Wymioty u noworodka

Becia, ulewanie przejdzie z czasem. Teraz kiedy pilnujecie odbijania będzie coraz lepiej.

Jest coraz lepiej :) 

Beata, to super, że u was lepiej :) 

Mój synek przestał ulewać dopiero po eliminacji nabiał i wprowadzeniu syropu. Teraz kończy 8 miesięcy  i już nie ulewa prawie wcale. wyjątkiem są dni, gdy próbuję czy już mogę odstawić syrop 

Beata to super. Nawet nie obejrzysz się kiedy minie 

Beata cieszę się że są efekty.

Jaki syrop stosowałaś. Mała ulewa znó..

Debridat

Najpierw dostał Bebilon Nutriton ale to była porażka, niby miało zagęszczać - ani nie chciał tego zjeść ani nie było lepiej z ulewaniem a jeszcze brzuszek go bolał więc po kilku próbach odstawiłam. Ale Debridat super się sprawdził. I jest to jedyna rzecz, którą zada z łyżeczki

Spróbuj karmić córkę w pozycji "pod górę" czyli leżysz na plecach i kładziesz ją na swoim brzuchu. Wówczas mleko nie "wylewa się" w tempie ekspresowym, dziecko samo decyduje o ilości i szybkości napływu mleka. Bardzo pomocna pozycja przy nawale pokarmu. 

Dobra pozycja i odpowiednie przystawienie czasem załatwia sprawę... czasami odbijanie po karmieniu nie jest wtedy już konieczne... ważne, żeby dziecko nie łykało zbyt dużo powietrza podczas ssania

Będziemy próbować

Debridat jest na receptę. Może spróbujcie dostępny bez recepty Gastrotuss Baby, pediatrzy też często go polecają przy nadmiernym ulewaniu. 

U nas ani Gastrotuss Baby ani Debridst nie pomógł przy ulewaniu 

Oczywiście nie popieram leków i najpierw wypróbowaliśmy wszystkie inne możliwości typu odbijanie, pozycje karmienia itp. Po przejściu na dietę bez nabiału się zmniejszyło ale nie minelo

Więc ostatecznie musieliśmy włączyć ten Debridat 

2 tygodnie temu odstawiliśmy nabiał więc zobaczymy