Jeden z najzdrowszych olei to olej kokosowy ![]()
Silver90 - dlatego napisałam, że lepiej skonsultować z lekarzem
Ja akurat nie odczułam tak bardzo wypadania po ciąży. Ale bardzo mi leciały włosy przed ciążą i dlatego napisałam o skrzypie polnym. Są też bardzo fajne ampułki ze skrzypem. Niestety są oleiste, więc lepiej siedzieć w domu w trakcie kuracji. Przetestowałam je, gdy mi bardzo wypadały włosy po intensywnej antybiotykoterapii i efekt był zachwycający.
Wypadały, oj wypadały… parę miesięcy się z tym borykałam, ale nic z tym szczerze mówiąc nie robiłam. Samo minęło gdy hormony się unormowały. Oczywiście dobrze jest przyjmować jakieś witaminy/ suplementy diety po ciąży, najlepiej te które stosowano w trakcie ciąży, tak by nie przeszkadzały w karmieniu piersią (oczywiście jeśli się karmi)
Ja też się nie przejmuję, w pierwszej ciąży włosy wypadały mi garściami i przeszło teraz mam powtórkę z wypadania. Taki los matki
Po co nam włosy, nasze dzieci i tak kochają nas nad życie ![]()
Otóż to Zamarancza
włosy nie istotne
ważne żeby była butla albo cyc ;D
Zamarancza racja, dzieci i tak nie zwracają na to czy mamy włosy czy nie ![]()
Przynajmniej później nie będą nas szarpać za włosy ![]()
Chyba każda kobieta ma ten problem z wypadaniem włosów ![]()
Ja jestem 9 miesiąc po porodzie i jakoś tak mniej mi wypadają niż wcześniej.
Ja stosuje szampon regenerujący z NIVEA do tego maskę regenerującą L’OREAL MAGICZNA MOC OLEJKÓW
a do tego stosuje eliksir w spreju żeby włosy się lepiej rozczesywały, bo najwięcej włosów to mi wypadało przy czesaniu.
Ja jeszcze mam dodatkowy problem bo moja córka strasznie lubi mi wyrywać włosy także muszę jeszcze na to uważać.
Zamarańcza trafne stwierdzenie !! Dla dzieci i tak jesteśmy najpiękniejsze ! <3
Lecz nie ukrywam że dla mnie włosy są bardzo ważne. Mam swoje naturalne włosy, są bardzo długie i gęste.
Jak zaczęły mi wypadać garściami to byłam przerażona i płakać mi się chciało.
Podobno wszystko wraca do normy między 6-9 miesięcy po porodzie
Laurcia to mnie zauważyłaś bo mam jeszcze chwilę, aby wróciło do normy ![]()
Ja jestem 16mcy po porodzie a wlosy nadal wypadają. Mniej niz na poczatku ale więcej niz zazwyczaj, czyli w czasie przed ciążą. Jednak coraz częściej spotykam sie z opinia ze po kerarynowym prostowaniu wypadaja wlosy a ja mialam ten zabieg robiony w lipcu… I jestem przekonana ze to ten zabieg… Planowałam znowu zrobic sobie go latem ale raczej sie juz na niego nie zdecyduje.
Tak zamarancza masz jeszcze czas ![]()
Ewelina kazdy zabieg na włosach je osłabia to pewnie dlatego te wypadajace włosy.
Ja nawet jak prostuje sobie w domu włosy to tez wiecej mi wypada wlosow.
Dobrze ze ja nie farbuje wlosow. Bo chyba bylaby juz lysa…
Ewelina mi też jeszcze wypadają włosy tylko nie w takich ilościach jak na początku ale jeszcze wylatują.
Zamarancza uśmiałam się nieźle.
Ja mam wrażenie, że nieco mniej mi wypada włosów, ale może mnie się wydaje, bo się przyzwyczaiłam
Mi wlosy leja sie niemilosiernie i przetluszczaja strasznie a jestem juz 5msc po porodzie…
Mi też strasznie wypadają, ale dopiero niedawno zaczęły, więc nie bardzo się martwię
MAM ja juz tez ywszlam z zalozenia ze dopoki nie bede lysa to nie mam sie co martwic hahha
łysych Placków na głowie nie widać, bo reszta włosów ukryła ![]()
Ja czytalam trochę o tym wypadaniu wlosów po ciąży.
I w tym artykule było napisane że nie ma się czym martwic z tym wypadaniem ponieważ podczas ciąży nasze włosy byly mocne, piękne i rosły sobie dobrze i nie wypadalo ich dużo. Dlatego zrobił nam sie hmmm taki ‘zapas’ włosów. I że jak wypadaja one po porodzie to nie oznacza że zostaniemy łyse bo mamy ‘zapas’ włosów.
Były też rady że można lykać suplementy diety które wzmacniają wlosy lub tak jak ja stosować szampon regenerujacy. Z tym że trzeba pozostawić ten szampon przez kilka minut na włosach aby te skladniki regeneracyjne mogly się wchlonąć we wlosy i ich cebulki.
Natomiast kiedyś pisałam tu na forum z dziewczynami i niektóre pisały że i w czasie ciąży miały oslabione włosy i wypadały
Niedawno w tym wątku pisano, że w ciąży wypadały włosy. Ja myślę, że to zależy od kobiety. Fakt ja miałam super włosy w ciąży. Mało się przetłuszczały, nie wypadały, a teraz liche jak nigdy.