Wypadające włosy po ciąży

Jest dużo witamin które można brać i zapewne są to najzwyklejsze witaminy, niedrogie. 

Te które bierzemy w ciąży też posiadają niezbędne składniki przecież 

Mi polecili kwas foliowy pić cały czas po ciąży ,bo ponoć pomaga na włosy i wcierki stosować. Tak to ta sama suplementacja co w ciąży. Moja mama też była u dermatologa i na włosy pije kwas foliowy tylko dawkę 0.8 i chyba działa,bo po pół roku widzi efekty.

No akurat Biotebal ma bardzo duże ilości biotyny, które przekraczają zapotrzebowanie więc dlatego mogłyby być szkodliwe dla dziecka 

Tprzede wszystkim należy kontynuować kurację suplementami, które były stosowane w ciąży w tym właśnie kwas foliowy. 

Dodatkowo mi polecono kerabione Mama - przeznaczone właśnie dla kobiet karmiących piersią ;) sprawdzone, polecam

Monia uwierz mi, że zawsze mi się zapomina o tych lekach, a z tą kasetką to nie jest tak źle;p

Ja przy KP brałsm te same witaminy co podczas ciąży i nigdy jakoś nie miałam problemu wypadających włosów. Może też zależy co się bierze bo po 1 ciąży włosy leciały garściami 

Suplementy suplementami, ale pamiętajmy, że w okresie laktacji mamy większe zapotrzebowanie na kalorię o około 500 kcal ! Czyli mniej więcej nasz obiad. Na nic będzie suplementacja, jeżeli nie zjemy tyle ile należy. Karmimy siebie i dzidzię. Każda z nas również chce wrócić do figury w jak najszybszym tępie co również sprawia, że organizm jest osłabiony i staramy się inaczej jeść lub mniej jeść. 

Opieka nad dzieckiem sprawia, że czasem zapominamy jeść, stres, bo dziecko płacze, bo ma kolki - to wszystko przyczynia się do wypadania włosów, wyprysków na twarzy itp. 

Jeżeli chodzi o suplementy witamina D w okresie jesienno zimowym obowiązkowo! Lek, nie suplement. 

Biotyna, czyli witamina H - tego nie dostarczymy z pożywieniem niestety 

Ja tam przy karmieniu miałam wilczy apetyt i nie dało się zapomnieć o głodzie nawet jak byłam bardzo zmęczona 

Dziewczyny, powracajac do tematu- czy ktoras z was uzywala kuracje Placo Placenta ?

zainteresowaly mnie te kontrowersyjne ampulki, i zamowilam je z nadzieja na cudowne efekty.

Jestem ciekawa czy ktoras z was bezposrednio po ciazy je stosowala i z jakim efektem

Nataleczka ja dokładnie tak samo :ooo 

AnaBanana ja nie słyszałam nawet o takich. A czemu kontrowersyjne ?

Czasem wiedząc nawet ,że ma się jeść to się tak nie da. Ja pamiętam przy córce był taki szal ,tu pierwsze dziecko. Jak dziś pamiętam,że śniadanie jadłam dopiero o 11. Ja która zawsze się trzyma równych odstępów pomiędzy posiłkami, śniadanie jem zaraz po wstaniu,a tu miałam taki rozgardiasz,że jadłam przez jakiś czas po porodzie 3 posiłki. 

Anabanana a co kontrowersyjnwgo jest w tych ampułkach ?

Placenta to naturalny wyciąg z tkanek łożyska zwierzęcego

hmm czyli kontrowersyjny ze względu na skład 

Ale naturalny :D

No cóż mogę powiedzieć wybór należy do kobiety. 

A właśnie może i dlatego jest kontrowersyjny z tego właśnie powodu 

dwa razy h to prawda ja właśnie zawsze proszę o wit d ale lek nie suplement diety

Anabanana nie słyszałam o tej kuracji nigdy, daj znać jak zastosujesz?

Annabanana też o tym nie słyszałam. Daj znać jak zaczniesz stosować jakie efekty. Ja się chce zapisać do mojej fryzjerki na podcięcie włosów i ma w ofercie jakiś zabieg na wypadające włosy. U mnie to już garściami lecą i zaczynam się obawiać bo mojej mamie po ciąży tak wypadały że do dzisiaj ma taki łysy placek pod grzywką. Obawiam się że to może być dziedziczne. 

Co do jedzenia ja mam przykaz spożywania 3 posiłków i tego się trzymam ale widzę po sobie ze mam wilczy apetyt i zjadam często więcej od mojego męża. 

Mezoterapia igłowa czy bez?

Ja też nie stosowałam ale słyszałam dużo pozytywnych opinii 

To nie boli? 

Słyszałam że na głowie to właśnie jest ból 

Boli strasznie mezoterapia igłowa!!!!!!!! 

Miałam robione z 3 lata temu. Koleżanka ma swój salon i obiecywała, że będzie prawie bezboleśnie a ja nie mogłam tam wysiedzieć. Każde wkucie to łzy a tych wkuć było kilka set. Miałam zrobić serię ok 5 zabiegów ale po pierwszym już się nie zdecydowałam. Na koniec posmarowala mi głowę czymś tłustym, włosy mokre, nie byłam przygotowana a wybrałam się tramwajem :o żadnej czapki nie mialam ani nic. Wyglądałam jak ostatnie nieszczęście. Do tej pory pamiętam ten ból i nawet jakbym miała kiedyś być łysa to się nie podejmę :(