Wypadające włosy po ciąży

Nie wiem czy ode mnie chcesz radę Aniska :D 

Powiem Wam tak.. nie dbam o nie specjalnie. Takie  po prostu mam. Myję co 2 dzień, chyba że mam potrzebę to codziennie. Nie suszę suszarką (chyba że jest potrzeba - ale na prawdę rzadko), nie prostuje prostownicą bo nie ma to sensu :). 

Na noc jak miałam długie to zaplatałam luźnego warkocza. Teraz skróciłam do ramion z powodu tego że było mi po prostu za ciężko... nie mogłam uczesać wysoko kitki gdyż głowa zaczynała mnie boleć po 10 minutach.

Raz na pół roku robię tylko kurację Jantar - szampon + wcierka w spray.

Odżywek żadnych nie stosuje gdyż moje włosy po prostu ich nie lubią, kleją się, ciężko się czesze - próbowałam chyba wszystkich i efekt ten sam zawsze.

Córa ma identyczny kolor włosów co ja, tylko lekko kręcone jak mąż ;) 

Ale piękne ma włosy 😍

Naprawdę piękne włosy macie :)

U mnie koczek wygląda licho :D ale najczęściej tak spinam bo mi najwygodniej.

Aniska no zaskoczył mnie mąż tym zabobonem bo on jest ostatni do takich rzeczy a tu proszę :D 

A starszy ma już takie zagęszczone faktycznie i takie sztywniejsze jak ma krótsze. Co jakiś czas na jeża go ścinamy ale ja się nie mogę wtedy przyzwyczaić do jego wyglądu, zupełnie inne dziecko.

Młodszemu jak teraz takie upały to się już te końcówki długie zaczynają kręcić :D loczki ma :D

U dziecka też super te włoski i pewnie trzeba często robić jakieś fryzury małej bo w rozpuszczonych to zaraz niewygodnie i gorąco 

Ja już się niemowę doczekać aż moje urosną i będę robić fryzurki 

najgorzej jak wlasnie w taka upalna pogode dziecko ma dlugie wlosy i nie daje sie czesac...

Piekne macie te włosy, jest czego pozazdrościć, u mojej się też zaczynają robić loczki jak się upoci, ciekawe czy takie będzie miała:P

Myszka cudne włosy, a kręcone robią na mnie furorę :)

moim maluchom też się kręcą . Syn z tyłu ma już takie dłuższe to robią mu się loczki jak córce także pewnie będzie miał to samo co ona, ale on będzie miał krótkie to problem z głowy :D 

musicie mieć grube w ogóle włosy , my mamy niby sporo, ale bardzo cienkie . Tak mi zawsze mówią fryzjerki , że niby dużo, ale cienkie 

Myszka Moja córka ma bardzo rzadkie włosy aż zazdroszczę ze coreczka Twoja ma.takie piekne....wszyscy mi powtarzają podcinaj końcówki a przecież włosy rosną od cebulę nie od końcówek....może jak będzie większa to jej zgestnieja

Ja tylko raz podcięłam końcówki córce już jej nie będę podcinać teraz zapuszczam jej włosy 

Ja nie podcinam małej niech jej rosną te włosy :) później będzie czas to sama sobie będzie chciała obciąć może póki co jest z czego zrobić kucyk to sama przychodzi nie raz i mówi kucyk a jakbyś ścięła to by nie było za co chwycić 

ja też raz podcięłam , a ma 3.5 roku :D teraz czekam niech rosną :) jej się kręcą bardzo końcówki , więc jak widzę, że ma takie loczki na dole dwa dłuższe czy jeden to chociaż wyrównam i w sumie juz na to jest czas, ale obetnę po weselu, na które idziemy 

Anabanana

ja polecam w Rossmannie spray ułatwiający rozczesywanie, narysowana taka ładna księżniczka. Na prawdę się sprawdza, polecam :) 

Końcówki warto podcinać jak są zniszczone a u takich małych dzieci raczej rzadko się stosuje suszarkę więc nie mają się czym zniszczyć takie włoski :) 

nie sądzę, żeby takim małym dzieciom trzeba podcinać końcówki bo są zniszczone. raczej nie ma czym zniszczyć właśnie dziecku włosów na tym etapie. Jednak ina sprawa jak trzeba ściąć włosy bo za długie. chrześnica zawsze płacze.. ale ma tak grube włosy, i naprawdę trzeba je troszkę podciąć. jednak dla niej każdy cm na wagę złota.. 

My starszemu synkowi musimy raz za kiedy maszynką przejechać bo on się bardzo poci. Lepiej jak ma krótkie właśnie. A młodszemu już do oczu wchodzą no ale cóż poradzić...jak mąż sobie zażyczył to czekamy do roczku :D

Ewcia ale to chyba już na dniach ;) bo z tego co pamietam to latem rodziłaś ;) w lipcu albo poczatek sierpnia? 

Też mi się wydaje że takie małe włoski to się jeszcze tak nie niszczą . Mi każdy mówi żebym córce podcięła bo będą jej lepiej rosły wtedy a jak dla mnie to tylko takie gadanie :D 

Pierwsze włosy sa bardzo cienkie jak podcięłam córce to teraz ma fajne. Ja tez nie chciałam podcinać ale znajomy fryzjer mówił ze raz trzeba  to lepiej będą rosły 

kurcze dziewczyny kumpela ma coreczke z grudnia awlosy np ma na glowie takie jak ja  :D a nawet wiecej, straszne to jest teraz w lato bo non stop spocona jest malutka...