Ja też mam dentinox i na nas się sprawdza. Teraz idą trzonowe, a to podobno bardzo bolesne...ale niunia jest dzielna, choć ostatnia noc była raczej z tych ciężkich :( mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej :)
Wasz.ja to dobrze że u Was działa chociaż trochę lżej dla dzieciaczka :)
U Nas też sprawdził się Dentinox. Na samym początku udało się go uniknąć, ale potem już nie daliśmy rady.
A ja się muszę pochwalić: młoda ma już obie dwójki na górze :)
Ja też mam w domu Dentinox ale narazie nie otwierany
A po jakim czasie wyszły u Waszych Dzieciaczków kolejne ząbki? Zastanawiam się kiedy się pojawią, narazie dwie maleńkie jedyneczki na dole :)
asia_mad - poczytaj wątek to będziesz mogła zobaczyć kiedy kolejne ząbki wychodziły :) Każda z Nas starała sie opisać jak to wyglądało w przypadku jej dziecka oraz ewentualnie chwaliła się nowymi ząbkami :)
Asia med u nas też tylko dwie dolne jedynki są narazie inne nie wyszły
Mój synek bardzo szybko zaczął zabkowac i przeważnie dwa ząbki naraz szły a raz nawet trzy, u nas jako pierwsze szły górne dwójki więc trochę łamiemy schemat, że zaczyna się od jedynek, ale od mojej mamy wiem, że mi tez jako pierwsze szly gorne dwojki wiec pewnie uwarunkowane jest to genetycznie, potem dolne jedynki potem górne, zanim wyszły dolne dwójki to była nieco dłuższą przerwą, potem trzy czwórki naraz, potem ostatnia czwórka, potem górne trójki - i tu był dramat po raz pierwszy bardzo źle znosił ząbkowanie - jakby ktoś podmienil mi dziecko, strasznie plochliwy też się zrobił, ale jak już się przebily było ok, przy dolnych trojkach było już ok i teraz czekamy jeszcze na piątki
U mnie teraz idą górne żeby zobaczymy jak to zniesie
Dziewczyny używałyście żelu AnaftinBaby na ząbkowanie?
karolinach - nie używałam. Niby dostałam jakieś próbki ale były na nich zazwyczaj informacje, że pomagają przy problemach w buzi, stanach zapalnych etc. Na ząbkowanie używałam Dentinoxu
U mnie również tylko Dentinox, anaftinBaby miała koleżanka była zadowolona ale ona też korzystała tylko z jednego środka więc też nie ma porównania który lepszy
Ja kupiłam anaftin, ma fajną szczoteczkę do masowania dziąseł. Zobaczę jak się sprawdzi. Jeżeli nie będzie dobry kupię dentinox
Karolina nie używałam. Narazie udaje się bez zeli
karolinach ja również nie stosowałam tego przy synku. Raz tylko Dentinox podałam i to wszystko. Bo synek bezboleśnie przechodził ząbkowanie. A przy małej, jak będzie to się okaże.
Ja mam na wszelki wypadek Dentinox ale mam cichą nadzieję że nie będzie potrzebny
Dziewczyny a co to takiego ten Dentonix? Synkowi wyszły ząbki nawet nie wiem kiedy zobaczymy jak będzie u córki
Patrycja Dentinox to żel który ma silne dzialanie więc minimalna ilość się na palec wyciska. Naszczescie u nas jeszcze nie było aż tak źle żeby go używać.
Ale jak macie chęć to poczytajcie jak Pan Tabletka porównał różne zele
https://pantabletka.pl/zabkowanie-preparaty-analiza-i-opinia/
Patrycja. Niedopytalska Dentinox to żel, który działa przeciwzapalnie i miejscowo przeciwbólowo. Stosuje się go głównie w stanach zapalnych dziąseł i przy ząbkowaniu u niemowląt.
MagicznyPazur, zazdroszczę bezobjawowego zabkowania. Mam nadzieję, że Twoja córeczka tez tak będzie to przechodzić.
My mamy dentinox i dentosept mini. Częściej używam dentosept, jak maly widzi, to sam otwiera buzię, więc chyba mu to daje jakas ulgę...