Zakupy ubraniowe online

Zdarza mi się kupować ubrania online się wtedy wybieram właśnie sklepy gdzie jest możliwy zwrot i najlepiej gdy jest on za darmo. Pakuje i odsyłam. Nie stanowi to dla mnie problemu

Kupujecie ubrania w sklepach online? Nie boicie się, że coś będzie źle leżało i trzeba będzie się bawić w zwroty? Jak się na to zapatrujecie?

Ja też jakoś nie widzę problemu ze zwrotami, rzucam zwrot do paczkomatu kiedy akurat jestem w jego pobliżu i git :) 

Dziecięce często bo nie tak ciezko trafic w rozmiar a jak o moje ubrania chodzi to juz zadko jednak wole przymierzyc w sklepie stacjonarnym

Dla dzieci kupuję czasem ubrania online - jeszcze nigdy nie robiłam zwrotu, zawsze się udaje dobrze rozmiar dobrać. Dla siebie zawsze kupuję stacjonarnie - przy mojej sylwetce ciężko mi dobrać właściwy rozmiar, więc wolę sobie wszystko na spokojnie przymierzyć w sklepie. 

Te rozmiary dziecience przynajmniej tak do 98 bo narazie dalej nie jestem w temacie sa czesto trafione

Ja kupuje dużo online . Ale głównie hm i tu rozmiarowka pasuje idealnie , z sinsay biorę zawsze rozmiar większe :)

Ja robię mega dużo zakupów online. Jak ciuchy za małe/ za duże po prostu zwracam. U siebie sklepów nie mam wiele, a do miasta jeździć albo nie ma okazji albo czasu itd. Także najwygodniej online.

Ja od czasu pandemii 90% zakupów robie online :D kupuję zarówno ubrania, buty jak i sprzęty domowe. Jak wyposażaliśmy mieszkanie to też zdecydowanie większość kupiłam online :) Często przez internet można znaleźć  promocję, której nie ma stacjonarnie. 

Chodzenie osobiście zawsze mnie irytowało, bo często nie było rozmiaru albo koloru jaki chciałam. A tak to można zamówić, przymierzyć i odesłać :)

Też zawsze staram się wybierać takie sklepy w których możliwy jest darmowy zwrot :D ułatwia to cały proces.

Dla syna tez większość rzeczy kupuje online :) Głownie też przez fakt, że stacjonarnie jest znacznie mniej dziecięcych rzeczy niż na stronie internetowej.

My sporo mebli też kupujemy online (np. na allegro)- ceny dużo niższe niż w sklepach stacjonarnych a jakość naprawdę ok.  Nawet jak coś przyszło uszczerbione, w innym kolorze itp. to bez problemu po zgłoszeniu dostaliśmy kolejne przesyłki z nowymi elementami :)

Macie rację, że bardzo często ceny w sklepie stacjonarnym są wyższe niż w sklepie internetowym. Elektronikę zawsze kupujemy online bo nie dośc, że jest taniej to jeszcze są dodatkowe rabaty czy akcje promocyjne. 

Nieststy to bardzi często się spotyka

A to wszystko wynika z tego że koszty utrzymania są niższe i można narzucić niższą marże. A internet też lubi robić "kto ma taniej"

Z ta marża to prawda. Nie ma kosztów utrzymania lokalu, pracowników. 

Bardzo często też leki zamawiamy z odbiorem w aptece. Zdarza się że przebitka jest bardzo duża. Gdzie wydaje mi się że co jak co ale akurat w aptece leki powinny mieć stała cenę :/ a niejednokrotnie idąc po lek dla syna (długo brał delikol i mieliśmy 1 op na 5 dni) zdarzało się że różnica to było 20 a 35 zł :/ 

W większości sklepów masz czas na zwrot, pod warunkiem że ubranie ma metkę i nie było używane :) I zgadzam się z osobą powyżej. Ja też zamawiam online. Mam sklepy jak np. Hibou gdzie też znam rozmiarówkę, a poza tym ubrania są dobrze wymierzone i pokazane na zdjęciach :)

Plus jest taki, że jak już trafi się na fajny sklep/ sprzedawcę to nawet jak raz trzeba będzie coś zwrócić to już potem wiemy jaki rozmiar brać :)

Ja też kupuję głównie mleko i leki z internetowej apteki, bo przebitka jest masakryczna.... 

Też ostatnio zamówiłam bluzę i spodnie dresowe z Hibou i leżały idealnie! Zakupy online według mnie są lepsze od stacjonarnych :)

Ja w zupełności wolę zakupy przez internet ;) idziemka w jakiej aptece kupujesz mleko ?

jak sie uda utrafić z lekami to fajnie;) ja już mam stały zestaw który zazwyczaj jest zalecany przez pediatre i go zamawiam;) w szafce jest zapas;( bo niestety przebitka potrafi być nawet 20 zł;/  w ubiegłym roku nawet s. fizjologiczną zamawiałam 100amp. jak córki na przemian były na inhalacjach;) 

co do mleka warto sobie porównywac bo czasami w ciagu kilku dni ceny sie zmieniają i np. tam gdzi ebyło najtaniej jest już cena wyższa;/