Wypadające włosy po ciąży

mała zołza ja własnie też nic innego nie stosuję opórcz szamponu, bo zwyczajnie mi sie nie chce jeszcze robić jakiś masek czy wcierek. 

Mi w tym tygodniu minie 2 mc, ale jeszcze nic nie wypada:D ale pewnie jak zaczną to podwójnie;D

U nas po porodzie też tak było,a przy maluszku wiadomo,szampon i czasem odżywka....a tu włosy wypadają... Natomiast ciężko jest znaleźć produkty dla mam. Macie jakieś sprawdzone ? Bo sama już nie wiem co używać .

Uważam że nie musisz używać specjalnych produktów dla "mam" . 

Idziemka też nie IE nie chce ale jak widzę efekt to już inna sprawa. Częściej nie mam czasu niż mi się nie chce. Ale dwa razy w tygodniu staram się nakładać na końcówki włosów żel aloesowy jako baza a na to olej kokosowy, rycynowy lub arganowy i zostawić przynajmniej na godzinę. A na skórę głowy wcieraka banfi hajszesz . 

Idziemka chyba nie ma sensu stosować takich produktów dla mam ów udaje mi się,że ich nie ma nawet. 

Idziemka po trzecim miesiącu od porodu włosy zaczynają wypadać. U mnie to się teraz dzieje na potęgę i już mam dosyć bo tak lecą. Zaczęłam brać kolagen i inne witaminy w skladzie posiada,więc liczę,że pomogą

Maziulek właśnie tez mi się tak wydaje, że przy pierwszym porodzie zauważyłam wypadanie ok 3 mcy po porodzie. Teraz juz mi się prześwity robią, zobaczymy jak dalej.

Idziemka a może nie będzie tak źle  :) 

Kurcze też chyba czas zacząć brać jakieś witaminy wzmacniające na te włosy bo jak dzisiaj poodkurzałam to byłam w szoku ile się tego na szczotce z odkurzacza nazbierało. A polecacie jakieś konkretne? 

mała zołza ja własnie kończe prenatal dha no i dostałam te witaminy cynk i selen i d3 4000j

Ja będę brać po ciąży Prenatal duo, oprócz tego suplement diety z Noble Health, który zawiera biotyne, cynk, selena, miedź, krzem i skrzyp polny. Wszystkie te składniki działają dobrze na włosy. 

Koniecznie jest badanie krwi, sprawdzenie poziomu żelaza, ferrytyny, ft3, ft4. Na niedobory żelaza polecam Surbifer Durules.

Ja zaczęłam brać colagen Claas A jakoś tak.ma w skladzie kolagen, cynk biotynę ,które wpływają na skórę, włosy i paznokcie. Siostra mi polecała bo ma problem z włosami,a po nim zaczęly jej szybciej rosnąć. Jej polecił ten preparat dermatolog. Dopiero biorę dwa tygodnie i zapominam dawkę na noc,więc nie liczę na spektakularne efekty 

Ja brałam Biotebal max  i szczerze polecam 

Mama ZOsi oj tak biotebal super działa. Ja zawsze brałam po 5g przez 3 miesiące, efekty były super, ale biotyna to witamina "wzrostu" i jakoś mam teraz obawy bo mam guzy na tarczycy, więc wolę nie brać tego w takich dużych ilościach. W preparacie , który stosuję jest go o wiele mniej. NIe wiem czy by to miało wpływ, ale w moim przypadku już wolę nie ryzykować z biotebalem, ale ogólnie bardzo polecam 

Ja po ciąży nie brałam żadnych witamin i suplementów i może to właśnie błąd bo włosy mi strasznie wypadały, może to by coś zdziałało i pomogło 

No pewnie biorąc tabletki po ciąży różnicy wiekszej w wypadaniu nie będzie, ale jednak warto spróbować a może coś jednak one dadzą. 

Ja biorę ten vitapil mama już onad 2 tygodnie i jest minimalnie lepiej, ale nadal mi wypadają...

Biotebal można brać podczas karmienia piersią?

Nie można 

ja żeby nie zapomnieć brać tych leków to zakupiłam sobie kasetkę na cały tydzień i wkładam na kazdy dzień. 

Powiem Ci ze jak się przyzwyczaisz i bierzesz reguralnie to nie zapomnisz o i jak masz na wierzchu bo jak schowasz do szafy to nie weźmiesz na pewno 

No właśnie pytanie czy są jakieś witaminy zapobiegające wypadaniu włosów które można stosować karmiąc piersią? Ja witaminy te ciążowe trzymam na wierzchu a na dodatek mają oznaczenia dni tygodnia więc przynajmniej widzę czy nie zapomniałam wziąć poprzedniej. 

Magdalena G skopiuję z ulotki zalecenia co do Biotebalu

"Ilość biotyny zawarta w leku Biotebal znacznie przekracza zalecane dzienne spożycie dla kobiet karmiących piersią. Biotyna przenika do mleka ludzkiego, jednak nie stwierdzono, aby wpływało to na niemowlę karmione piersią. Leku nie należy stosować u kobiet karmiących piersią." w ciązy też nie można tego stosować jak większość leków. Biotebal to lek nie suplement, więc jego działanie jest udowodnione naukowo zatem dlatego jest taki dobry bo mamy pewność, że działa, a nie jak w przypadku suplementów, które nie są badane. Tu by byłą loteria 

Czyli pewnie to jest tak jak w większości przypadków że lepiej poinformować że nie można bo nie ma w tym kierunku badań i nie ma pewności co do ciszy czy karmienia