Nie ccc tylko c&a miało być
Mam pytanko, słyszałam dobre opinie o biustonoszach do karmienia z h&m. Chciałabym zobaczyć, tylko one występują tylko w oddziałach ze strefą przeznaczoną dla matek, orientuje się może ktoś?
misiowa dla mnie H&M jest mocno przereklamowany niestety jeśli chodzi o te biustonosze. Dużo lepsze widziałam na Allegro zdecydowanie, nawet na Aliexpress
Wiesz, to też zależy jakie chcesz mieć te biustonosze, czy z fiszbinami, czy bez, czy usztywniane miseczki, czy nie. Jeszcze w Lidlu mają i można zamawiać przez Internet, także śmiało możesz zobaczyć. Ja mam zamiar zamawiać przez Allegro i ewentualnie Lidl
W Lidlu widziałam, cenę mają super, tylko najmniejsze to miały 80 pod biustem, a to zdecydowanie za dużo dla mnie. Dodatkowo i tak dobrze jest je przymierzyć. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja słyszałam taką opinię o h&m od położnej. Ali owszem, ale jednak czas dojścia powoduje, że w tej kwestii to skreślam tę opcję.
misiowa - a ty już po porodzie? Mi przy pierwszej ciąży strasznie zmienił się rozmiar biustonosza. Standardowo miałam 70-75 A/B. Na koniec ciąży doszłam do 85 C/D. A po ciąży jak kupowałam sobie porządny stanik to miałam 85 C. Ja biustonosze do karmienia kupowałam na allegro za jakieś (chyba) 30 zł. Jak byłam w markowym sklepie to chcieli 150 zł… I te z allegro były całkiem ok. 100% bawełna, z odpinaną kieszonką. Ogólnie nie były usztywniane, ale miały druty, które troszkę podnosiły piersi.
Ja z kolei w lidlu mam inny problem, mianowicie wielkość miseczki, największa to D. No nijak się w taką nie zmieszczę.
Pcheła mnie tak samo… Standardowo przed porodem miałam standardowo 75-80 C, po porodzie 85 DD lub E w zależności od biustonosza. Teraz na razie się wstrzymuję z zakupem, bo wiadomo ciężko jest się wstrzelić z rozmiarem, kiedy piersi są pełne pokarmu. Natomiast małe porównanie mam, to prawdopodobnie kupię podobne i kupię także jeden z Aliexpress na próbę, żeby zobaczyć, jakiej jakości są, bo jak się czyta komentarze pod aukcjami i patrzy się na zdjęcia, to całkiem fajnie jakościowo to wypada w stosunku do ceny.
Misiowa w H&M możesz zamówić przez internet i później jest możliwość zwrotu do 30 dni bez podawania przyczyny także możesz zamówić i poprzymierzać sobie a jeśli nie podpasują to odesłać. Z tym że nie wiem czy że stanikami również to obowiązuje bo to jednak bielizna…Ale myślę, że tak ![]()
Piasecka w h&m bieliznę też można odesłać. Ja akurat pierwszy 3-pack ciążowych fig kupiłam stacjonarnie, a kolejne już znając rozmiar - internetowo. Figi mają wklejoną wkładkę ochronną. Zamawiałam też biustonosz dla karmiących w fajnej promocji, ale nie trafiłam z rozmiarem niestety, a szkoda bo był piękny koronkowy…Zwrotu dokonałam bez problemu.
Jeszcze jestem przed rozwiązaniem, dlatego też na razie chcę się zaopatrzyć w takie nieusztywniane, najzwyklejsze do szpitala. Bo jak zacznę karmić to na pewno też dużo się zmieni z moim rozmiarem i wtedy trzeba będzie dobrać już porządnie.
misiowa jeśli jesteś jeszcze przed rozwiązaniem i to tak z 1,5 miesiąca, to proponowałabym Aliexpress albo Allegro. Ja w przyszłym miesiącu zaopatrzę się też w takie nieusztywniane ze dwa i myślę, żeby właśnie z Lidla zamówić. Różnie ciąże przebiegają, więc lepiej niech już są, a nie jakby miałoby ich nie być i mąż musiałby latać za biustonoszami ![]()
misiowa - dokładnie tak jak napisała magicznypazur: jak jesteś przed rozwiązaniem to kup sobie na razie najtańszy i zobacz jak się droga mleczna Twoja rozwinie
Jak już laktacja się unormuje lub zakończy możesz zainwestować w dobry, porządny biustonosz. Niektórzy twierdzą, że porządny biustonosz powinno się dobrać dopiero po zakończeniu laktacji, bo inaczej cały czas zmienia Ci się biust. pati1990 - o tym samym pomyślałam, aby dać dziewczynom linki
Ja miałam podobny stanik kupiony. Podrzucam też linki, z których ja korzystałam:
https://allegro.pl/oferta/85b-biustonosz-stanik-ciazowy-do-karmienia-6653087501?snapshot=MjAxOC0wMi0xMVQxNDozOToxOC45NzBaO2J1eWVyOzE4OWU2MDg5M2U4YThlNTFjYjJjMTIyMWQ2NGRkMWNkYzM0ZWU4MTRhYTQxM2JlNDA0MmJmNGIwY2I2ZTliMGY%3D
https://allegro.pl/oferta/85b-biustonosz-do-karmienia-z-fiszbina-bawelna-6483503558?snapshot=MjAxOC0wMi0xMVQxNDozOToxOC45MTJaO2J1eWVyO2QyYzUwNTJkMTM0ZTBjNTIzMjRmYzJiNGZjOTU3ZTEwNzAxNzQ3MjBhMDE5MGFjNmEwZjVjZTI2Y2M2MWMzNjY%3D
Właśnie chcę kupić na razie takie zwykłe, tanie, bo szybko może się okazać po porodzie, że będę potrzebowała innych. Później jak się to unormuje to pewnie w coś lepszego się zaopatrzę. Na Ali powinnam zdążyć jeszcze, ale bezpieczniej zamówię pewnie na allegro, aby już leżały w razie W. Bo męża to raczej na ten stres nie chcę narażać ![]()
Wczoraj w Lidlu byłam, myślałam, że może więcej rozmiarów dołożyli, a nie znalazłam ani jednego biustonosza.
misiowa - a teraz lidl ma sklep online. Może z niego zamów? Wiem, że były tam bluzki i sukienki ciążowe, nie wiem jak ze stanikami, ale możesz zobaczyć ![]()
misiowa mój mąż po porodzie musiał szukać majtek bawełnianych, takich poporodowych, bo z siateczką się u mnie nie sprawdziły. Stres był, ale o dziwo nawet nie zadzwonił z milionem pytań, tylko poszedł poszukać sklepu, kupił i były naprawdę super!
Gorzej pewnie byłoby z biustonoszem ![]()
Z biustonoszem pewnie gorzej niż z majtkami. Ale i tak brawo dla męża, że sobie dobrze poradził. Ale po co chłopa mam stresować. I tak może się okazać, że trzeba będzie coś dokupywać, a młodzi tatusiowie są tak zestresowani zazwyczaj. Większość jak chciała coś kupić dla dziecka, czy żony i dostaje pytania o konkrety to dzwoni do żony, bo się boi, że ich wybór będzie zły. Nawet z 3 razy podczas jednej rozmowy im czasami się to zdarza ![]()
Haha misiowa oj tak, świeżo upieczeni tatusiowie chyba wszyscy są w takiej euforii, że na prawdę czasem nie ogarniają co się dzieje wokół nich
A wybór stanika w tym czasie to mogłoby faktycznie kosztować sporo stresu i przypuszczam tak czy tak nie obyłoby się bez telefonów z milionem pytań ![]()
misiowa wiesz ja nie planowałam go stresować, ale leżałam w szpitalu w tych siateczkowych majtkach, które były dla mnie za duże i nie miałam możliwości udać się do sklepu i kupić
Mąż dał radę, ale nie mam zamiaru go stresować po raz drugi i zakup zrobię przed porodem sama ![]()
magicznypazur- to Twój mąż prawie jak mój
Ja mojego kiedyś sprawdziłam (jeszcze przed ciążą) i poprosiłam, aby podpaski mi kupił. Podałam firmę i kolor. I kupił idealne
A po porodzie na czas połogu prosiłam go o inne i też kupił dokładnie te, które chciałam. W ogóle on robi lepsze zakupy niż ja
Ale fakt. aby nie stresować siebie i męża lepiej mieć wszystko za wczasu kupione ![]()
Magicznypazur, przecież rozumiem, że nie specjalnie go stresowałaś. Ja sama domyślam się, że w szpitalu może się okazać, że jeszcze czegoś potrzebuję i będzie musiał. Jak wiem co muszę, to postaram sie to skompletować. Mój to taki typ, że może i zadzwoni, ale jakby mu zaproponowali kilka to by wziął wszystkie i stwierdził, że i tak się przydadzą. Z pytaniami nie dzwoni, tylko kupuje jak leci. Co prawda ostatnio zadzwonił, co ma być na tym serze, abym mogła co zjeść. Więc pewnie to też zależy od sytuacji.