Zakupy na AliExpress

Ewak widać, że chustowanie sprzyja nie tylko tobie ale i synek nie narzeka :slight_smile: ma dostęp do cyca kiedy chce, do tego cieplutko przy mamusi :slight_smile: dobrze, że zaopatrzyłas się wcześniej w chustę, to mogłaś od razu wypróbować jak to u Was będzie działać :slight_smile:
A jak dojdzie organizer daj znać jak się sprawdza w praktyce :slight_smile: sporo rzeczy nam brakuje, albo okazuje się zbędnych jak dziecku już jest na świecie :slight_smile: chyba każda z Nas to przerabiała :stuck_out_tongue:

Biustonosze do karmienia w takiej cenie??? Ciekawe jak będą się sprawdzać w praktyce :slight_smile: a rozmiar jak dobierałaś?

Ja też nie jestem przekonana co do kupowania gryzaków na Ali. Tak jak napisała Agn nie ma pewności z czego są one zrobione, z jakich substancji i co z wytrzymałością.

Ewa hahaha noo to dobrze nie wróży:p
Dwie moje znajome mają staniku do karmienia ż al i takie.miekkie i są bardzo zadowolone :wink: pewnie zależy od modelu ale można trafić coś fajnego tylko trzeba czytać feedbacki:)

EwaK fajne te rzeczy. Ciekawa jestem tych biustonoszy. Nie wyglądają źle, zwłaszcza na zdjęciach w komentarzach. No tylko trafić trzeba z rozmiarem bo wiadomo że u nich to wszystko mniejsze. Tylko trochę poczekamy na opinie jeszcze…

Ewa a powiedz mi jaką miskę wzięłaś i jaki jest jego obwód ? i gaciochy brałas w zestawie ? Bo widzę że nie da się nie wziąć a cena super za zestaw, to też prosiłabym o realne wymiary :slight_smile: Bo moje stare już wyslużone i z białego zrobiły się brudnobiałe więc wstyd używać :confused:

Ewa skoro masz już yo je też jestem ciekawa jak dobrała świata rozmiar. Też się wtedy skuszę. :slight_smile:

W komentarzach pod tym produktem dziewczyny często pisały że za duży rozmiar. Więc zaryzykowałam i zamiast C które powinnam wziąć, wzięłam B. I jest ok. Nie uciska. Obwód klatki wzięłam na tej samej zasadzie. Normalnie noszę 38, więc sugerując się komentarzami o zaniżonej rozmiarówce, wzięłam 36. I też jest ok :slight_smile:

Własnie przelecialam kilka stron i większość po rusku :stuck_out_tongue: a nei mogłam włączyć tłumaczeń by choć zrozumieć Kali jeść Kali pić ;p Dziękuję bardzo zawsze to lepiej usłyszeć z “pierwszej ręki” :slight_smile: No to Kasia zamawiamy :wink:

Zamawiamy. :slight_smile: jak się uda to dzisiaj wieczorem przysiąde do laptopa. :slight_smile:

Ewa jednak skusiłaś się na ten organizer :slight_smile:
Dużo komentarzy jest po rosyjsku, ja zawsze idę do mamy, żeby mi tłumaczyła :slight_smile: też mam jeszcze parę rzeczy w koszyku, ale póki co wstrzymuję się z zakupami, czekam na październikową premię w pracy :slight_smile:

Ja ostatnio skusiłam się na krem z alliexpres, wiem że zakup kosmetyków z tej strony może nie jest najmądrzejszym pomysłem ale jest to zakup z polecenia i do smarowania pośladków na których zrobiły mi się rozstępy. Krem nazywa się pasjel i podobno jest bardzo skuteczny jeżeli chodzi o niwelowanie przebarwień.

A mi właśnie listonosz przyniósł słynną już lampkę chmurkę z Ali. Jest urocza, szkoda że taka malutka. Są też większe na Ali, ale ponoć czasami zatrzymują je na granicy i chcą cło. Tak czy inaczej, lampka dotarła nieuszkodzona, bez żadnych bąbelków, z bateriami w środku.

1

Cudna :slight_smile: My mamy lampkę miś , pewnie kojarzycie bo pełno ich :wink: tylko od razu włożylismy swoją, ledową żarówkę bo jakos wydawało mi się bezpieczniejsze , no i lampka się ni nagrzewa tak jak ze zwykłą żarówką w środku.
Super się użytkuje u nas juz 1,5roku.

Ulka ciekawie wygląda ta lampka, a jakie ona ma wymiary w rzeczywistości? Rzeczywiście jest bardzo malutka?

Kupuję często gęsto na Ali i faktycznie różnie z tym bywa. Nie raz dostawałam coś niezgodnego ale też równie często rzeczy które w rzeczywistości były lepsze niż na zdjęciach. Największą wtopę zaliczyłam z trzepaczką. Za kilka centów była. Szkoda, że nie doczytałam drobnym druczkiem, że miała 8 cm długości… łącznie z rączką.
Poza tym nie raz widziałam u nas w sklepach te same rzeczy co na ali tylko 3 czy 4 razy droższe. Zwłaszcza zabawki dla dzieci. A na allegro nawet zdjęć nie zmieniają i często modelami są azjaci :stuck_out_tongue:

Kropka to fakt stacjonarne jeszcze pół biedy jak ceny górują bo wiadomo czynsz opłaty itd ale jak widzę ozdoby urodzinowe dla dzieci czy baloniki 5x drożej w sklepach online to aż mi się śmiać chce… a ludzie nieświadomi kupuja albo dlatego bo boją się zamawiać na Ali. Przykładowo balon duży cyferki na Ali kupuje za 4zl na roczek jedynkę teraz na kolejne urodziny dwójkę, a patrzyłam na polskich stronach z ozdobami 25zł…
Tak samo.girlandy , pompony

Przebitka jest na prawdę duża. Warto zamówić na ali. Najgorzej jest zaryzykować i kupić pierwszy raz później to już wchodzi w nawyk.

Ja dopiero zaczęłam przygodę z Ali. Czekam na pierwszą przesyłkę i zobaczymy jak to będzie. Już mam upatrzone kilka rzeczy to chyba będę częściej zamawiać.
A powiedzcie mi jak już paczka jest w PL to długo czekalyscie? Moja doleciala 20 września i nadal jej nie ma

Trudno powiedzieć, mi zamówienia przychodziły w różnym czasie, jedne bardzo szybko a inne prawie 2 m-ce. Zależy czym jest wysłana dana rzecz, czy poleconym, czy zwykłym listem. Dobry przykład mieliśmy na naszym wspólnym zamówieniu zamykania do chusteczek, pierwsza zamówiła Ola ja dopiero po 5 dniach, a i tak wcześniej dostałam paczkę. Z Ali to jest jedna wielka niewiadoma, po prostu trzeba cierpliwie czekać :slight_smile: