Wypadające włosy po ciąży

Picie pokrzywy zarówno w ciąży jak i po ciąży

Widzę bardzo nachalne reklamy :(

Biotyny w tak dużej dawce bym nie zalecała, gdyż nie ma badań dowodzących, że tak duże dawki dają jakieś efekty. Ja bym polecała preparat Biotebal, bo jest lekiem, a ma 5mg biotyny co już i tak jest bardzo dużą dawką. 

Też polecę Vitapil Mama, jest bezpieczny dla mam karmiących i w ciąży. Nie zauważyłam, że mniej wypada włosów, ale dużo, dużo nowych włosów zauważyłam, więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jestem zadowolona. Nie jest też to droga kuracja. Miesiąc wychodzi za ok 30 zł. A pierwsze efekty widzialam po ok. 3 msc 

Aga bralas vitapil 3 miesiące i dopiero przestały Ci wypadac włosy? Ja stosuje już 3 tyg i włosów nadal wypada tyle ile na początku. Żadnej poprawy :/

Patrycja może na Twój organizm nie dziala

Patrycja, ok. 3 miesiace po porodzie zaczęły mi bardzo wypadac włosy. Vitapil zaczelam brać jak tylko wrocilam że szpitala, czyli zaraz po porodzie. Vitapil nie działa na wypadajace wlosy, co ma wypaść, to niestety wypadnie. Hormony się stabilizują. Polecam go dlatego, że po ok. 3 miesiącach stosowania zauważyłam bardzo dużo nowych, wyrastajacych włosków. 

Aga to u mnie to samo 3 miesiące mijają a włosy zaczęły mi wypadac garściami :( kupiłam to biorę mam nadzieję że w końcu będą jakieś rezultaty. 

Co ma wypaść to i tak wypadnie. Jednak preparaty takie jak Vitapil mogą wzmocnić pozostałe włosy. I często też mogą pojawiać się właśnie takie nowe tzw. baby hair. U mnie po 3 miesiącach też leciały garściami i tak około 2 miesiące było, potem już trochę wydaje mi się zahamowało.

Moskwa mi fryzjerka dokładnie tak mówiła co ma wypaść to wypadnie jak nie w ciąży to po 

Mi rzadko wypadają włosy. Ale jeśli sie tak dzieje to najczęściej latem. Nie wiem czy są wtedy bardziej osłabione, może wysuszone.....

To mi właśnie na zimę tak włosy lecą a teraz kiedy malutka jest na piersi to z włosami jest masakra :(

Patrycja a pokrzywa na Cb nie działa? U mnie pomogła 

Aneczka, trudno jest określić, co pomaga, a co nie jeśli chodzi o wypadanie włosów z powodu porodu, ponieważ kryzys srednio przypada między 3 miesiącem po porodzie i trwa ok. 3-4 miesięcy, więc jak coś stosujemy to właśnie pierwsze efekty widać po ok. 3 miesiącach, rzadko wczesniej, więc mniejsza ilość wyglądających włosów może mieć związek z ustabilizowaniem się hormonów, a nie suplementami, czy kosmetykami.

Aga masz rację ale warto sprobowac.

Mi teraz w ciąży tak nie wypadają ale pamiętam jak było z synkiem po porodzie miałam mnóstwo baby hair i pewnie teraz będzie podobnie. Już się boję 

Niby w ciąży ma się super mocne włosy. Gorzej po porodzie. Warto wzmacniać je wtedy suplementami i kosmetykami. Ja na pewno powrócę do Vitapil Mama. 

Mi właśnie po porodzie pomogła pokrzywa. Bo też wypadały. Ale po niej stały się mocne i gęste 

To ja aga różnie to bywa. Niektóre kobiety już w ciąży narzekają bo to zależy od hormonów. Z moimi Ju coś się dzieje bo zaczynaja wychodzić mi zmiany skórne na twarzy a od jakiegoś 4miesiaca ciąży miałam idealna twarz bez żadnej krostki. Teraz już hormony chyba przygotowują sie5do porodu 

Osobiście mi pomogło ostre cięcie włosów, biotebal tabletki i szampon radical med.

Ja myłam szamponem z pokrzywą i często szczotkowalam porządnie włosy- masaż skory głowy jest fajny bo pobudza cebulki włosa do pracy