Taak... ja mam zawsze pecha i kurier przyjezdza, gdy ja wyjeżdżam. Generalnie rzucają pod drzwi paczki ale czasami trzeba podpisać i jest problem
Ja zamówiłam stól z jysk dopłaciłam za popoludniową dostawę i kurier miał być dzisiaj, dzwonił o 11.30 że niedługo będzie a powinien być od 14 i jest 21 paczki nie ma i przyszła informacja że towar jest odebrany.. ciekawa co zrobił, dzwoniłam na infolinię (1,5h wisiałam na słuchawce) i mają jutro do mnie dzwonić co się stało;/ pierwszy raz się spotkałam z taką sytuacją i powiem Wam, że jestem zła...
Idziemka i jak się to wszystko skończyło? Ja ogólnie mam wrażenie, że się strasznie pogorszyła jakość dostaw. Kiedyś kurier wpisywał kto odbiera paczkę albo trzeba było się podpisać. Teraz - zdarzało się, że kurier zostawiał przesyłkę pod drzwiami albo u sąsiadów - bym miała złośliwych sąsiadów to by sobie paczkę przywłaszczyli i się nie przyznali, że odebrana. Także tam gdzie jest to możliwe zamawiam do paczkomatu.
Doris złożyłam również reklamację do jysk , zadzwonili do mnie następnego dnia i kolejnego dnia przywieźli, oddali mi też kasę za dostawę w popołudniowych godzinach, bo przywieźli rano.
uff to dobrze... im też powinno zależeć na klientach i jakości usług. Mnie denerwuje, że często przy powiadomieniach, że będzie kurier nie ma jego nr telefonu
Ostatnio więcej kupuję online niż normalnie :)
Ja w nocy w sinsay Zamówiłam. Ale odbiór w sklepie bo był tylko on darmowy. Do tego znalazłam kod -10% więc fajnie powychodziło cenowo. Ale dla kobiet i mężczyzn nie było nic ciekawego
Wiele zależy od kuriera u mnie np jeżdżą przemili panowie z dpd i GLS wiedzą że mam małe dziecko wiec dzwonią domofonem do bramki i mówią że zostawiają paczkę a jak np nie ma mnie w domu zanoszą naprzeciwko do wujka do altanki i piszą mi smsa �
Mamuśka wiesz jaka byłam zła, bo myślałam, że naprawdę zostawili u kogoś innego;/
kargaw bo GLS i DPD to jeszcze fajni kurierzy , ja mam problem z DHL bo oni nawet nie zadzwonią jak mnie nie ma. Dziś byłam już pod blokiem i widziałam auto, ale chłopa w nim nie było to poszłam do domu. Musiał być szybciej w mojej klatce, ale nawet nie zadzwonił...i co paczka jutro , ale nie do mnie tylko już do punku ją dostarczą . Do najbliższego dziś nie dali bo był zamknięty i zaraz info , ze dwie próby już podjęli z czego jedna u mnie druga do punktu i oni to liczą jako dwie i potem czekali na decyzję nadawcy co robić z paczką ;/ no koszmar
A to zależy od kurierów osoby, ja mam raczej dobry kontakt, ostatnio się zdziwiłam jak jakiś nowy z InPosta się zatrzymał i miał paczkę chwilę porozmawiałam po czym pytam że on wiedział jaki adres że jest niby nowy ale on mnie poznał bo kiedyś coś z nim gadałam i mnie zapamiętał;) hmm.. ale kiedys z poczty chłop się obraził ;) bo aferę zrobiłam bo na mrozie czekałam z pól godziny z awizo i nie chcieli mi wydać paczki bo za wcześnie przyszłam a gość typowo zostawiał tylko awizo a paczek nie brał dla klientów bo połowa ludzi w kolejce narzekali że byli z domu a awizo w skrzynce,
Anis z pocztą to niestety tak jest i to mnie też denerwuje;/
No dokladnie
A propos poczty awizo na drugi koniec miasta;( no żesz ty....
Z kurierami różnie bywa. Większość jest ok. Czasem jednak zdarzy się jakoś taki niedogadany.
U mnie niektórzy to tylko dzwoniący i nie czekając zostawiają paczkę u odjeżdżają. Wczoraj jeden nawet mi pomachał jak wyszłam 🙂
Od pandemii to kurierzy zostawiają paczki pod drzwiami i odjeżdżają. Czasami nawet nie zadzwonią. Zazwyczaj są to mniej ważne paczki ale czasami trzeba coś sprawdzić przy kurierze czy nie jest uszkodzone a zanim otworzy się drzwi to go nie ma już
Ja tylko zawsze mam problem z Pocztex i jak tylko mogę to unikam. Wiele razy zdarzyło się ,że siedziałam specjalnie w domu ,a paczka do odbioru na poczcie ,bo się nie chciało dostarczyć.
Tak raczej większych problemów nie miałam nigdy z innymi firmami. Fakt ,że gdy dostarczają paczkę to dają i od razu lecą dalej ,więc ciężko coś przy nich sprawdzić ;)
Ja spot czy tak sam nie mam problemu zawsze mi kurier dzwoni i często też jestem z nim tak umówiona że jest coś małego to mi to na parapecie zostawiaj tylko piszę sms-a że zostawił. Ale raz też miałam taką sytuację właśnie że byłam cały dzień w domu a i tak przyszło mi powiadomienie na temat że do odbioru jest paczka na poczcie No i się zapytałam na poczcie o co chodzi i pracownik mi wytłumaczył A dodam że to było przed świętami więc wtedy zawsze jest co z taki wzmożony okres dla kurierów to wytłumaczył mi pan na poczcie że te paczki w ogóle nawet nie były u kurierów tylko od razu były przekazane na pocztę bo było wiadomo że kurier nie da rady ich rozwiesić
ale to tez trochę nie bardzo z tym że zostawały od razu na poczcie
Ja za poczta nie przepadam właśnie ze względu na to że piszą smsa że będzie kurier czekam nigdzie nie wychodzę a potem wieczorem SMS że paczka na poczcie czeka;(