Ja przy pierwszej córce miałam większość ubrań neutralnych bo kupowane były z myślą o drugim dziecku ,a do 32 tygodnia nie znałam płci :) I też jak ubrałam bluzę w niebieskich odcieniach czy beżową czapeczkę to babcie pytały czy to chłopczyk.
Teraz gdy już nic ubranek nie miałam i przy 3 córce musiałam kupować wszystko od nowa to wszystko takie typowo dziewczęce kupowałam :) Ale niebieskie śpiochy też kupiłam ,bo zwyczajnie mi się spodobały i nie widziałam w tym żadnego problemu :)
Ja.mam prawie wszystkie ubrania chłopięce więc może część mogłabym nałożyć córce.. ale teraz na vinted czy olx można kupić ładne ubrania dzieciom w okazyjnej cenie ;) w czasie ciąży byłby czas na wyszukanie perełek ;)
Ja będę dopiero przeglądała ubranka po dzieciach ale z pewnością coś po synu zostawię dla małej. Wiadomo żadne z muszka czy krawatem ale w dobrym stanie to choćby po domu wykorzystać można
Ja mówiłam że będę uniwersalne kupować. No nie do końca wyszło :P i dostaliśmy sporo typowo chłopięcych. No ale jakby kiedyś była dziewczynka to będę się mogła znowu nacieszyc kupowaniem ciuszków.:)
Ja tez miałam kupować uniwersalne ale cieżko było mi się oprzeć tym różowym słodkim ubrankom :D i w sumie dobrze, że teraz dziewczynka bo mam przewagę ubrań dla dziewczynki
Jak już się dowiedziałam, że u nas będzie chłopak to dziewczęce stroje tylko mnie kusiły na wieszakach w sklepie. Moja mama tak samo. Tylko mi podtykała i mówiła zobacz jakie ładne. I czy to śpiochy czy bodziaki. Jednak ja stanowczo mówiłam nie. No już nie chodzi o ten róż. Bo sama synowi kupiłam na lato bodziaki w różu ale były w kraby. Więc nie tak typowo dziewczęco. Ale ja osobiście wzorów kwiatowych bym nie zniosła.
Im później w las i im bardziej mam świadomość, że chcemy kolejne dziecko tym przy zakupach kieruję się wyborami bardziej neutralnymi. Często kupuję coś w beżu, zieleni, pomarańczy. Oczywiście chłopięce rzeczy również. Ale jednak patrzę na te wydatki w przyszłości.
Pewnie i tak zakończy się tak, że człowiek będzie znów kupował bo szał niemowlęcy będzie trwał haha :D.
Ja jak mówię do męża o uniwersalnych rzeczach to i tak się śmieje ze jak w przyszłości będzie 2 dziecko to i tak będę kupować jak szalona bo te Małe rzeczy są cudowne ❤️
I pewnie ma rację 😛 chociaż ns chłopca 56-74 mamy full opcje
Ale tak jest że dziewczynki mają większy wybór ubranek. To tak samo jak działy dla kobiet i mężczyzn. 3/4 sklepu ubrań dla kobiet a dla mężczyzn reszta. Tak jak się mówi że kobiety potrzebują więcej tak chyba jest. Do każdej spódnicy inna bluzka, do kreacji inne buty. To nie pasuje do tego itd.
To prawda, że ubranek dla dziewczynek jest więcej i łatwiej znaleźć coś ładnego. Ja też kupuje dla mojego synka w większości rzeczy beżowe, zielone, granatowe i bez wzorków. Także dziewczynka mogłaby to ubrać, ale na pewno byłby szał zakupowy, bo bardzo podobają mi się te wszystkie róże i kwiatki :D
Z jednej strony też uważam że dziecku nie robi różnicy w co jest ubrane (takiemu małemu jak szybko rośnie) a z drugiej strony pewnie bym się sama wachała.
Cieszę się że mam dziewczynke bo właśnie mogę ubierać w te słodkie sukienki, brokatowe spódniczki itp. Ubranek też dostałam ale fajnie kupić coś nowego co mnie się w oczy wrzuci. Jutro może w końcu skocze do sklepu bo w kiku można znaleźć super przecenione rzeczy dla takich maleństw.
Kurde takiego mega różowego to chyba jednak chłopcu bym nie założyła. Teraz co chwilę robi się zdjęcia i nie chciałabym aby mój syn oglądał się później w różu
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.