Wypadające włosy po ciąży

Nasz organizm wiesz osłabiony i dochodzi do wielu zmian podczas ciąży więc,  chyba trzeba już się z tym pogodzić że podczas ciąży i karmienia jesteśmy narażone na wypadanie włosów 

Jejku mniej więcej około 3 miesięcy po porodzie włosy zaczęły mi lecieć garściami, bałam się, że z moich grubych włosów nic już nie zostanie. Bałam się, że będę łysa!!! Rozmawiałam z dermatologiem i poleciła mi serię, którą sama używała po porodzie - szampon i Ampułki przeciw wypadaniu włosów Energize Thermal od firmy Maanu. Początkowo pomyślałam, że to nic nie daje, zużyłam wszystkie ampułki a super efektów nie ma, ale nagle z dnia na dzień czułam ogromną poprawę. Jestem dwa lata po porodzie i nadal używam ich produktów, włosy są piękne i lśniące, polecam również ich saszetki botox �

Ja teraz testuje szampon equlibra z aloesem przeciw wypadaniu włosów i w sumie jest całkiem spoko, jeszcze nie widzę jakiś super afektów ale to dopiero początki testowania więc dam znać jak trochę dłużej go po testuje czy pomógł :) 

Ja biorę nadal witaminy i włosy nie wypadają 

Mi przez ciąże nie wypadały, po urodzeniu jakoś po 2 miesiącach trochę zaczęły wypadać, ale nie było tego dużo. 

Teraz prawie 7 msc, dalej karmię piersią i jakieś śladowe ilości gubię, ale porównałabym to do tego co okresowo się zdarzało przed ciąża. Do pół roku po porodzie stosowałam suplementację, teraz biorę jak mi się przypomni i jest ok

Ja cały czas karmie wiec suolementuje się cały czas . Z moim jedzeniem rożnir bywa wiec staram się chicaiz tutaj nadrobić 

Ja tak samo cały czas kp i cały czas biorę femibion 3 i chyba to najbardziej mi pomaga jeśli chodzi o wypadanie włosów :) Warto wspomagać w ten sposób swój organizm bo te witaminy działają nie tylko na włosy ale również na skórę i paznokcie i oczywiście zaspokajaja zapotrzebowanie organizmu na niezbędne witaminy 

jedz witaminy może

Jeżeli chodzi o wypadanie włosów po ciąży wydaje mi się że jest to nieuniknione u każdej młodej mamy jedna zauważa taką tendencję troszeczkę wcześniej Druga troszeczkę później ale przeważnie Dzieje się to tak mniej więcej około 3 miesiąca po porodzie gdy już nasz organizm przejdzie cały połóg gdy hormony troszeczkę dojdą do siebie po porodzie wtedy zaczynają wariować na inny sposób wszystko to co działo się w naszym organizmie przez ostatnie miesiące zaczyna się troszeczkę na nas odbijać u mnie takie wypadanie włosów zauważyłam dosłownie Książkowo 3 miesiące po porodzie spodziewałam się tego nastawiałam się na to po prostu Wiedziałam że tak będzie nie był to dla mnie jakiś duży szok starałem się cały czas suplementować witaminy Ale nie spodziewałam się jakiegoś spektakularnego efektu od razu ponieważ na logiczny rozum normalną sprawą jest że to co osłabione musi wypaść po to aby zrobić miejsce tym nowym silnym włosom które mają urosnąć także spodziewałam się tak drastycznej i gwałtownej zmiany to też jest bardzo ważne aby każda świeżo upieczona mama po prostu pogodziła się z tym faktem że te włosy niestety ale będą wypadać musimy troszeczkę o nie zadbać ogólnie również o swoje ciało po porodzie zauważyłam że wiele mam często sobie psychicznie z tym nie radzi bo właśnie w zbyt krótkim okresie czasu w naszym kobiecym ciele następuje zbyt wiele zmian Nie oszukujmy się negatywnych na początku ciąży a w szczególności w jej trakcie gdy już przejdą wszystkie mdłości złe samopoczucie wymioty Przeważnie tak w okresie drugiego No i tego trzeciego trymestru Czujemy się takie piękne zadbane brzuszek nadaje nam tego ciążowego uroku aż tu nagle z dnia na dzień dochodzi do porodu ten ciążowy krągły brzuszek powoli staje się dla nas taką Brzydko mówiąc obwisłą fałdą piersi i inne części ciała również często pozostawiają wiele do życzenia pojawiają się rozstępy cellulit mimo to że bardzo cieszymy się z tego naszego narodzonego dziecka jest dla nas najważniejsza i jest dla nas cudownym darem dla którego jesteśmy w stanie się poświęcić bywają dni gdzie siadamy przed lustrem i zastanawiamy się czemu to tak musi być Czemu to musi być tak że coś kosztem czegoś mamy to dziecko ale kosztem tego że nasze ciało drastycznie musiało się zmienić a my niestety ale z dnia na dzień nie jesteśmy w stanie zmienić tego stanu i wypracować się tak aby nasze części ciała wróciły do stanu sprzed ciąży po prostu od Tak oczywiście Zdarzają się takie przypadki Gdzie kobieta już tydzień dwa po porodzie wygląda tak jakby w ogóle nie urodziła dziecka ale to są jakieś sporadyczne przypadki i każda kobieta jest inna Są też takie które potrzebują roku dwóch a nawet wielu lat aby wypracować swoje ciało po ciąży do takiego stanu jaki byśmy chciały No i właśnie te wszystkie zmiany przyczyniają się do stanu naszej psychiki aż tu nagle około 3 miesiące po porodzie okazuje się że to jeszcze nie jest wszystko I co ma na nas wpaść a mianowicie właśnie jeszcze czeka nas wypadanie włosów pogorszenie ogólnego stanu skóry paznokci ogólnie mówiąc wprost częste po porodzie stajemy się takim wrakiem kobiety która dopiero stopniowo Musi zadbać o siebie o swój organizm o swoje ciało po to aby wszystkie jego części i narządy doszły do odpowiedniego stanu po wydaniu na świat Maluszka Dlatego warto się po prostu z tym pogodzić już przed porodem po prostu będzie i nie ma innego wyjścia Ja jak słyszę że jakaś znajoma opowiada mi że jej kompletnie włosy po porodzie nie wypadały to po prostu myślę sobie tak kobieto najwyraźniej twoje włosy musiały ci do tej pory zawsze wypadać bardzo z jakiegoś powodu skoro ty nagle po porodzie nie zauważyłaś drastyczne zmiany albo po prostu to wypadanie włosów jest jeszcze przed tobą wydaje mi się że to jest po prostu nieuniknione a nawet jest to dla organizmu dobre i zdrowe może wizualnie przez jakiś czas nie wygląda fajnie ale jednak organizm wie co robi chce się pozbyć tego co słabe po to aby móc wytworzyć lepsze piękniejsze i mocniejsze

u mnie witaminy pomogły 

U mnie zaczęły wypadac dopiero jak zakończyłam laktację. Trwało to oko 2 tygodni, ale konsekwentnie używalam olejek do włosów na wypadanie włosów z naturalme, szampon i maska, dodatkowo podstawowe suplementy diety. I pomogło 

Ja myślę że podczas lektacji wypadanie włosów jest normalne i dotyczy większości kobiet niestety. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i przetrwać ten okres, choć jak sobie pomyślę że po porodzie znowu włosy będą leciały garściami to już mi słabo. No ale co zrobić. 

To problem chyba większość ci kobiet ale to mija bez oba włosy odrosną wiem że to trudne ale na pewno przejdzie z czasem

Moje wlosy movno sienoslabily po porodzie sa moze dlugie ale cienkie i kruche ;/ wypadac zaczely okolo 2-3 miesiaca i wypadaja nadal 10 miesiac po porodzie;( 

Musze zrobic ostre ciecie ale juz sama nie wiem jaka mam fryzure wybrac przy tak cienkich wlosach;/

Warto wlasnie zastosować suplementacje witaminową, albo zacząć stosować szampony, wcierki czy odżywki, z pewnością któraś metoda zadziała 😊

Najlepiej jeść witaminy ale wiadomo że działanie tylko od środka nie zawsze jest skuteczne trzeba też stosować wcierki u mnie się sprawdziła czerwona banfi i tabletki zwykle skrzyp polny jest okropny w smaku ale pomaga :) odpowiednia pielęgnacja przy tym wszystkim to też postawa 

Pielęgnacja od środka najlepiej działa 

biotyna max. wg ulioki 1 tabletka dziennie. od miesiaca jem 2 tabletki aby drastycznie zachamowac wypadanie wlosow. dziala jak narazie

Jeśli chodzi o suplementy to warto zapytać lekarza co można podczas karmienia przyjmować. Dobrze jest pobudzić skórę głowy, masażerem do głowy np. Pomocne będą też peelingi ale takie które nie uszkadzaja skalpu np cerkogel, wcierka z bursztynu Jantar 

Kupowałam femaltiker i z nim były próbki Vitapil mama. Osobiście jakoś nie potrzebuje żadnego wspomagacza na włosy, ale całkiem fajny sklad ma ten suplement, może są na forum jakieś dziewczyny które go testowały?