forum

Nie mam pijecia czemu wplywaja na ilosc mleka , ale jak dziala to dziala :sweat_smile:

1 polubienie

Ooo nigdy nie słyszałam o tym

Ja sama wpadlam na ten “pomysl” na chlopski rozum jakos to rozmyslilam a jak cos jest glupie , ale dziala to nje jest glupie :grin:

Zamówiłam ! Mam nadzieję że też mi pomoże . Mój maluch to taki głodomor :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja stosowałam przeróżne rzeczy a jednak mi się wydaje że najwięcej na ilość mleka wpływa mój mały skarb przyssany

Ja go cały czas przykładam ale pod wieczór już mam braki w mleku :frowning:

Spokojnie, też tak miałam. Czytałam że jak jest brak a dziecko próbuje ciągnąć to daje znać mózgowi że trzeba więcej mleka ale nim ta większa ilość mleka jest to potrzeba że 2 dni a biedny maluszek nie rozumiem dlaczego nie może jeść

1 polubienie

Oby u mnie się to unormowało :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: bo wchodzi na głowę :laughing:

Moja też … ciągle przy cycu

Zacznę odciągać i podawać z butelki zeby kontorolowac ile zjada :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Odciągaj ale po to by maluszka przyzwyczajać do butelki i żebyś nie była uwiązana ze tylko pierś …. Ja też się martwiłam że nie wiem ile wypija ale dziecko wypija ile chce i ile może …… nie trzeba tego kontrolować jak się karmi piersią

Rano wiem że mam pokarm , ale po południu i wieczorem już nie mam tej pewności :face_with_peeking_eye:

A jak odciągasz po południu to masz? Albo wieczorem? Jak nie jesteś pewna to odciągaj

Może 60 ml się uzbiera z obu piersi pod wieczór

1 polubienie

No to jak najwięcej staraj się stymulować te piersi , ja z początku też miałam tylko taką ilość by syn się najadł a później to leciało ze wszystkich stron hahah

To nie jest mało wg mnie. Ja wiem że takie dziecko może już wypić 80 ml mleka mm ale to dobry wynik

Od wczoraj taki się zrobił głodny, dziś ścigałam żeby sprawdzić ile zje , i w buteleczce ma 90 ml i jeszcze szuka jeść to daje do piersi i jeszcze z niej zjada

No i super. To mleczko mu nie zaszkodzi a mowa że do piersi przykładać na zadanie, wtedy kiedy dziecko chce. Mleko mamy dzieci szybko trawią i częściej jedzą

Dziś tylko będziemy lecieć na moim i zobaczymy jak będzie

1 polubienie

To moja najlepiej cały dzień by była przy cycu