Myśle nad kupnem chusty ale czy to dobry pomysł?? czy nie zaszkodzi to dziecku?
W hm są rzeczy dla ciężarnych:)
Ja w chłodniejsze dni chodziłam w bluzie od męża ![]()
Zdecydowanie H&M! U mnie 27tc i muszę się oszczędzać wiec w H&M najlepiej robi mi się zakupy internetowo. Mam dostarczone do domu w ciągu 2-3dni. Mierzę kiedy mam chęci lub siłę. Mogę się dłużej zastanowić, a jeśli coś mi nie odpowiada to kurier odbiera paczkę z domu. Rzeczy są dobrej jakości i w stosunkowo dobrej cenie. Czasami udaje mi się kupić w promocji.
Ja osobiście mogę polecić sklep z bodziakami: www.moocha.pl
Super jakość produktów
Uwielbiam ciuchy ciążowe ze sklepu Waikiki.
Są tanie, dobrej jakości i mają spory wybór, bo stworzyli specjalny dział dla kogiet w ciąży.
Czasami Lidl ma też w swoim asortymencie rzeczy dla kobiet w ciąży i karmiących, warto śledzić ich ofertę.
Ja ogólnie nie kupowałam rzeczy dla ciężarnych. U mnie królowały najzwyklejsze getry , dresy i dłuższe bluzki , tuniki i bluzy męża . To tylko przejściowe a później ciężko sprzedać . Bardziej zaopatrywalam się w ciuszki dla karmiących.
A co do sklepów to tak jak piszą dziewczyny h&m maja w swojej ofercie, Tesco, Lidl. Na allegro też pełno wszystkiego w tańszych cenach .
Ja kupiłam na Allegro, H&M i C&A
Tanie i jakościowo fajne rzeczy dla kobiet w ciąży często pojawiają się w Lidlu czasem też w biedronce można coś spotkać. W C A też są ale tak jak i hm różnie cenowo niekiedy się po prostu nie opłaca
Fajne też rzeczy można dostać w kik nie są to rzeczy dla ciężarnych ale są większe rozmiary fajnie leżą i kosztują niewiele A jakość super. Ja kupowałam po prostu tuniki i polecam w kiku wlansie mają czssto tuniki duży wybór i różne rozmiary więc można sobie dopasować:)
Ja plelcam h@m spodnie ciążowe z wysokim stanem. Ogólnie podobnie jak Rewers najwygodniej mi było w getrach, legginsach , bluzkach oversize, tunikach. Spokojnie można ubrać się nie tylko w typowo ciążowe ciuszki.
Ja też jakoś zbytnio nie wydawałam na ubrania ciążowe , oczywiście wydaje mi się że latem wiosna jest najlepiej bo jakaś luźna sukienka i można spokojnie chodzić . Ja rodziłam akurat na zimę i dobrze że nie było ściegu więc chodziłam w adidasach bo w nich było mi najwygodniej . Jakieś getry większe i swetry bądź sukienki robiły jako bluzki w tamtym okresie ![]()
Jak było ciepło to tylko w dość luźnych sukienkach chodziłam, czasem coś tam kupiłam np sukienkę taką bardziej elegancką ciążowa, ale bez brzuszka też się fajnie prezentuje
Pati ja też w adidasach zresztą stopa mi urosła więc wyboru za dużego nie było:D
Aisa mi też urosła stopa i tak została :(( dwie ciążę i dwa rozmiary mam większą ![]()
Z 39 na 41 masakra.
Dobrze ze mam 175 to tak się nie rzuca w oczy ten gigantyczny rozmiar. Wszystkie buty od nowa kupuję powoli.
W ciąży nie miałam ubrań dla ciężarnych . Chodziłam w legginsach i tunikach ![]()
Dziubus ja przed ciąża miałam tak 41.5 czasem 42 zależy jaka rozmiarowka niekiedy nawet 41 po ciazy mialam 43 i tak też zostało że 43 bądź 43.5 i w zasadzie ciężko znaleźć inne byty niż męskie na moja stopę dobrze że jestem wysoka mam 177 bo też by się rzucalo wlansie mocno w oczy te wielkie stopy ![]()
Dziubus nie strasz! Mi tez urosla z 37/38 na 39, musialam wymienic wszystkie buty. Teraz jestem w drugiej ciazy i znowu to samo mnie czeka?
oby nie!
Popieram Aise- ja uwielbiam ubrania z Lidla i Kika
Najlepiej jest tez szukac uzywanych paczek ciuszkow na allegro czy fb. Czesto dziewczyny sprzedaja ubrania ciazowe w super stanie za grosze. Spodnie h&m po 10-20zl gdzie w sklepie ok 200. Bluzki do karmienia i na brzuszek itp. Ja kilka rzeczy tez upolowalam w ciuchlandach =)
Desiraya ja też tak kilka ciuszkow za grosze kupiłam tylko, że przez olx. Wy dziewczyny przynajmniej jestescie wysokie. Moje stopy z rozmiarem 42 przy wzroście 163 cm wyglądają jak kajaki dosłownie. Mam nadzieję, że rozmiar już się nie zwiększy.
Mi dziewczyny też stopa urosła kiedyś nosiłam 37-38 A teraz 40 . Wszystkie moje śliczne buciorki leżą . Teraz nawet nie mam jednej pary szpilek bo w nic co mi się podoba nie mogę nogi upchnąć. A od czego to tak jest że stopy w ciąży rosną?
Rewers powiem Ci, że u mnie w ciąży stopy były pod koniec ciąży lekko opuchnięte i muszę przyznać, że chyba po urodzeniu jedynie lekko się poszerzyły. Dlatego też buty, które nosiłam przed ciążą są dosłownie odrobinę ciasne, albo to tylko jedynie takie moje wrażenie, bo nawet jak patrzę na stopę to wydaje mi się jakaś szersza niż wcześniej.
Nie wiem czy tylko ja tak mam. Natomiast co do rozmiaru- ostatnio kupowałam buty i rozmiar mam nadal ten sam więc stopa raczej się nie wydłużyła, a nawet jeśli to nieznacznie. Mojej siostrze natomiast się powiększył rozmiar buta po ciąży i słyszałam, że to dlatego, ponieważ stopy muszą dźwigać większy ciężar i są mocno obciążone na skutek nieprawidłowej pozycji ciała. Dodatkowo właśnie tak jak u mnie był lekki obrzęk stóp pod koniec ciąży, tak u niektórych mam gdzie ten obrzęk i spuchnięte stopy i nogi to z pewnością kolejna przyczyna takiego powiększenia się stopy po porodzie.