Wypadające włosy po ciąży

Abc dużo włosy sciełaś? 

Ścięcie włosów nie ogranicza ich wypadania...bo jaki to ma związek z tym, że włosy są ożywione i mocne? Żaden. Obciecie włosów ma na pewno efekt wizualny - podnoszą się do góry, nie są tak obciążone i są odświeżone i to tyle. Moze nam się wydawać, że mniej ich wypada, bo objętościowo jest ich mniej. 

Aneczka sporo :) 

Nie wiem, nie znam się. Trycholog polecił sciecie, bo wypadaly z cebulkami i z lewej strony miałam mniej niż z prawej przez ciągle wiązanie i zaczesywanie do tyłu. Ponadto miałam mnóstwo babyhair i wyglądałam tragicznie. Myślę, że jednak ze względu że miały lżej to trochę odżyły 

Abc skoro trycholog tak poradził to widocznie jakiś związek to miało żeby pomoglo

Wydaje mi się ze co ma wypaść to i tak wypadanie w trakcie kp a witaminy mogą pomóc w odrastaniu nowych włosów bynajmniej takie moje odczucie po stosowaniu vitapilu gdzie po paru tyg włosy nadal lecą 

Patrycja masz rację też myślę ze włosy itak wypadną tylko po witaminkach będą rosnąć nowe no i dopiero z czasem tamte się wzmocnią. Nie ma nic od razu 

Ja jakoś nie widzę dużej różnicy między wypadaniem włosów przed w trakcie czy po ciąży choć starszy mnie tak szarpie że to nieporozumienie i tu ich tracę sporo a do 100 włosów dziennie to całkowicie normalne,  że człowiekowi wypadają ale jest różnica w tym jak one wyglądają i tu bez witamin u mnie byłoby kiepsko 

Agnieszka a ile ma straszy synek który Cię tak za włosy szarpie?

Ja nie mam problemu z nadmiernym wypadaniem włosów. Jeśli już to okresowo i w niewielkich ilościach, za to mój mąż niedługo łysy będzie...bierze witaminy, ale nic to nie daje,

Jestem  stylistyką i ten problem to normalna sprawa dlatego w czasie ciąży trzeba zadbać odpowoednio nie tylko o higienę włosów, chodź i w tym są błedy u dużej ilości osób ... ale trzeba pomyśleć o odpowiedniej diecie !

Jak komuś wypadają to  zazwyczaj do 6 miesięcy się wszyatko wzmocni zależy od organizmu i stopnia  osłabienia. Najważniejsze nie rozjaśnić włosów to zepsuje wszytsko

Wypadanie włosów to nie kwestia witamin a zmiany hormonów w organizmie po ciąży i porodzie.

Witaminy mogą jedynie wzmocnic organizm ale nie wpłyną na zmiany hormonalne które i tak nastąpią, bo ciało i organizm kobiety dochodzi do stanu normalności.

Myślę, że trzeba ten okres przeczekać i wszystko wróci do normy.

Ja na szczotce nie zauważam żeby było więcej ale mam dużo nowych baby hair.. 

Dziewczyny a co polecicie na włosy, które sa zniszczone z powodu ich prostowania? 

Jak Dla mnie rewelacja 🥰

Proponuję używać preparatów z jedwabiem albo samego jedwabiu - włosy na pewno nie będą tak proste jak po prostownicy, ale na pewno wygładzone i lśniące.

Ewentualnie terapia kosmetykami K18

https://sklep.bellita.waw.pl/k18

Maski dostaniesz na tej stronie. Są to kosmetyki trudno dostępne w sklepach stacjonarnych, można tylko dostać w specjalistycznych sklepach internetowych. Maja jednak świetne działanie nawilżające oraz regenerujące włosy. I na pewno powinny Ci pomóc. 

Keratynowe prostowanie, po nim włosy wyglądają jak nowe 

Oj tak włosy są piękne po kreatynowym 

Albo botox tez jest super ;)) 

Narazie nie zauważyłam żeby mi bardziej włosy wypadały. Ale zobaczymy później

Ja w czasie ciąży mam o wiele mocniejsze i lepsze włosy niż przed. Rzadziej mi się przetłuszczają i są takie gęste. Zobaczymy co będzie jak urodzę czy zaczną wypadać i się pogorszą ;(