Wypadające włosy po ciąży

Właśnie dopadł mnie ten problem.Jeszcze miesiąc temu nic z moimi włosami się nie działo czym byłam zdziwiona.No i wykrakałam.Nie mogę patrzeć jak wszędzie są moje włosy.Ten widok boli…
Nadal biorę witaminy,zdrowo się odżywiam,ale widocznie muszę ten okres przeczekać.
Poczytałam komentarze w tym wątku i coś muszę jeszcze im zaaplikować,aby się wzmocniły.

Niestety dosc ciezki problem. Mi na przyklad nie pomaga nic i chyba musze to jakos przeczekac. Zdrowo sie odzywiam mam pelen sklad witaminowy i probowalam chyba wszystkiego…dermena…jantar…jakies soki i roznej masci odzywki i nic;(

Mi włosy strasznie leciały. I w zasadzie nic nie pomagało. Trwało to od 3go - 6go miesiąca po porodzie.
Próbowałam różnych maseczek ale i tak nie było poprawy. W końcu same przestały wypadać.
Miałam i mam dużo włosów, więc jakoś to “przebolałam”.

Ja jeszcze jestem w ciąży włosy mam takie fajne jak nigdy przedtem. Ostatnio widziałam się z koleżanką, która urodziła w kwietniu popatrzyła na mnie i zapytała “zarabiste masz włosy, nie? Ciesz się bo jak urodzisz to połowa ci wypadanie”. Pewnie jest to związane z szaloną gospodarką hormonalną.

Dziewczyny a mi wypadały włosy 3-6miesiecy po porodzie, później było dobrze zrobiły mi się jak dawniej gęste a teraz 14-miesiecy później znów to samo. Karmię nadal piersią. Myślicie że to jeszcze może mieć wpływ że po ciąży, że karmię? Czy raczej coś innego?

U mnie włosy zaczęły strasznie wypadać około 4 miesiąca po porodzie i wypadały bardzo długo pomimo stosowania przeróżnych środków przeciw wypadaniu włosów . Dopiero około 9/10 miesiąc po porodzie przestały nie wiem czy to zasługa tabletek Merz Special czy przestały już tak samoistnie wypadać . Przez całe lato był spokój z wypadaniem i teraz znów mi wypadają może nie w takich ilościach jak przedtem ale jednak wypadają .
K.Sepiolo ja nie karmię piersią i u mnie to samo zaczynają mi znów wypadać włosy .

U mnie problem z wypadaniem włosów zaczął się gdzieś pół roku po porodzie, podcięłam trochę włosy i z czasem samo przeszło, teraz nie narzekam na włosy znowu odzyskały swój dawny blask więc dziewczyny potrzebny jest tylko czas myślę że hormony wracają na swoje miejsce :stuck_out_tongue:

Wypadanie włosów znowu mnie dotknęło…poroniłam i znowu lecą mi garściami…organizm pewnie odczuwa to tak jakbym była w ciąży i urodziła już…Mnóstwo tracę włosów…masakra jakaś…jak rano zaczynam się czesać lecą wszędzie…oby już się to skończyło bo już mnie to męczy…

Niestety ja teraz też non stop zbieram swoje włosy

Jak nie karmiłam ,wypadały mi włosy z nerwów.Stosowałam wtedy drastyczną kurację Loxonem 2%,który stosuję się już przy łysieniu.Dodatkowo brałam Merz spezial,który po kuracji 3 miesięcznej wzmacnia włosy.Ostatnio słyszałam o dobrych opiniach Biotebal.
Teraz karmię i biorę witaminy dla matek karmiących,ale poprawy nie ma .Zamierzam też podciąć włosy,aby nie ciągnąć ich przy rozczesywaniu.
Po ciąży to normalne ,że włosy wypadają.Ale jestem przerażona,że taką ilością .Moje długie włosy są wszędzie.Jeszcze trochę i będę łysa.

Angel8130 u mnie podcinanie nic nie dało włosy miałam krótkie a i tak leciały i leciały i tak jak piszesz wszędzie było ich pełno .Przestały wypadać , a teraz znowu to samo wypadają tylko mniej , ale wypadają . I nie dość tego ,że wypadają to moja mała ciągnie strasznie za włosy i też mi wyrywa …

Ja jestem równo 21 dni po porodzie a włosy mam grube lepiej wyglądają niż przed a nawet w trakcie ciąży, karmie piersią i biorę wit femibion 2, przez całą ciążę tez bralam. Nie wiem od czego to zależy bo po poprzedniej ciąży wypadały mi strasznie.

E. Okuszko wydaje mi się że najgorsze jeszcze przed Tobą. Ja też się cieszyłam że wypadanie włosów mnie ominie ale po skończonym 3 miesiącu Małego niestety dopadło i mnie. Włosy lecą mi strasznie i tak jak u Was dziewczyny jest ich pełno wszędzie. Witaminy dla mamy karmiącej biorę i czekam. Wiem, że to wszystko się dzieje za sprawą hormonów i czekam aż one się uspokaja… I mam nadzieję że stanie się to szybko.

Zaczęły mi wypadać włosy w 4 miesiącu po porodzie:) wypadały przez około miesiąc… Nie brałam żadnych cudownych aptecznych specyfików tylko robiłam koktajle owocowo-warzywne! prawdziwe bomby witaminowe :slight_smile:

E.Okruszko jesteś dopiero po porodzie i pewnie tak jak pisze Kasia.S. najgorsze przed tobą , oby nie wypadały Ci włosy .
Z tego co wiem , to gdzie w miejscu gdzie wypadnie włos , tam wyrasta nowy , myślę że jet w tym trochę prawdy bo mam sporo malutkich włosów-odrostów , lecz są to bardzo cieniutkie włosy .

Moona włoski o których mówisz nazywają się “babyhair” to cienkie, króciutkie włoski wyrastające po np nadmiernym wypadaniu czy tez po zastosowaniu różnych wcierek regeneracyjnych. Unoszą włosy u nasady i z czasem stają się mocniejsze. Nie należy ich podcinac czy też golic. Włoski te należy zostawić aby mogly spokojnie rosnąć.
Ja je osobiście bardzo lubię, fajnie wyglądają, zageszczaja włosy ale niektórym przeszkadza więc wtedy można je ujażmić żelem, pianką czy lakierem.

Włosy wypadają mi cały czas (prawie 8 miesięcy po porodzie)… To straszne, bo jest ich wszędzie pełno… Karmię małego cały czas piersią i biorę ten nieszczęsny Ovulan. Gdzieś przeczytałam, że może on powodować, że włosy wypadają bardziej i dłużej. Biorę ostatnie opakowanie i przerywam ten rodzaj antykoncepcji bo prawdę mówiąc czuję się po nim fatalnie.

Babyhair-ów mam całe mnóstwo - to mnie pociesza bo jest szansa że nie wyłysieję całkowicie :slight_smile:

Bardzo mi wypadały włosy na początku ciazy. Po kilku miesiącach trochę sie unormowało i zauważyłam odrastanie nowych włosów. Jestem teraz 2 tygodnie po
porodzie i… spokój. Włosy nie wypadają, sa mocne lśniące . Mam nadzieje ze nie dopadnie mnie juz wypadanie włosów tak jak piszą dziewczyny.

Katarzyna bardzo małej grupie kobiet włosy nie wypadają po porodzie. Ja też miałam nadzieję, że mnie to nie spotka a jednak. :frowning:
Kasia nie wiedziałam, że te włosy mają swoją specjalną nazwę. Ale tych Babyhair mam dużo. Wcale mi nie przeszkadzają i też w razie kłopotów kiedy to one nie chcą ze mną współpracować traktuje je żelem i jakoś wyglądam. :slight_smile: Najważniejsze jest, że te włosy w ogóle odrastają a z czasem będą grube i objętość naszych włosów wróci do normy.

K. Sepiolo nie wiedziałam ,że te krótkie włoski - odrosty mają swoją nazwę . Mam ich sporo i muszę je " ujarzmiać " lakierem bo sterczą na wszystkie strony :slight_smile:

Freesia87 mi też tak strasznie długo wypadały włosy i to w bardzo dużej ilości , przestały na jakiś czas i teraz znowu wypadają lecz w mniejszej ilości.

Katarzyna Twardowska mi zaczęły włosy wypadać około 3/4 miesiąca po porodzie , oby Cię to ominęło i Twoje włosy były mocne i lśniące takie jak masz teraz .

Kasia.S tak najważniejsze ,że te włosy odrastają.