Zaproszenia na chrzest

Tak beżowa :wink: byla jeszcze zolta tez piekna ale zastanawiałam sie czy bedzie pasowac :wink:

Piękna jest :slight_smile: żółty jest teraz bardzo modny, ale moim zdaniem beżowa bardziej uniwersalna i jak za rok moda się zmieni też będziesz mogła gdzieś ją ubrać

Super sukienka , elegancka i klasyczna. Wiadomo do tego buty , ładnie wyprasowana i będzie pięknie . I kolor też super . Ponadczasowy beż będzie zawsze stylowy. Teraz jest moda na ten bananowy/ masełkowy żółty ale beżową przynajmniej sobie jeszcze wykorzystasz na inne okazje i zawsze będzie w modzie.

1 polubienie

Dzieki dziewczyny żółta tez byla piekna ale bałam sie ze bede wygladac jak kurczaczek :see_no_evil: a ta jak mowicie ubiore na inna okazje :wink:

Oo , bardzo ładna :smiling_face_with_three_hearts: pasuje Ci :slight_smile: też wolę sukienki :wink:

1 polubienie

Ja jestem ostatnio team garnitur i taki kolor był moim wymarzonym ale nie znalazłam jak zamawiałam. Kupiłam czekoladowy i białą bluzkę, chrzciny miały być w wielkanocny poniedziałek ale przez chorobę dzieci musieliśmy przełożyć na wakacje i teraz nie wiem czy założę ten garnitur :see_no_evil: muszę poszukać kamizelki w tym kolorze zamiast marynarki, a teraz wykorzystam w majówkę na komunie :grin:

2 polubienia

Ja miałam kupić sukienkę właśnie na ślub siostry a odnalazłam jedną w szafie i zastanawiam się czy niesmaczne jej do przeróbki bo raz w życiu w niej byłam :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Może uda się nam w inny dzień jak niedziela , chcemy zapytać jak na to nasz ksiądz , a jak się nie zgodzi będziemy myśleć co dalej

Dziewczyny niestety garnitur do zwrotu :see_no_evil: tak jak pisała @Michaska wygladam jak strach na wróble :joy::joy::joy: jednak te 3 kg mniej niż przed ciążą zrobiły różnice i rozmiar uniwersalny jest na mnie teraz zdecydowanie za duży, w dodatku to jakiś wielki model :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil: dobrze, że są zwroty ….

2 polubienia

Bardzo podobną kupowałam na Chrzest synka :star_struck:

@Kargaw u nas dawano bardzo różnie w prezencie :blush: oczywiście wychodzę z założenia że każdy daje na ile go stać :grinning: ale ja gdybym miała decydować to bym podpytała właśnie ile za talerzyk dają i w ten sposób sobie rozważyła kwotę :wink:
Ja byłam na chrzcie ostatnio 2 lata temu ale jako chrzestna więc więcej dawałam na prezent, a tak jako zwykły gość nie miałam okazji ostatnio, już dawno do było :blush:

2 polubienia

@Kargaw my też mamy komunię w rodzinie za dwa tygodnie, zastanawiam się nad kwotą do :envelope_with_arrow:. U nas w mieście średnie ceny za komunię to 250 zł od osoby, więc żeby się zwróciło i coś zostało to faktycznie trzeba dać 1000 zł :money_with_wings::face_with_peeking_eye:

Kurcze ja to wogole nie chodze na komunie , chrzty itp mam siotre ktora niema dzieci :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:
Nie wiem ile sie daje w koperte moge sie wypowiedziec po komuni corki ile dostala :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

My też mamy za 2 tygodnie, ale damy chyba 800zl i pozytywkę pozłacana :slight_smile: niby u nas liczą się 2 osoby dorosłe jako goście

2 polubienia

No niestety taki mają problem chude dziewczyny że wszystko wisi i ciężko coś kupić by ładnie leżało

Być grubym źle i chudym też źle xd

1 polubienie

Coś w tym jest, bo we wszystkim najlepszy umiar :sweat_smile:

Ja nie myślałam o tym że to tak jakby ma się zwrócić za “talerzyk” jak na weselu. Bo to jest prezent dla dziecka w sumie , powinien być. Nie wiem jak teraz rodzice robią czy kradną dzieciom pieniądze z komunii czy odkładają na ich marzenia :sweat_smile: bo trochę niesprawiedliwie jak ktoś komunię organizuje w domu i za mniejszy koszt organizowania przyjęcia dziecko ma dostać mniej pieniążków w kopercie. Teraz kwoty jakie dzieci zbierają po komunii są kosmiczne i uważam że to przesada… po 8 -10 tys. A ja w 2007 roku dostałam 1200zl , wiem że inflancja ale nie aż tak. My idziemy teraz w majówkę do siostrzenicy męża myślę żeby dać 500zl bo nie jesteśmy chrzestnymi. Ale to moje zdanie oczywiście i każdy daje ile ma, może nawet 2 tysiące jak go stać :grinning:

Moi rodzice idą w maju i idzie mój brat sam. Wiec myślą dać 500 od rodziców i brat da 300. Bez przesady co mnie obchodzi ile kto za talerzyk daje. To prezent dla dziecka a nie żeby się rodzicom zwróciło

1 polubienie

Nie no 8-10k na komunię to chyba lekka przesada…. Wydaje mi się że i 1000 to dużo no ale pewnie chrześniakowi czy chrześniaczce trzeba tyle dać.

Chodziło mi że w sumie dzieci tyle zbierają od gości. Nie że jeden daje 8tys :grin: