Ząbkowanie

Pchela nie ma innych objawów jedynie ten katar

Aneczka to obserwuj dziecko może rzeczywiście idą ząbki i jest taka reakcja a może to być katar alergiczny. U mojego syna każdy jeden ząbek wyszedł bezobjawowo. 

Patrycja dziś mamy na szczepienie to zobaczy ja lekarka..zobaczymy co powie jaką decyzję podejmuje 

Patrycja okazało się że jest zdrowa. Że to przez żeby bo osłuchowo czysto, gardło nie zaczewienione, goraczki też nie ma. Więc zaszczepili 

Moje córki przy zabkowaniu miały wodniste kataru...plus slinotok ;) masakra he he

Aneczka cieszę się że to nic poważnego :) 

Ewcia moja ma tak samo hehe

Patrycja dziękujemy :)

Mamy dwa ząbki :) katar nadal mamy ale zamienił się w przeziębienie :( ale normalnie je, bawi się więc nie jest źle. Nie jest jakoś marudna i gorączki też nie ma 

Synek ma niecałe 9 miesięcy i ma 6 zębów. Pierwszego dostał jak mial równo 6 miesięcy (dolna jedynka), po tygodniu drugi ząb (dolna jedynka). Potem chwila przerwy - jakieś 3 tyg i pojawiły się górne jedynki jedna, po drugiej. A jakiś tydzień temu dwójki na górze. Można powiedzieć, że wychodzą parami :-D Chyba najgorzej męczył się przy górnych dwójkach. Byl marudny, budził się w nocy ok. 5 razy przez jakies 4 dni poprzedzające wyjście zębów i urwał dosyć sporo pokarmu. 

Aneczka,u mnie w przychodni ,jak dziecko ma katar to nie szczepią bo zawsze powtarzają,że katar może przerodzić się w dalszą chorobę a organizm przy katarze już zaczyna być osłabiony.Zapraszaja za tydzień jeżeli katar przejdzie.Dlatego ja jeżeli wypada szczepienie a mały ma katar to nawet nie jadę z nim.

Moniczka różnie jak widać podchodzą lekarze

Mój jeden siostrzeniec niecałe 8 miesięcy i dwie jedynki, drugi siostrzeniec 12 miesięcy. U mojego synka 4 miesiące i czekamy na pierwsze ząbki :)

U nas w 9 miesiącu od razu dwie jedynki

U nas w 9 miesiącu od razu dwie jedynki

Dziewczyny pisałam kilka dni temu, że czekamy na pierwsze ząbki u mojego 4-miesięcznego synka. I doczekaliśmy się bardzo szybko!!!!!:):):) 

Mały od kilku dni był baaardzo marudny, w nocy budził się strasznie często i dopatrzyłam się ząbków na dole :) macie jakieś sprawdzone środki na bolące dziąsełka? 

Asia u nas przynosił ulgę Anaftin baby (żel na ząbkowanie)i Osanit ( takie granulki)

Możesz spróbować podawać schłodzone gryzaczki jeśli maluszek lubi.

Asia_mad gratulacje! u nas dentinox chyba trochę przynosił ulgę, dentosept mini i chrupki kukurydziane, ale jak bobas ma 4 msc, to chyba na chrupy troche za wczesnie:-)

U nas tylko i wyłącznie gryzaki :) miekkie, twarde, schłodzone w lodówce 

Narazie mamy dentinox, gryzaki i moje palce :)

My narazie unikamy żeli. Zobaczymy jak długo się uda