Pcheła podpaski mój mąż też kupował mi kilka razy i nie było to dla niego problemem ![]()
misiowa widzisz Twój by wziął, jak leci, mój zaś by zadzwonił. Ale dobrze, że zrobiliby dla nas takie zakupy i że nie byłby to dla nich problem ![]()
Mój też nie ma problemu z kupowaniem podpasek czy tamponów dla niego to normalne i zawsze jeszcze mi kupi do tego tabliczkę czekolady tak dobrze mnie zna ;) ale jest taki że jak czegoś nie wie to zadzwoni. Jak leżałam w szpitalu wysłałam go po wkładki i o dziwo nie zadzwonił o myślałam że to podpaski ale los tak chciał że spotkał moją siostrę bo tak to pewnie bym dostała podpaski hehe . Ale macie rację lepiej wszystko przygotować żeby nie potrzebnie nie stresować i tak zestresowanych tatusiów .:)
Polecam secondhandy. Jak ma się oko można znaleźć świetne (nowe)ubrania z metkami, które były nieużywane. Warto szukać takich marek jak noppies, MAMALICIOUS, Seraphine, JoJo Maman Bébé czy Gebe. Polecam https://remixshop.com/pl/ gdzie ów marki można znaleźć za okazyjne ceny. Ubrania te dostępne są też na zalando.pl Tylko w dużo wyższych cenach.
Z pl marek warto przejrzeć https://www.coolmama.pl [ubrania są tam w okolicach 100 zł].
Ciekawe produkty posiada też firma nubee [ tyle, że tam ubrania dla ciężarnych są nieco drogie biorąc pod uwagę ich krótki okres użytkowania].
Polecam też ubrania oversizowe, które zawsze dobrze wyglądają i można je nosić zarówno w ciąży jak i po porodzie.
Głównie lumpeks i hm :) ale dużo "normalnych ciuchów" w ciąży też można nosić. Szkoda przepłacać na wymianę szafy wyłącznie na kilka miesięcy.. Warto kupować w zwykłych sklepach ciuchy po prostu z rozciągliwych materiałów bo nie raz za sam napis że to dla kobiet w ciąży wzrost ceny jest natychmiastowy..
Mi wystarczyły dżinsy z H&M i 2 pary leginsów z Lidla
Dziewczyny temat zakupów mamy w innej sekcji
Dziewczyny, nie róbcie bałaganu! Temat zakupów jest w innym miejscu.
Był i są już takie posty. Po co wznawiasz?
U mnie byly to lumpexy w ciazy bylam 2 okresie lata wiec nosiłam duzo lekkich zwiewnych sukienek kupionych za grosze
Ja nosiłam luźniejsze ubrania , które miałam ,albo lumepks. Natomiast spodnie tylko z h&m mama
!!!!!!!!!
Ja długi czas chodziłam w normalnych ubraniach dopiero później kupowałam spodnie w lidlu ciążowe
na vinted jest sporo ubrań ciążowych w niskich cenach, ja swoje ciażowe ubrania wyrzuciłam na tydzień przed tym jak sie dowiedziałam o ciaży ;D
w pierwszej ciaży najwygodniej i najlepiej czułam sie w spodniach dresowych z C&A i bluzie, mialam też spodnie lniane też bardzo wygodne i przewiewne niestety gnieciuchy ;/ bluzka po prostu z więszych dłuższa dopasowana na bębenek;) latem getry 3/4 i to było najwygodniejsze miałam też jeansy ale przyznam ze były nie wygodne, moze na zimę ok ale chyba getry były by wygodniejsze;)
JA na szczęście brzuch taki większy będę miała na wiosnę i lato mam nadzieje ze obejdzie się bez większych zakupow i sukienki wystarcza na ten okres ☺
U mnie na szczęście już końcówka ciąży, więc zimę jakoś przetrwałam na luźnych ciuchach, które miałam i pod zimową kurtką też się jakoś brzuszek zmieścił i nie musiałam kupować nowej. Mimo wszystko się cieszę, że u mnie ciąża przypadła na jesień, zimę i wczesną wiosnę, bo może z ubraniami większy problem, ale upały o wiele gorzej znoszę niż mróz, więc zaawansowana ciąża latem byłaby dla mnie katorgą.
Nati oj to pewnie nie będziesz musiała się ,aż tak obkupowac
Ja to dość długo nie miałam brzucha więc chodziłam w normalnych ubraniach i mi nie przeszkadzało nic
Ja musiałam kupować ale mało, leginsy dostałam od siostry bo jej dupsko schudło i parę nowych rzeczy więc za dużo mnie to nie kosztowało
Najgorszy okres to chyba zima i koniec ciąży;( wtedy te wszystkie grube ciuchy kurtki a jak jest zimno i mróz to w niedopiętej kurtce lipa;(
Ja cała zimę przezylam. Uważam że gorzej by było latem