Zakupy na AliExpress

Ja kupowałam ale na vova

Dla siebie czy dla dzieci? I jak rozmiarówka?

Na dziale kobiecym tylko jeden rozmiar. Długość 42 pasują na córkę która ma rozmiar 36

Na niektórych aukcjach pokazują zdjecia jak dostaną przesyłkę musisz popatrzec

Tak, też często patrzę tam na opinie i zdjęcia wrzucone przez użytkowników. Wówczas widzę, co i jakich rozmiarów rzeczywiście przychodzi do klienta. Jak na razie z rzeczy które dotychczas zamówiłam na ali to wszystko przyszło i to w dość krótkim czasie.

Ja zawsze sprawdzam feedbacki. Jeśli paczka nie dotrze to sprawa prosta, zawsze dostaniesz zwrot pieniazkow, trzeba tylko pilnowac czasu i wczesniej zalozyc spor.
Jak przyjdzie cos innego albo niezgodnego z opisem rowniez mozna odzyskac pieniazki. Czesciowo lub cala kwote. Ali akuratpod tym wzgledem jest lepsze niz niejeden sklep u nas w kraju hehe :wink:

Ja ostatnio nazamawialam śliniakow, czapki i szaliki. Wiec czekam z niecierpliwością czy zdazy dotrzec do świat :slight_smile:

Ja na vove się przezucila. Jak coś nie dojdzie już po 2 dniach kasę oddają. Szkoda tylko że nie jest tak rozbudowane jak ali

agn_kaw, jak przyjdą do Ciebie paczki to wrzuć tu zdjęcia i opinię, może też zamówię. Może wrzuć też linki :slight_smile:

Agn, ze śliniaki jestem zadowolona, z większości opasek też choć niektóre mają taki dziwny ciepły materiał, ich nie lubię. Mam kilka stamtąd ale nie powiem, stacjonarnie w H&M czy Smyku są piękne, można je dotknąć, przymierzyć i zwrócić. Oprócz feedbackow na Ali można zadać pytanie nie tylko sprzedającemu ale tez ogólnie i klienci mogą na nie odpowiedzieć, najlepiej jednak w języku angielskim. Choć z materiałem różnie bywa, bo mnie jakiś się nie podoba, a innej mamie na przykład tak.

Kiedyś wrzuciłam link i zdjęcie kosmetyczki z uchwytem do powieszenia i niedawno miałam okazję jà wykorzystać. Obok żadnej Półki, wieszaka, haczyka, ani gwoździa, wykorzystałam więc grzejnik - takie żeberka na ścianie. Nawet nie wyobrażacie sobie jak się cieszyłam ze mogłam wykorzystać takie chińskie cudo No i że się przydało :smiley:

Dziewczyny zamawiacie coś na 11.11. Macie jakieś ciekawe linki? :slight_smile:

Evelin ja w zasadzie wiekszosc zamawiam teraz. Poz iej bedzie szał jak rok temu, wysylki na ktore trzeba czekac maxymalny czas itd a ceny niewiele nizsze zwlaszcza przy nieduzych kwotach :slight_smile:

Dzis ogladalam na fb jakis sklep dla dzieciakow i byly czapki patrze no z Ali na bank cena u nich 38zł az weszlam w zamowienia, kupilam identyczną rok temu i w tym roku za 13 juz z wysylką, bo bez kw cena samej czapki to 7.30zł… w szoku jestem. Ja wiem ze ludzie sprzedają ale 300%to juz jednak duzo :confused:

Mnie to aż trafia jak widzę coś na Ali a u nas za kolosalne sumę. Moja mama w tamtym roku kupowała dziewczyna sukienki na Ali 35 u nas 45 nie dużo ale za każdą wysyłka 25 zł czy 70 zł za jedną z wysyłką. I zamówiła na ali

Ja zamówiłam śpiworek z Ali i właśnie dziś przyszedł i jest super :smiley:
Wyszedł jakoś ok 240zl, a właśnie w smyku są podobne za 550 :confused:

Martq podroba Elodie? Duzo dziewczyn pisze ze sa super jakościowo.
A wlasnie jest -18 % na cala marke Elodie w empiku jak cos :wink:

Ang dokładnie tak, koleżanka ma taki sam ale oryginał to widziałam różnice w koronie. Nie jestem osobą, która musi mieć same oryginalne rzeczy takze jestem zadowolona. A muffki jakieś polecacie?

A śpiworek ogólnie jest super fajny, gruby :slight_smile: z miejscem wyciętym na pasy w spacerówce :wink:

Martq korony roznią sie tez w starszych i nowszych modelach, sa wieksze i mniejsze :wink: wiec to nie musi byc oznaka nieoryginalnosci bo moze jest odwzorowaniem idealnym tylko starszym lub nowszym logo w porownaniu do znajomej. Jedyną widoczną oznaką podrobek jest srodek, w jednych jest to polar w innych misiek( z tego co wyczytałam na grupie sprzedazowej Elodie na fb).

Ja mufke a w zasadzie rekawice kupuję z Cottonmoose mamy od nich juz drugi spiworek, pierwszy kupilam 2lata temu dla starszaka teraz zamowilam dla mlodszego zeby mial swoj bo 'stary’pojdzie do sanek i do wozkowego nowego bede brala rekawice, bo dla mnie one sa wygodniejsze niz mufka jednoczesciowa. Przez 2 sezony mialam rekawice z Lela Blanc i super sie sprawdzily ale teraz chce miec komplet dlatego tamte sprzedalam i kupujemy nowe.
Poszukaj czegos co będzie pasowało do spiworka zeby ladnie laczyło się w calosc i ja osobiscie polecam jednak rekawice, są sporo wygodniejsze :slight_smile:

Ja teraz na vova zamówiłam tusz do rzęs i przyznam że jestem zadowolona a dałam ok 6 zł.

Ang widzisz nie wiedziałam tego, dopiero zaczynam przygodę z kupowaniem rzeczy i się nie orientuję :wink: właśnie chciałabym coś podładować a z Elodie jak wpisalam w Google to tylko czarne zwykłe znalazłam, poszukam może coś ciekawego na Ali akurat na 11.11 :slight_smile:
Sprawdzę też tą firmę co piszesz zobaczymy co mają :slight_smile:

Martq, podrzuć link. Jaki rozm wybrałaś, ile córka ma m-cy i jaki rozm nosi? Jakbyś podesłała foto to byłabym wdzięczna :slight_smile:

Mama chodzi o śpiworek? To taki uniwersalny bo 0-36miesiecy. :slight_smile: Moja mala skończyła 4 miesiące. :slight_smile: A śpiworek sprawdzi sie podobno i przy spacerówce u zimą na sankach :slight_smile:
Tu masz link
https://m.de.aliexpress.com/item/32609658769.html?spm=a2g0n.orderlist-amp.item.32609658769&aff_trace_key=b7833eb597a74b4eba5b1fbeb0d60842-1535724857576-08714-w7g3xag&aff_short_key=w7g3xag&aff_platform=msite