Zakupy na AliExpress

a mojego zamówienia jak nie było tak nie ma :frowning:

Ulka a to jest na kleju dwustronnym montowane do mebli?

Te zabezpieczenia do mebli są montowane na takiej samej zasadzie jak te zapięcia do chusteczek, tylko sto razy mocniejsze :slight_smile:

To teraz nie wiem co robić ;/ szkoda mi mebli, ale z drugiej strony mam dużo szuflad, więc mały będzie je wysuwał ;/
A może są inne sposoby na zabezpieczenie mebli przed ciekawskimi rączkami maluchów?

ikea ma pewien system, montuje się takie zabezpieczenia od wewnątrz, a na zewnątrz wystaje tylko taki dzyndzel. Teraz mi się przypomniało :stuck_out_tongue:

dziś piątek skrzynka pusta :frowning:

Ja w tamtym tygodniu pierwszy raz zamawiałam. Póki co to wzięłam coś na próbę tak żeby zobaczyć jak to wygląda. Wziąłem zimowe rekawiczki dla młodego może do zimy dotrą :smiley: tylko nawet rozmiaru nie sprawdziłam. Ciekawe ile będę czekać.

dziś zaczynamy nowy tydzień, ciekawe, czy coś do mnie przyjdzie z zamówionych rzeczy.

Na razie się wstrzymuje z tymi zabezpieczeniami, może znajdę coś innego, żeby nie uszkodzić mebli.
Ola w tym tygodniu już na pewno cos przyjdzie do Ciebie :slight_smile: ja czekam na ładowarki samochodowe, nadal ich nie ma ;/
Aleksandra jakie te rękawiczki zamówiłaś ? Daj linka :slight_smile:

Dlaczego bez szału, bardzo fajne rękawiczki, ze sznureczkiem więc przy maluchu będą idealne. A cena świetna. Tylko zobaczysz czy rozmiar dobry. Jak dostaniesz paczkę to napisz nam jak one wyglądają w realu :slight_smile:

Wrzucę zdjęcia :slight_smile: dostałam już info z nr przesyłki więc teraz tylko czekać.

koniecznie podziel się zdjęciami i odczuciami, rękawiczki urocze :slight_smile:
no mam nadzieję, że coś w tym tygodniu przyjdzie. Bo zaraz dziecko będę miała na świecie a tu zero zamówienia.

Też mi się podobają te rękawiczki, tylko u nas te ze sznurkiem nie mają racji bytu, bo młodego denerwuje sznurek, raz tak pociągnął bo coś mu przeszkadzało, że aż ranę na szyi sobie zrobił. Jak tak czasami piszę o jego “fobiach” i przyzwyczajeniach to się zastanawiam czy on nie jest jakiś inny.
A aktualnie czekam na 10 przesyłek z Ali, trochę się nazbierało.

Ulka szaleństwo zakupowe na Ali :slight_smile:
to mówisz, że lepiej wybrać rękawiczki bez sznurka?

W naszym przypadku już dmucham na zimne i zakładam rękawiczki bez sznurka, po tym incydencie wolę nie ryzykować. Przy rękawiczkach ze sznurkiem jest tylko ten plus, że jak mały ściąga rękawiczki to przynajmniej ich nie zgubisz. Mojego małego drażnią wszystkie metki, wystające nitki itd. więc nic dziwnego, że sznurek na szyi też mu przeszkadza.

Aha to wiem co to za typ dziecka. Z moim bratem było to samo, teraz już jest nastolatek a nadal metki wycina bo go drażnią :stuck_out_tongue: może poszukam na Ali ze sznurkiem i bez niego, nie zaszkodzi mieć 2 pary a zobaczymy co nam bardziej będzie odpowiadać :slight_smile:

Jak będzie tragedia to utne ten sznurek. Ja pamiętam że też takich nie lubiłam. Muszę jeszcze poszukać kombinezenu ale póki co nie wiem jaki wziąć rozmiar bo do zimy jeszcze trochę.
Ulcia pochwal się co tam pozamawialas :slight_smile:

Jak już wszystko poprzychodzi to powrzucam zdjęcia, zamówiłam jakieś skarpetki, opaskę, śliniaki, lampkę chmurkę, sukieneczkę, a dla siebie chustę w kratę. Mam już jedną z Ali i jestem zadowolona.

Do mnie dzisiaj dotarła paczka z całym zestawem do wózka :slight_smile: czyli organizer, zawieszki na zakupy i smycz do przypięcia zabawki na pałąku :slight_smile: jestem happy :smiley: jutro wypróbujemy w praktyce :slight_smile:

M zdecydowanie udany zakup :slight_smile:
Do mnie dziś doszła obudowa do telefonu :slight_smile: ciekawe kiedy będzie reszta. Jest aktualizacja aplikacji , wydaje mi się że jest teraz bardziej przejrzysta i są podane daty w których będzie paczka :slight_smile:

Świetnie. Zaraz biore sie za aktualizacje :wink: