W zależności od tego, jaki to rodzaj sklepu, mam listę sklepów, którym ufam i gdzie siatka rozmiarów jest przejrzysta. Ponadto istnieją zwroty i wymiany. Cóż, jeśli nie jest to bielizna https://jasmine.ua/
Z reguły jest zwrot kurierem lub in post. Lubię takie zakupy on line :) bez wychodzenia z domu a i tak jest zazwyczaj wyprzedaż tańsza niż stacjonarnie :)
Justys ja zwracalam kiedya przez inposta tonpaczkomatem prosta forma wypelnienie formularza zwrotnego i paczka do paczkomatu, Kurierem z tego vo kojarze to wypenia sie cos na stronie podanej na formularzu i zamawia kuriera jesli jest taka mozliwosc ;)
na allegro smart jest bardzo łatwy zwrot
Ja też zazwyczaj korzystam z paczkomatu, łatwo i wygodnie nie jesteś uzależnona;P
Też kocham paczkomaty i automaty paczkowe. Prosto, wygodnie, nie trzeba czekać na kuriera. Jak dla mnie to najlepsza forma wysyłki.
Nie :) bo serio zwroty są w większości mega bezproblemowe. ja ostatnio kupiłam sobie dwie bluzy od polskiej marki Hibou i jedna z nich okazała się jednak nie moim fasonem i nie pasowała do mojej figury. Bez problemu szybko zwróciłam :)
Dziękuję za wyjaśnienie;) Ja zamawiając często korzystam z paczkomatow;) kuriera to głównie przez allegro Smart kiedy za niego nie płacę;)
Paczkomaty są jednak teraz najpopularniejsze. Dostępne cała dobę, nie trzeba czekać na kuriera
Oj tak ! najlepsze co może być
ja wam powiem ze ogólnie te paczkomaty to super opcja niby jeszcze sa teraz popularne żabki ale przyznam ze ostatnio stojac w kolejce tak sobie myślałam ze lepiej zapłacić te 3 zł wiecej i isc do paczkomatu niż czekac w kolejce;p
Ja mam pod Domem praktycznie paczkomat więc z reguły go wybieram. Czasami na vinted ktoś do ząbki kupi ale nie umie wyłączyć tej opcji w wysyłkach, by zostały same paczkomaty
Dobrze jeżeli w żabce czy innym sklepie znajdzie od.razu paczke.. Ja mam takie szczęście, że długo moich szuka i w ostateczności zamawiam coś do sklepu..
ja przy przedszkolu mam paczkomat więc z niego korzystam odbierając córkę przedszkola
Ja wczoraj jechałam specjalnie do ząbki. Na vinted nie umie wyłączyć tego dpd pick. Podjeżdżam a tam "zaraz wracam", które trwalo 15minut. Myślałam, że się wścieknę
Nie, choć oczywiście wszystko zależy skąd zamawiasz :) jak ze sklepu jak np Hibou to zworty są mega proste i bezproblemowe. jak z jakiś vinted itp to wiadomo że tutaj różnie bywa :)
Oo to ja miałam i tak gorzej ;) pojechałam do galerii gdzie jest punkt odbioru paczek 8km i okazało się, że akurat tego dnia punkt został wcześniej zamknięty...
O jeny to slabo 🤦♀️
Nie lubię takich sytuacji. Dlatego zazwyczaj i wysyłam i odbieram w paczkomacie bo mam obok domu
paczkomat to jest dobre że jest 24h