Zabawki logiczne/gry planszowe polećcie 🎲

@Martynamama Ja nawet nieraz dałam się na tym złapać na początku, że one tak ładnie wyglądają , że potrafią tak wszytko dobrze zrobić , u nich to takie ładne a u mnie nie koniecznie . Ale zdałam sobie na szczesie szybko sprawę że to tylko kadr , jedno zdj czy ujecie a rzeczywistość jest często inna . :smiling_face::smiling_face:
@Anetteso_gmail.com ja to znowu mam problem nie mogę nigdzie dostać ładnych rajstop takich malutkich dla niemowlaka do tych sukienek , wszystkie są o wiele za duże lub kolor nie taki jak bym chciała , :crazy_face::rofl:

Zwłaszcza, że Instagramowe dziecko nie mierzy się z kolkami, ulewkami itp

1 polubienie

Prawdziwe dzieciństwo to kolki, ulewki, brudne ręce, zmęczeni rodzice i bliskość :smiling_face: takie profile też na szczęście można znaleźć i takie właśnie lubię oglądać

1 polubienie

Ja mam znajomą, która właśnie powiedzmy jest influencerką, bo ma dużo obserwatorów. I dopiero u niej zobaczyłam jak wygląda jej życie w realu, a jak wygląda to co pokazuje na Instagramie :sweat_smile:

Też znam właśnie taką osobę , to siostrzenica mojego męża . Zdjęcia wstawia strasznie wyidealizowane, wygląda na nich jak modelka , czy jakaś miss a w rzeczywistości nie jest tak jak na tych zdjęciach . Jest ładna dziewczyna oczywiście , ale te wszystkie zdj które wstawia to tylko kadry , w rzeczywistości nie jest u niej tak idealnie jak na tych zdj :smiling_face: każde zdj jest po dużej przeróbce i kto ją zna to, to widzi

O to mam tak samo! Jak zobaczę tą dziewczynę bez makijażu i w dresach to jestem w ciężkim szoku w porównaniu do tego co pokazuje na Instagramie!

Ja sobie toć jak ja bym się wymalowała to bym też tak wyglądała , wystarczy że poszłam do kosmetyczki ładne ujęcie i efekt ten sam . Ważne aby coraz więcej tak do tego podchodziła , no niektórzy jeszcze często się jednak porównują do życia instagrama :disappointed_relieved:

Łatwo dać sobie wmówić, że to życie w rzeczywistości tak wygląda i się załamać. Ale na szczęście jest też coraz więcej kont, które pokazują prawdziwe macierzyństwo bez lukru.

No i bardzo dobrze. Bo człowiek też tego potrzebuje. Ale z drugiej strony ile pod prawdziwym życiem jest wrednych komentarzy. Jak pokażesz że po 10 minutach od przyjścia dziecka z przedszkola wszystko wygląda jak po przejściu tornado zawsze się znajdzie komentarz o jaki burdel ja bym tak żyć nie mogła.

Albo jak któraś pokazuje stertę nauczyć i że leży z maluchem na klatce bo inaczej maluch nie zaśnie bo na kryzys to teksty, że rozpieściłaś to tak masz

1 polubienie

Na szczęście takie coraz bardziej cieszą się również oglądalnością , zdecydowanie ją takie wole bardziej

1 polubienie

Ludziom nie dogodzisz , i komentarz się znajdzie przy idealnym obrazku , i komentarz się znajdzie negatywny na zdj gdzie jest bałagan . Wszystkim się nie dogodzi :smiling_face:

1 polubienie

Oczywiście, zwłaszcza, że życie nie jest cukierkowe

1 polubienie

Ja też wolę te naturalne konta, bo lubię się pośmiać, że nie tylko w moim życiu panuje taki nieład i chaos :rofl:

1 polubienie

Wiesz , no nie wiem czy to śmieszne :grin: to porostu normalne życie , bez lukru , tak jak na prawdę w życiu wygląda :wink:

Może nie tyle pośmiać co poczuć ulgę. W końcu ktoś normalny a nie tylko wszystko perfekcyjne

1 polubienie

Dokładnie , przez te idealne obrazki mając złe chwile często można depresji dostać . :disappointed_relieved:

1 polubienie

Może to doprowadzić do wypalenia niestety i problemów

1 polubienie

No niestety czasem bywa i tak

1 polubienie

:bangbang::bangbang: hej hej ponawiam . Pilne , mąż jutro jedzie do galerii i ma coś kupić tylko ja mam mu napisać propozycje . Szukam coś jeszcze dla niemowląt zabawki , propozycje takie do roku chłopiec i dziewczynka jeszcze kilka prezentów nam wpadło do zrobienia . Co polecacie , ważne też aby w tym czasie te zabawki nie były takie co dziecko nie będzie przeboccowane , a rownie będzie zachęcało w tym czasie do aktywności :bangbang::bangbang::bangbang:

To pewnie coś ze smyka ?