Moja corka miala tydzien temu komunie i od chrzestnego dostala 2 tys a od chrzestnej tableta:)
Ooooo. To już ładne prezenty ![]()
![]()
Woow to nieźle… Chyba czas już odkładać ![]()
Ale wiesz kazdy daje na ile go stac ![]()
Dasz 500 czy 1000 tez bedzie dobrze ![]()
Wiesz sam fakt że idę z dwójką dzieci więc to dla nich też są koszta jakby nie patrzeć.
Oj tak teraz robić jakieś przyjęcie , to nie mały koszt
Powiem wam ze ja akurat malo wydalam na przyjecie itp ale kolezanki robimy po 40-60 osob to ok.10 tys sama komunia ![]()
![]()
Nooo jest kosmos z tymi prezentami na komunię. Ile na wesele dać jak tyle się daje na chrzest lub komunię
Ja w tym roku na komunię chrześniaka dałam 2,5 tys ale to dlatego że tylko czasem mu coś dałam na święta ![]()
Ojeny… no to już sporo kasy. @Karolinnna o kurczę sporo, ja nawet nie wiem ile teraz się daje jako chrzestni. Hmm @ewelkar899_wp.pl a u was ile dali chrzestni? (Jesli nie chcesz to nie pisz) pytam bardziej z ciekawości bo długo nie byłam ale niedługo mnie to też czeka
Pisalam w innym poscie chrzestny 2 tys a chrzestna tableta ![]()
A to nie widziałam, za dużo tych wiadomości. O kurczę to spory wydatek ![]()
![]()
No powiedzieli mi że zaszalałam
2 tyś to jest takie max jako chrzestna/chrzestny
No my jako chrzestni na chrzciny to dawaliśmy ok 1k zł …. Komunie jeszcze przed nami więc zobaczymy jak to będzie
To sporo jak na chrzest
moje dzidci na chrzest dostaly 400zl od chrzestnego i lancuszek od chrzestnej;)
Mój też tyle dostał co ciekawe….ale nie dostały tysiąca tylko 2g sztabki złota to ok 800 zł plus dodatki ….
A teraz te ceny są takie że szok , masakra
@Karolinnna u nas chrzestni też tak dali, uważam że to bardzooo dużo ![]()
No to już jest spora suma naprawdę.
No spore różnice w tych prezentach się zrobiły , z 7 lat temu syn dostal prezent może za 300 zł i to było dużo .