Wypadające włosy po ciąży

to muszę spróbować może i u mnie zadziała :wink:

Natka kup kreta i będzie ten sam efekt :slight_smile:

Też stosuję kreta.
Dziwię się wypadaniu włosów w ciąży, nie spotkałam się z tym, wiadomo kazda z nas przechodzi ciążę inaczej. Natomiast mi po ciąży mocno wypadają włosy. Są wszędzie.

mnie również nie wyglądały wlosy w ciazy a wręcz przeciwnie wzmocnił się. ale za to jak zaczęłam kp to strasznie mi lecą. biorę witaminy i stosuje szampon i tak jakby trisze mniej ich zostaje na szczotce.

Niestety po porodzie już tak jest, że te włosy co nie wypadały w ciąży to teraz wypadają, wina hormonów. Można je wzmocnić wcierkami, naparem z pokrzywy, sam masaż głowy również dobry:) Co do włosów pozostających w brodziku również polecam kreta:)

Na kreta nie wpadlam…ale domestos tez sie sprawdza hehe

Kret, albo jakieś inne granulki do udrożniania rur. Mój mąż ma bzika i dość często je przeczyszcza przez to moje wypadanie włosów. :smiley: Wlejesz Coca-Colę i to samo będzie :

Ja zamiast kreta w granulkach używam tego w płynie.

Ja używam granulki FM :slight_smile:

FM ma granulki super. Muszę się spotkać z sąsiadką od FM

Sama w to wejdź i kupuj taniej ;] Nie musisz nawet wkupywać startera ;]

A stosowałyście może na wzmocnienie włosów oleju kokosowego mi poleciła pani fryzjerka owy olej jako naturalną odżywkę i muszę przyznać działa rewelacyjnie tylko trzeba postępować trochę inaczej niż przy zwykłej odżywcze np. Z godz. przed wymyciem głowy nałożyć olej kokosowy na włosy wmasować wręcz i związać włosy by nie potuścić ubrań a po godz. normalnie wymyć głowę. Polecam włosy mniej wówczas wypadają.

Oleju kokosowego nie stosowalam ale widzę, że ma coraz więcej zalet.
Zamarancza a jakieś warunki muszę później spełniać ? W sensie sprzedaż mieć jakąś czy robić prezentacje?

Mama nie. Jeśli przez rok nie zrobisz żadnego zamówienia to Cię usuwają. Napisz na fb do mnie to pogadamy i Ci wyjaśnię :slight_smile:

Dobry jest szampon przeciw wypadaniu włosów z apteki. I preparaty ze skrzypem polnym i drożdżami, choć trzeba skonsultować, czy można je brać karmiąc piersią…

Zamarancza, ha za leniwa na takie rzeczy, sąsiadkę mam wystarczy i tak niewiele zamawiam.
A wracając do tematu wątku moja fryzjerka miała się z moimi wypadającymi włosami, miała całą oplątaną szczotkę moimi włosami przy nakładaniu farby. A ja dziś się zmartwilam patrząc ile wyczesałam rano włosów :frowning: ale jeszcze sporo mi zostało nie ma się co łamać

Mama to prawda dużo włosów wypada ale zastępują je nowe włosy my nie panowie raczej nie musimy się obawiać łysiny.

No jak wolisz ;] 30% taniej ;]
Mi powoli włosy zaczynają odrastać chyba, bo mi odstają takie małe i nie chcą się układać :frowning:

anamber preparatów raczej bym nie brała karmiąc piersią zwłaszcza, że pisze na ulotce, że trzeba skonsultować z lekarzem. Jeśli lekarz wyraziłby zgodę to jak najbardziej.
Olej kokosowy jest również bardzo dobry dla maluszka ale ten nierafinowany.

Tak to prawda olej kokosowy nierafinowany jest bardzo skuteczny ma w ogóle dużo zastosowań dobry jest również na skórę paznokcie i nawet do spożywania .