Zakupy

No ja już ledwo wchodzę w płaszcz zimowy także wiośnie przybywaj ! W koszulki też ledwo ledwo także dziś odwiedziłam szmsteksy po coś luźnego

hehe to każdy ma inne zdanie;) ja zimową pora miałam problem z kurtką rodziłam w połowie grudnia  i kurtki nie opłacało sie kupować a akurat zima przyszła  

Anita zgadzam się z Tobą, ciężko znaleźć kurtkę dla ciężarnej i to w sumie duży wydatek tylko na taki krótki czas. 

Ja juz kupiłam leginsy za brzuch rozciagane ale na szczęście jak urodze tez będą dobre po to uniwersalny rozmiar ☺ na szczęście jeszcze w kurtki się mieszcze i raczej nie będę musiała żadnej kupować ☺

Anita oj miałam to samo rodziłam na koniec grudnia w sumie dosłownie sam koniec 😁 chodziłam w rozpiętej bo żal mi było kasy ,a kurtka to jednak wydatek spory

getry i spodnie ciążowe to pamietam że po ciazy jeszcze nosiłam jak powoli wracałam do wagi ;) nie kupowałam wiekszych rozmiarów spodni bo szkoda pieniedzy zwłaszcza jak wiekszość czasu w domu się siedzi ale na wiosnę już były dobre stare spodnie sprzed ciaży w rozm 38;) 

Ja też pameitam,że syzbko wróciłam do starych ciuchów,a tak to w leginsach chodziłam lub sukienkach

Ja zamawialam sobie leginsy na allegro, parę rzeczy na stronie Lidla oraz bluzki ciążowe h&m z dekoldem w serek które fajnie sprawdzały się również do karmienia. 

Ja dlugo chodzilam w jeansach. Zalaoalam sie tez na sezon sukienkowy wiec jakls specjalnie nie kupowalam rzeczy bo pasowalo na mnie to co mialam. Kupilam tylko ze dwie pary leginsow tak naprawde 

No ja z typowo ciążowych to tylko jeansy, w leginsy normalnie wchodziłam i teraz wchodzę. Ja lubię w nich chodzić , więc zapas jest . Teraz jest tyle ubrań nie typowo ciążowych, które są luzne i można spokojnie potem wykorzystać, że żal pieniędzy na te konkretnie pod ciążę

W pierwszej i drugiej ciąży stawiałam na używane ubrania ciążowe. jeansy, bluzeczki, bluzki. Jedynie koszule nocne i do karmienia oraz bieliznę kupowalam nową. No i czasem jakąś tunikę jak była w lidlu to mi teściowa kupowała :) 

Teraz muszę się od nowa wyposażyć w ubrania, bo wszystkich się pozbyłam rok temu :D  Póki co spodnie ciążowe z Lidla i koszulki z Lidla. Na lato będę planowała raczej sukienki, ale zobaczymy jak wyjdzie :) 

Ja myśle ze nie ma co przesadzać takie ciuchy to w zasadzie na krótki czas się kupuję, bynajmniej u mnie tak było ;( gorzej jak jest jakaś impreza i trzeba coś okolicznościowego kupić wówczas też jest to nie lada wydatek;(

Anita dobrze ze chodzimy w czasie pandemii w ciazy nie ma imprez i jeden problem z głowy 😂

Nati oj tak jeden problem z głowy. Ja jak szlam na wesele to kupiłam sukienkę odcinana pod biustem z tiulem i mogłam wykorzystać ją potem na innych imprezach

U mnie komunia sie szykuje i czekam czy przełożą czy też nie, córka ma już kupioną, dla mnie fajnie by było gdyby przełożyli nawet na lipiec;) a ja to i tak sobie na ostatnią chwilę muszę coś kupić ;/ 

Anita u nas też szykuje się komunia u syna, też mam cicha nadzieję że będzie przesunięta. Rok temu starszy syn miał i została przełożona na koniec czerwca. 

Takie czasy,że przesunięcie takich imprez to jednak norma aj

Ja na szczęście w maju to już będę pewnie z dzieckiem a z takim maluchem to pewnie nie pójdę 😊

Najgorsze ze miary dla dzieci pobrali Tuniki odebrane a  jak beda za krótkie to rób co chcesz;) w końcu na miare były i przyznam ze wieszości sie nie podobała długość, zwłaszcza ze wiemy jaka jest sytuacja;( 

Wiola a u ciebie tuniki czy garnitury?

Tuniki teraz do komuni,pameitam jak były alby 😁