O dobrze wiedzieć ze tak to wygląda z ta biotyna zapamiętam to na przyszłość w razie w bo na codzień biorę leki na tarczyce
Prz tarczycy też wypadają włosy, przynajmniej u mnie na początku ciąży jak nie brałam jeszcze tabletek na tarczycę a wynik był trochę na wysoki to włosy leciały mega. Teraz na szczęście jest już ok ale wyniki też mam już dobre. Dalej jem tabletki na tarczycę.
Ja używam wcierki Jantar i bardzo pomaga bo też mi zaczęły lecieć garściami.
Jantar taki w przezroczystej butelce jest super on ma stara recepturę i naprawdę przynosi widoczne efekty :)
Mnie włosy wypadały garściami i łamały się strasznie po ciąży były słabe a dodatkowo problemy ze skórą głowy i nie doborem witamin dziś są w super kondycji ale wymagają dobrej pielęgnacji
maam byc to jak masz tarczyce to najpierw trzeba ja ogarnac i moze wlosy same przestana wypadac
tez mi się wydaje ze jak się zacznie leczyć to się zmniejszy problem
To jest normalne , że po ciąży wypadają włosy. Jeżeli jednak to się nasila należy zrobić badania krwi. Ponadto jak karmimy piersią dalej bierzemy witaminy te same co w 3 trymestrze ciąży.
Jeśli w ciąży włosy były w wyjątkowo dobrym stanie, to nie ma się co dziwic, po ciąży organizm wraca do stanu równowagi. Gorzej jak i w ciąży, i po porodzie są w złej kondycji. Wtedy wypadałoby zrobić badania
U mnie właśnie w ciąży były w super kondycji szybko rosły i takie były mocniejsze za to po ciąży był dramat
To tak właśnie przeważnie jest że w ciąży włosy są w bardzo dobrym stanie a w szczególności jak kobieta do tej ciąży przygotowuje się już dużo wcześniej i dużo wcześniej Zaczyna brać suplementy i witaminy takie długotrwałe zażywanie ich właśnie sprawia że w momencie ciąży zaczynamy obserwować dużą poprawę kondycji naszych włosów
Ja zauważyłam ze szybko mi rosły włosy w ciąży
Wszystko chyba zależy od ciąży bo ja mam wrażenie że moje włosy teraz przechodzą jakiś kryzys i nie są takie mocne i wytrzymałe jak kiedyś , zmatowiały chyba też przez hormony
Moje się zmieniły po pierwszej ciąży z kręconych na proste więc hormony bardzo działają, może teraz wrócą do normy po tej ciąży
o ja serio az tak :D nie slyszalam zeby wlosy sie przestaly krecic w ciazy :)
Ja tez nie słyszałam ze tak się może stać
W czasie pierwszej ciazy włosy przestały wypadać dlatego aby zapobiec nagminnemu wypadaniu po urodzeniu dziecka zastosowałam w salonie fryzjerskim botox. Niestety nie pomogło. Natomiast jestem obecnie w drugiej ciazy i za miesiąc mam termin to włosy wypadają przez całą ciążę (mąż nie moze zniesc włosów w każdym miejscu hehe nawet związane czy spięte gubię:o ). Dwie ciążę a przy każdej włosy zachowywały się inaczej .
Z tymi włosami kręconymi na proste to prawda. U mnie też tak było z związku z hormonami
i rosły też szybciej
Mi w ciąży też włosy szybko urosły. W ogóle w ciąży miałam bardzo ładne włosy, lśniące, nie wypadały, nie przetłuszczały się. Mogłam myć włosy raz na tydzień a przed ciążą mycie max co 2 dni i strasznie wypadały. Teraz po ciąży wszystko wraca do normy, znowu moje włosy robią się brzydkie.