Zamarancza, to prawda … zależy od kobiety. Ja na początku ciazy miałam okropne włosy… wypadały, powykruszaly, połamały. Dopiero gdzieś od 6 miesiąca zauważyłam poprawę, ale i tak nie były takie jak przed ciaza. Teraz na prawie sześć miesiący po porodzie włosy wracają do formy, ale nadal wypadają
Ja sie cieszylamw ciazy bo malo mi sie przetluszczaly a teraz to na 2 dzien jest masakra ;/ I zawsze mialam duzo wlosow na glowie wiec w ciazy to juz w ogole mega busz
Dlatego nie bardzo soe przejmuje tym wypadaniem bo ma co wypadac hahaha
(ale nie obrazilabym sie rozwniez gdyby to co jest jednak zostalo w calosci) ![]()
Ile ja bym dała, aby mi się włosy nie przetłuszczały i były jak w ciąży… Ja też co 2 dni max muszę myć!
Zamarancza teraz jesteś w domu nie pracujesz to spróbuj wymusić na włosach żeby się nie przetluszczaly , tak jak wyżej pisałam mój rzadziej.
Próbowałam zimą jak chodziło się w czapkach… Nie wyjdę z tak tłustymi włosami na dwór do ludzi ![]()
U mnie niestety to się nie sprawdza żeby przetłuścić włosy… wydaje mi się że jest jeszcze gorzej… Kiedyś w jakimś programie słyszałam że się nie robi w ten sposób, bo osłabiamy cebulki włosa, należy myc tak często jak tylko jest potrzeba.
Ja na przetłuszczające włosy mogę wam polecić zwykły szampon Bambi dla dzieci, taki żółty mi i mojej rodzinie pomógł. Tylko uwaga włosy są po nim strasznie poplątane trzeba na końcówki użyć odżywki koniecznie. Szampon drogi nie jest bo ja go kupuje za 3,20zł, ale też nie za bardzo wydajny…
Moje doświadczenia są z nim takie że kiedyś myłam codziennie a wieczorem miałam już tłustą grzywkę od czoła a teraz co drugi dzień.
A teraz reklamuja chyba z k’oreala szampon z glinkami…i mysle ze to moze byc jakis ratunek na przetluszczajace sie wlosy bo glinki maja silne wlasciwosci absorbujace, wysuszajace a jednoczesnie idealnie nawilzają ![]()
U mnie przetłuszczanie włosów też nie zdało egzaminu. I też słyszałam że tak się nie powinno robić.
Moje włosy myłam co 2 dni i przestały się kompletnie przetłuszczac kiedy przyjmowałam Izotek żeby pozbyć się trądziku a to ze włosy się nie przetluszczaly to był jeden z efektów ubocznych. Myłam je z czystej przyzwoitości raz w tygodniu
tabletki już dawno odstawione włosy do mycia po 4 dniach czasem po 5 jeśli chodziłam więcej w związanych wiec jest postęp ale terapia trwała pół roku i była dosyć wyczerpująca ![]()
Też myję włosy jak to określiła Marta z czystej przyzwoitości, a teraz to dla chwili oddechu od dzieci uciekam pod prysznic, dzieci śpią a na posterunku tatuś, a ja pod prysznicem. Dziś miałam taką chwilkę dla siebie.
Kiedyś nienawidziłam swoich włosów, bo było ich dużo, bo nie umiałam nad nimi zapanować, bo sporo czasu zajmowało mi ułożenie ich co rano, a teraz jestem zadowolona, nauczyłam się panować nad nimi , a myć mogę raz w tygodniu ![]()
A ja juz pisalam ze udalo mi się odzwyczaic wlosy od codziennego mycia. Nic się im nie działo a smialo moge myc co 2-3 dni.
Tez mialam tak kiedyś ze nie wyszlam z domu z tlustymi włosami czy bez makijazu. Teraz nie mam z tym problemu, i wyjde tal czasem jak coś niespodziewanego i pilnego wyskoczy
Jednak jak mam zaplanowane wyjście to juz sie na nie przygotowuje wcześniej;)
W ciąży również mam włosy ładne i nie muszę ich myć aż tak często ale po pierwszej i drugiej ciąży to miałam niezły problem i z przetłuszczaniem się włosów i z wypadaniem. Zawsze miałam gęste i długie włosy ale później nie dawałam sobie z nimi radę i ścinałam dość krótko jak dla mnie ale teraz znów jestem w ciąży i je zapuszczam bo mi naprawdę olej kokosowy wzmacnia i regeneruje włosy i nawet mąż zauważył iż nie musi już rur przepychać ![]()
Ja w ciwzy moje wlosy troche zahartowalam bo niemusze juz ich myc codziennie
noo ale żadna idzywka eliksiry niepomagaja na wypadanie. Wydaje mi się ze te wlosy ktore niewypadly ppdczas ciazy musza wypasc juz po ale to jest kwestia czasu i wlosy dojda do siebie tylko trzeba o nie zadbac ![]()
Dokładnie Sylwia. Mi strasznie wypadają i cały czas kojarzy mi się jak w filmie dziewczyna po chemii czesała włosy i wychodziły jej garściami, to mi tak teraz wypadają . Jak zobaczyłam to pierwszy raz po pierwszej ciąży byłam przerażona
Ja myję co 2 dni, ale dzisiaj z racji brzydkiej pogody nie wychodzę i protestuję nie myję głowy
W domu mogę być brzydka z brudnymi włosami ;]
Ja teraz mam inny problem włosy ładne nie wypadają(ponieważ w ciążę jestem) ale strasznie siwieje, nie chciałam farbowałać włosów bo to niszczy je strasznie odrosty są słabo u mnie widoczne ponieważ miałam zrobione coś w stylu ombre ale tak mi strasznie siwe włosy wyszły że masakra. Do fryzjera nie pójdę ze względu na mdłości itp. a sama też nie chce kąbinować więc u mnie chyba też czapka będzie najlepszym wyjściem z sytuacji.
MAM ja tez czesto uciekam pod prysznic dla chwili spokoju hahah
Zawsze sie smieje ze to moje zlote 30 min ![]()
Ja też myje co 2-3 dni. Zato moj facet myje 2 razy dziennie…
To chyba kazda z nas podczas kapieli ma chwile dla siebie. Ja nieraz 1h siedze w łazieńce
Ale faceci mają krótkie włosy zazwyczaj więc umyją, przetrą ręcznikiem i suche, a my…
No bez porównania. Ja to w ogóle mam długie włosy… Nie raz przez noc nie zdarza mi wyschnąć.