Milena można odkupić używany. Na olx to groszowe sprawy. A w nocy na pewno Ci się przyda. Nie warto niszczyć sobie kręgosłupa i przewijać na łóżku, ciągle się schylac. Jeszcze się nadzwigasz swojego maluszka, więc oszczędzaj się.
No właśnie zapytam jeszcze znajomej czy może chce odsprzedać. Jak ja urodzę to jej synek będzie miał 10 msc. Jak nie będzie używać to chętnie odkupię.
Kasia to ja używałam podkładów żeby tylko zwinąć i wyrzucić a nie jeszcze prac ;)
Milena my tez mamy sypialnie i łóżeczko na poddaszu a cały dzień spędzamy na dole. Mam dwa przewijaki i nie wyobrażam sobie inaczej. Synek często przy zmianie pieluszki robil fontannę wiec łóżko byłoby obsikane. A tak na przewijaku mam jednorazowy podkład i w razie wypadku tylko go zwijam.
My mimo ,że mamy prześcieradełka 2 na zmianę to i tak podkład zawsze mam i takim sposobem nic się nie brudzi a zmieniamy je razem z pościelą w łóżeczku .
Ja oddawałam przewijak za darmo i wiem że bardzo dużo Mam tak robi naprawdę warto zajrzeć na olx.
Też chętnie oddam za darmo jak skończę używać,sama odkupiłam go za 20 zł więc może jeszcze komuś posłuży.
Patrycja to prawda wiele mam oddaje za darmo. Fajnie też jak.np sprzedając łóżeczko dorzucają przewijak
Ja również kładę podkład na przewijak i nie straszne nam niespodzianki :)
Jak synek był malutki to używałam podkladów sopelek, teraz potrzebne są już bardziej chłonne. Najbardziej sprawdzają się podkłady akuku.
slyszalam ze fajnie sprawdzaja sie ceratki na przewijak ale bawelniane ktore mozna wyprac albo je tylko na wilgotno powycierac ;)
Starszych synów przewijałam na kanapie czy łóżku, podkładałam kocyk i podkład jednorazowy czy pieluszke. Ni muszę przemyśleć sprawę przewijaka.
Kasia wydaje mi się że przecieranie na.mokro słabo się. Jak już to lepiej wyprać żeby żadnych zarazków tam się nie namnazalo
Moim zdaniem fajne rozwiązanie to podkład jednorazowy ewentualnie pielucha flanelowa. My napoczatku chętnie używaliśmy podkładu z racji częstych wpadek. Teraz jak wpadki zdarzają się rzadziej to używamy pieluchy tak żeby maluszkowi bardziej poprostu było cieplo i nie ziębił przewijak w pupę
Ja tez na chwile obecna chce uzywac pieluch tetrowych ktore szybko mozna wrzucic do prania ale znajoma dala mi wlasnie pomysl z ceratka ale bawelniana gdzie wszystko sie szybko wchlania a kupkę mozna w latwy sposob usunac. Bo wiekszosc ceratek jest sliska i mocz plywa po niej w gore i cale dziecko jest mokre.
Ja polecam przewijak. Jest to naprawdę przydatna rzecz
Kasia myślę że to w praktyce tak łatwo na tak wyczyścić dokładnie po kupię gorzej a bakterie się potem namnażają. Leoien wyprać niż wytrzeć
Becia, jak u Was sytuacja? U nas było podobnie przez pewien czas i lekarz sugerował refluks. W tej sytuajci najlepiej jest trzymać dziecko w bardziej pionowej pozycji do karmeinia a po posiłku pilnować, aby dziecko odbiło. U nas takie trzymanie dziecka trwało czasem nawet około 40 - zależy jak trafiło. Oczywiście połóż sobie na ramię pieluchę, proponuję grubszą tetrową.
Małą już nie wymiotuje. Zdarza się że się jej ulewa troszeczkę, ale staramy się pilnować, aby małej się za każdym razem odbiło
Becia to super że jest jakaś poprawa.