Zgadza się tylko trzeba używać szamponu do częstego mycia włosów. Niestety żeby myć rzadziej trzeba trochę pocierpieć i pochodzić w tłustych.
Ja kiedys uzywalam suchy szampon Batiste, w wyjatkowych sytuacjach, np nieplanowane wyjście czy spotkanie, a włosy nie najlepiej wygladaly, sprawdzal sie super. Ale zaraz po powrocie do domu, musialam umyć włosy bo skóra głowy mnie swedziala niesamowicie. Kupilam go do szpitala na poród, ale się nie przydal i do tej pory mam go w szafie. Moze się kiedyś przyda;)
Ewelina ja równie mam w szafie ten sam ![]()
Użyłam kilka razy, gdy niespodziewanie musiałam wyjść z domu. Mycie plus suszenie zajmuje mi okolo 20minut wiec w chwili gdy kazda minuta ma znacznie jak dla mnie jest to super produkt.
Ale powiem Wam szczerze, ze działa identycznie jak zasypli dla dzieci w niewielkiej ilości wysypana na dłonie i wtarta we włosy przy skórze. ![]()
Wiec jesli chcecie szybkiego ’ Odświeżenia ’ 2włosów, nie macie szamponu a pod ręką jest puder dla dzieci (którego ja osobiście używam do twarzy, i tylko u mnie znajduje on zastosowanie, u małego nie używałam i nie używam ) to polecam ![]()
Wiadome, ze w ten sposób nie umyje się włosów i czyste nie będą, ale te specyfiki maja za zadanie tylko wizualnie odświeżyć wygląd włosa, co z powodzeniem robią, dlatego ja uważam ze to tez jest dla ludzi, jak wszystko z umiarem i w granicach rozsądku
MAM mamy tak mają… jasne, ze pojedziesz i nic sie nie stanie, warunki są jakie są jest zima ale mamy XXI wiek i odśnieżane ulice, wiec niech mama tam niw panikuje
Do chrześnicy to chyba nawet obowiązek pojechać, dlatego ja również choćbym miała brnąć przez zaspy to bym się zjawiła ![]()
Znowu zaczynam mieć problem ze swędzącą skóra głowy, nic tam nie ma żadnych zaczerwieniem krostek czy innego badziewia spędzili i juz nawet po umyciu no wtedy może trochę mniej. Nie mam już pomysły o co chodzi.
Owszem raz na jakiś czas, ja też nie zamierzam używać go co 2 dzień.
Mama, a byłaś z tym u dermatologa?
Byłam nic nie widział, miałam już tak po pierwszej ciąży moja fryzjerka też nic nie widzi, może to sucha skóra bo cała jestem sucha a nawilżać się staram często i wodę piję literami, ale widocznie mleko wszytko zabiera i suszy :![]()
MAM moze uczulenie na szampon ? Moja mama tak ma i musi uzywac tylko aptecznych szamponow nawilzajacych albo wrecz do skory z AZS bo kazdy inny sprawia ze drapie sie jak szalona. Ewentualnie zmiana odzywki?
Mi tez sie wydaje ze to moze sucha skóra i dlatego swędzi. Może rzeczywiście szampon dla skóry z azs by sie sprawdził.
Teraz mam szampon bioxsine razem z ampułkami przeciw wypadaniu włosów.
Dobra mysl z tym szamponem azs spróbuję. Dziś noc spokojna zero swędzenia
Wczoraj przed myciem rozczesywałam włosy no i na serio już wypadają :-/ trudno, nie płaczę bo mam ich sporo, tylko najgorsze że mimo wiązania w kucyk włosy będą wszędzie wrrrr
Drogie mamy!
Nie wiem czy ktoś już Wam polecał ale u mnie cuda zdziałały : wcierka Jantar i Alpecin Caffeine. Duża poprawa, wyciągałam włosy garściami kilka razy dziennie, a teraz widzę że nawet nowe zaczynają wyrastać, może i u Was się sprawdzi ![]()
Wcierka Jantar ta w malej szklanej buteleczce? Moja mama używała i u niej sie nie sprawdzilo. Do tej pory stoi koncowka w łazience, dlatego od razu skojarzylam nazwe.
Trzeba będzie zainwestować we włosy
może spróbuję tych wcierek jak skończę moje ampułki, chociaż uważam że co ma mi wypaść do wypadnie
Ja chyba polece po wcierki z Vichy ale te dla mezczyzn. Slyszalam ze dzialaja cuda … a moje wlosy ostatnio tez sa wszedzie. Dobrze ze mam troche tych wlosów to moze dluzej bede lysiala ![]()
Ha ha ha
ja juz nie mogę się doczekać wizyty u fryzjera
full opcje robie no tak mi się chce coś przy nich porobić
Ja też lubię chodzić do fryzjera, ale zawsze wydaje mi się, że po ścięciu wyglądam źle…
Tak chodzi o te wcierki Jantar w szklanej butelce, z tego co wiem to szampony i odżywki też pomagają
Ja ostatnio żeby włosy odżyły zaczęłam używać najzwyklejszego szamponu dla dzieci bez zbędnej chemii
Niestety każdy ma inaczej i nie wszystko działa na wszystkich ;/ Na szczęście to nie są duże kwoty za te produkty dlatego warto spróbować żeby nie wyłysieć całkiem ![]()
A i jeszcze jeden produkt jest podobno godny polecenia, nie wiem czy słyszałyście o LONG 4 LASHES ? jest odżywka do rzęs która u mnie w miesiąc zdziałała cuda !
ale wiadomo trzeba cały czas używać bo efekt zanika po nieużywaniu, ale wracając do tematu, posiadają oni też taką odżywkę do włosów i mojej znajomej bardzo pomogła, zaczęły jej się też pojawiać tzw włoski baby a wypadanie zanikło, także chyba też warto spróbować ![]()
Fryzjer! Ah też lubię odwiedzać ale nie zawsze jestem zadowolona z obcięcia mimo że chodzę tylko do jednego to raz zdarzyło się jej za krótko obciąć i wyglądałam okropnie
Mam nadzieję że jak pójdę za miesiąc to się to zmieni
Swoją drogą polecacie jakieś fajne obcięcie dla długich włosów z grzywką ?
A mi juz nic nie pomaga na moje wlosy:(( leca garsciami sa w calym domu mimo iz je zwiazuje…
Pamela spróbuj tych wcierek co pisalam Vichy ale dla mezczyzn. One sa o wiele mocniejsze od tych dla kobiet. Moja mama stosowala i byla zadowolona (ale ona nie po ciazy). Ja sie zabierak do ich kupna i jestem ciekawa jak podziala wlasnie po ciazy.
Pamela skąd ja to znam, u mnie się zaczęło właśnie. Natka nie sądzę żeby pomogło, jak już tu pisałysmy co nie wypadło w ciąży musi wypaść po ciąży po prostu.
Zamarancza to zmień fryzjera, ja miałam wydawałoby się super fryzurke ale ciągle coś mi się nie podobało w jej farbowaniu albo strzyżeniu,wiecznie stopniowala mi cięcie po bokach i ciągle mówiłam nie chciałam ale już tło za późno przejechała nożyczkami i musiało tak być raz jej nawet powiedziałam że jeśli dziś tak zrobi to nie płacę no i poskutkowało, ale ja i tak znalazłam inną i jestem mega zadowolona już 3,5 roku do niej chodzę
Na szczęście u mnie ten straszny okres wypadania włosów po ciąży już minął.Niedawno też stosowałam cuda na kiju(od żółtka po kolagen),aby tylko wzmocnić te moje włosy.Pocieszę Was- teraz wiem,że to był okres przejściowy i co ma wypaść to i tak wypadnie.Po 9 miesiącach moje włosy raczej wypadają,ale już w niewielkiej ilości,a nie tak jak kiedyś ,że były wszędzie.