Ja bym bardzo chciała aby właśnie drewniane u nas królowały ale niestety jest masa plastiku.
Kiedys do pierwszego syna chciałąm kupić warsztat drewniany i w rodzinie pytali co na święta więc mówiłam, że chcę mu taki kupić no i kupili plastikowy. I tak z każdą zabawką, więc ja już nie mówię co bym chciała i nie komentuję co przynoszą. Myślę tylko jak długo zabawka przetrwa zanim trafi do kosza. Ostatnio autko przetrwało jeden dzień i już miało wyłamane koła.
Ewcia ja też już nie mówie co bo to tak jak piszesz bez sensu mówie co chcą niech kupia;) niech mają pole manewru ;)
co do drewnianych zabawe;) starsza córka miała kuchnie plastikową drewnianych nie było a jak były to pewnie za wysoka cena i nawet nie szukałam takich przyznam ze ma jescze ten grajacy blat bo reszta już słabo trzyma;/ młodszej kupiłam drewnianą lidlowską używaną;/ no niestety szkoda mi 400 zł na nowa;( ale udało sie kupić w super stanie;) solidna i naprawdę fajna kuchenka bez porównania do plastiku napewno wytrzymalsza o ile córcia jej nie zniszczy bo szczerze przy niej wsyztsko sie psuje w rękach;) śmieje sie że dawno takiej selekcji nie mieliśmy w zabawkach jak przy niej;)
W prezencie nikt nie da używanej zabawki. Drewniane są dużo zdrozsze i dużo osób decyduje się na kupno tańszych zabawek -plastikowych czy słabszych gatunkowo.. wszystko zależy od budżetu przeznaczonego na dany prezent
Justyś pewnie że tak, raczej daje się nowe bynajmniej ja używanej nie kupiłabym komuś na prezent ;) córce to co innego bo wiem na co moge sobie pozwolić i wybieram to co bedzie na dany czas najlepsze dla niej;) i powiem szczerze na przykładzie chociazby tej kuchni że lepiej jest kupić drewnianą solidniejsza na lata nizeli plastikowa na chwile, gdzie za chwile drzwiczki sie nie domkną czy coś odpadnie i nijak to reklamowac;(
w Przypadku kostek mamy dwie solidną plastikową vtech i drewniana z pepco kupioną również używaną ale za pare groszy na olx obie sa fajne i solidne ale na jak długo bedą służyć? ciezko powiedziec bo pewnie predzej pójdą te zabawki w drugie ręce ;) bo po prostu dziecko z takich zabawek szybko wyrasta
My zamówiliśmy drewnianą kuchnię do przedszkola, wydawała się naprawdę solidna, a po dwóch dniach dzieci wyrwały zawiasy od drzwiczek... Podczas zabawy normalnej w sumie - nikt w to nie kopał ani nic. Także nie zawsze drewniane jest solidniejsze, chociaż zgodzę się, że przeważnie tak :)
Ja mam taką drewniana kostkę z chodzikiem ale dzieci nie bawia się. Kupiłam synowi na olx do nauki chodzenia ale za bardzo nie był zainteresowany.. młodszy za to trochę interesuje się
to tak wąłśnei nigdy nie wiadomo co komu podpasuje;) ja teraz szukam jakiegoś zamochodu autobusu który sie otwiera ma jakies funkcje coś odkręcić coś wyjać;) mała wsyztsko wyciąga odkręca moze macie coś godnego polecenia?
takie kostki manipulacyjne są fajne jak i takie stoliczki manipulacyjne. Jak byłam u fizjo to właśnie przy takim stoliku uczyła córkę wstawać, bo zachęcała ją jakąś zabawką. Mega fajne rozwiązanie, niestety macie racje to nie są tanie rzeczy, ale czasami jak się chce to można znaleźć na olx za parę groszy.
Ja kupiłam używaną kuchę ikeowska za 80 zł ze wszystkimi akcesoriami z ikea, garnki metalowe, koszyk z warzywami, pizze, kieliszki plastikowe i ceramiczne ( gdzie same te akcesoria kosztują około 250 zł) więc czasem się da coś kupić praktycznie za darmo:D
Justyś;) właśnie dziś go ogladałam i sie nad nim zastanawiam;) hehe też mi wpadł w oko;) musze posperac jakies promocji wyszukać;)
Idziemka mega tanio dostałaś tą kuchnie ja kupiłam lidlowską ale też czekałam na nią długo bo co sie pojawiła to zaraz nie było;( znikały tak ze sie smieliśmy ze nisza na olx;) i jakie zapotrzebowanie;) nawet maż sie zaangażował wtedy w szukanie;) hehe bo dziwił się że to nie możliwe że tak szybko się sprzedają;) a też dziwne bo ja jej szukałam po swietach wiec już wszelkie gwiazdki i prezenty to już było wsyztsko po ;) ja wtedy cicho liczyłam ze sie dzieci ( a raczej rodzice) beda pozbywac starych zabawek;)
Fajna ;) te drewniane mi sie strasznie podobaly chociazby dlatego ze wydawaly sie solidniejsze takie na dluzej;)
U nas kuchnia stoi w kuchni;) jak cos robie to mala sprawdza stan szafek i czy zarowki swieca ;) chociaz odkad stoi jej kuchenka w kuchni skonczylo sie wyciaganie garnkow z szafek;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.