Zabawki drewniane czy nowoczesne?

Ja bym bardzo chciała aby właśnie drewniane u nas królowały ale niestety jest masa plastiku.

Kiedys do pierwszego syna chciałąm kupić warsztat drewniany i w rodzinie pytali co na święta więc mówiłam, że chcę mu taki kupić no i kupili plastikowy. I tak z każdą zabawką, więc ja już nie mówię co bym chciała i nie komentuję co przynoszą. Myślę tylko jak długo zabawka przetrwa zanim trafi do kosza. Ostatnio autko przetrwało jeden dzień i już miało wyłamane koła.

Drewniane zabawki z pewnością dłużej posłużą niż plastikowe.

Ewcia ja też już nie mówie co bo to tak jak piszesz bez sensu mówie co chcą niech kupia;) niech mają pole manewru ;)

co do drewnianych zabawe;) starsza córka miała kuchnie plastikową drewnianych nie było a jak były to pewnie za wysoka cena i nawet nie szukałam takich przyznam ze ma jescze ten grajacy blat bo reszta już słabo trzyma;/ młodszej kupiłam drewnianą lidlowską używaną;/ no niestety szkoda mi 400 zł na nowa;( ale udało sie kupić w super stanie;) solidna i naprawdę fajna kuchenka bez porównania do plastiku napewno wytrzymalsza o ile córcia jej nie zniszczy bo szczerze przy niej wsyztsko sie psuje w rękach;) śmieje sie że dawno takiej selekcji nie mieliśmy w zabawkach jak przy niej;)

W prezencie nikt nie da używanej zabawki. Drewniane są dużo zdrozsze i dużo osób decyduje się na kupno tańszych zabawek -plastikowych czy słabszych gatunkowo.. wszystko zależy od budżetu przeznaczonego na dany prezent 

Tak drewniane zabawki są w cenie :) 

Mnie też zawsze pytają co kupić córkom ,ale też im zwykle tylko mówię mniej więcej co lubią i nie narzucam nic :) Niech sami decydują co chcą kupić :) 

Justyś pewnie że tak, raczej daje się nowe bynajmniej ja używanej nie kupiłabym komuś na prezent ;) córce to co innego bo wiem na co moge sobie pozwolić i wybieram to co bedzie na dany czas najlepsze dla niej;) i powiem szczerze na przykładzie chociazby tej kuchni że lepiej jest kupić drewnianą solidniejsza na lata nizeli plastikowa na chwile, gdzie za chwile drzwiczki sie nie domkną czy coś odpadnie i nijak to reklamowac;(

w Przypadku kostek mamy dwie solidną plastikową vtech i drewniana z pepco kupioną również używaną ale za pare groszy na olx obie sa fajne i solidne ale na jak długo bedą służyć? ciezko powiedziec bo pewnie predzej pójdą te zabawki w drugie ręce ;) bo po prostu dziecko z takich zabawek szybko wyrasta

My zamówiliśmy drewnianą kuchnię do przedszkola, wydawała się naprawdę solidna, a po dwóch dniach dzieci wyrwały zawiasy od drzwiczek... Podczas zabawy normalnej w sumie - nikt w to nie kopał ani nic. Także nie zawsze drewniane jest solidniejsze, chociaż zgodzę się, że przeważnie tak :)

Ja ostatnio przeglądałam Allegro i znalazłam kostkę drewniana i myśle czy takiej nie kupić ktoś ma ? :)

Ja nie mam. To jest taka kostka w stylu tablicy manipulacyjnej?

Też mi się wydaje, że drewniane solidniejsze ale tak jak piszecie, pewnie są wyjątki, zależy jak się trafi.

Aniss u nas tez ten mały to taki właśnie tester jakości zabawek, zaraz wszystko zepsute.

Ja tego typu patrzyłam 

Lisza ja mam chyba pepcową;) ale zamawiałam z olx chyba coś z 10 zł ale też fajna tylko mniej funkcji niż ta która pokazałaś ;)

Ewcia masz racje to taka tablica manipulacyjna w kostce;)

Ja mam taką drewniana kostkę z chodzikiem ale dzieci nie bawia się. Kupiłam synowi na olx do nauki chodzenia ale za bardzo nie był zainteresowany.. młodszy za to trochę interesuje się 

Ja kostkę taka jak ja zdj na pewno kupię ale poczekam aż podrośnie :) teraz nie ma co 

to tak wąłśnei nigdy nie wiadomo co komu podpasuje;) ja teraz szukam jakiegoś zamochodu autobusu który sie otwiera ma jakies funkcje coś odkręcić coś wyjać;) mała wsyztsko wyciąga odkręca moze macie coś godnego polecenia?

ostatnio odkręciła plastikową sróbe mocującą siedzisko jeżdzika;D

Może coś takiego ? :D 

takie kostki manipulacyjne są fajne jak i takie stoliczki manipulacyjne. Jak byłam u fizjo to właśnie przy takim stoliku uczyła córkę wstawać, bo zachęcała ją jakąś zabawką. Mega fajne rozwiązanie, niestety macie racje to nie są tanie rzeczy, ale czasami jak się chce to można znaleźć na olx za parę groszy. 

Ja kupiłam używaną kuchę ikeowska za 80 zł ze wszystkimi akcesoriami z ikea, garnki metalowe, koszyk z warzywami, pizze, kieliszki plastikowe i ceramiczne ( gdzie same te akcesoria kosztują około 250 zł) więc czasem się da coś kupić praktycznie za darmo:D

Justyś;) właśnie dziś go ogladałam i sie nad nim zastanawiam;) hehe też mi wpadł w oko;) musze posperac jakies promocji wyszukać;)

Idziemka mega tanio dostałaś tą kuchnie ja kupiłam lidlowską ale też czekałam na nią długo bo co sie pojawiła to zaraz  nie było;( znikały tak ze sie smieliśmy ze nisza na olx;) i jakie zapotrzebowanie;) nawet maż sie zaangażował wtedy w szukanie;) hehe bo dziwił się że to nie możliwe że tak szybko się sprzedają;)  a też dziwne bo ja jej szukałam po swietach wiec już wszelkie gwiazdki i prezenty to już było wsyztsko po ;) ja wtedy cicho liczyłam ze sie dzieci ( a raczej rodzice) beda pozbywac starych zabawek;)

Fajna ;) te drewniane mi sie strasznie podobaly chociazby dlatego ze wydawaly sie solidniejsze takie na dluzej;)

U nas kuchnia stoi w kuchni;) jak cos robie to mala sprawdza stan szafek i czy zarowki swieca ;) chociaz odkad stoi jej kuchenka w kuchni skonczylo sie wyciaganie garnkow z szafek;)

u mnie syn pogryzł dosłownie wszystkie drewniane zabawki :D wszedzie zeby

Mój zaczął lozeczko podgryzać jak wstaje to tylko słyszę jak szura ząbkami hehe