Wymioty,mdłości kiedy poczulyscie pierwsze?

Aisa fajnie by bylo gdyby to byla ciaza :wink: ile ma twój maluszek teraz?

Aisa to zrob test ciążowy i wszystko sie okaże:) Super by było jakbyś była w ciąży! :-*

Aisa, trzymamy kciuki, leć robić test albo na betę :wink:

Mój maluszek ma już 11 miesięcy <3 To taki bardziej zbrojniś jest wszędzie na sekundę spuszcze z niego oko a ten już broi albo znika z pola widzenia szybki jest pomimo że jeszcze sam nie chodzi to ma takie przyspieszenie na 4raka że ciężko za nim nadążyć.
Jeszcze trochę i zrobię test czekam na termin miesiączki mniej więcej jeśli nie będzie to zrobię od razu test.

Na szczęście nikt mi nie wróżył złej ciąży z powodu braku wymiotów i małej zgagi. Strasznie nie lubię słuchać zabobonów, a jeszcze gorzej jak ktoś kieruje je w moją stronę. Ostatnio usłyszałam, że w ciąży nie obcina się włosów, tylko nie wiem z jakiego tytułu. Oczywiście w 4 mc je obcięłam

Wioletta każda ciąża inna. Ja też w ciszy podcinalam włosy a ponoc według zabobonu nie powinno się wgl iść do fryzjera.
Według moich wyliczeń okres powinien przyjść 2 lutego więc zobaczymy.

Te zabobony to jakies nieporozumienie. Jakby sie tak dobrze w to wniklo to najlepiej zeby ciężarną w domu siedziala, nie wychodziła a najlepiej do drzwi nie podchodzila.
11 miesięcy to juz ładnie, niedługo sam pójdzie na nóżki i gdybyś byla w ciazy to uwierz ulga niesamowita jak dziecko chodzi szczególnie pod koniec :wink:

Młody na czworaka łazi i przy meblach chodzi spraenie , sam zrobi parę kroków ale przez to że waga ciężka to chyba nie czuje się bezpieczny na 2 nogach sam więc jeszcze czekamy aż się odważy calkiem sam pojsc dalej , za rączkę idzie sam właściwie tylko trzyma tak by mieć pewność że ma się czego złapać i tyle o ile chce. No ale co się dziwić jak ma ponad 14 kg.
W sunie trochę mam nadzieję że ten okres 2 lutego się nie pojawi a na teście będą 2 kreski. I tak mam cicha nadzieję że córkę będę mieć ale wiadomo nie nastawiam się byle było zdrowe jeśli będzie :slight_smile:

Dam znać jak zrobię ten test ale to jeszvze trochę. Choć nie powiem chciałabym w sumie może nie byłoby tak źle :slight_smile: a apropo od początku ciąży rozpulchniły wam się dziąsła ?

Mnie zaczęły troszkę krwawić już w pierwszym trymestrze, ale to gdzieś tak około 10 tc.

O widzisz ja pamiętam że też miałam rozpulchnione i krwawiace ale nie pamiętam od kiedy. A teraz znów szczególnie przy górnych jedynkach mi tak inaczej. Czekam na okres jak nie będzie to test i się zobaczy

Dziąsła krwawiły mi już w 8 tygodniu. Mdłości pojawiły się niej więcej w tym samym czasie.
U Ciebie w sumie byłoby to już naprawdę bardzo wcześnie. Ale podobno niektóre kobiety podświadomie gdzieś tam czują że to ciąża i już.

Kalina no niektórzy wiedzą podświadomie a ja nie wiem w sumie wcześniej z synkiem wiedzialam że to ciąża jakby ale ten fakt wypieralam nie sądziłam że to możliwe bo mi kiedyś pani ginekolog powiedziała że tak bez pomocy nie ma szans bym w ciążę zaszła… przez nią bałam się długooo pójść do ginekologa no ale wracając do tematu jak widać myliła się i to grubo :slight_smile: zobaczymy jeszcze trochę i jeśli nie będzie miesiączki to robię test i wszystko będzie jasne. Choć powiem szczerze że trochę nie lubię testów robic bo jednak jak się okaże że nie jestem w ciąży to zawód w jakimś sensie będzie tzn smutno będzie a jak się okaże jest ciąża jest to z jednej strony super uciesze się czy tam poplacze a później bede się martwić jak to będzie itd :smiley:

Aisa a czym sie będziesz martwić? Zobacz mój maly ma 17 miesięcy ja za chwilę bede rodzic w sumie to juz w każdej chwili moze mnie złapać i czym tu sie martwić, samo szczęście. Jestesmy tak zaprogramowane ze zawsze damy sobie rade. Tak ze zmartwienia wszystkie na bok i jesli jest ciaza to tylko sie cieszyć :slight_smile:
A wy ogolnie to starcie sie juz czy po prostu zyjecie dniem i co bedzie to bedzie?

Wiesz staramy się jakby ale nic na siłę po prostu przyjdzie to będzie bo wiadomo nie ma sensu na siłę bo często przez to nie wychodzi. A martwić się będę miała czym pamiętaj że mój syn to cycoholik i jakbym miała go odstawić byłby wielki problem czy zniknąć na parę dni :smiley: i martwić jak to będzie bo już teraz w nocy wstaje kilka razy przez te zeby a co by było jakby mi dwójka tak wstawala :smiley: choć nie powiem szczęście to by było takie małe słodkie kochane. Chciałabym mieć maluszka jeszcze takiego malego tulacego się do piersi :slight_smile:

Aisa ale ogolnie fajnie byłoby karmić w tandemie :smiley: myslalas o tym? Masz ogrom pokarmu wiec starczyło by dla dwójki :smiley:
Oj te ząbki mojemu wlasnie wychodzą ostatnie sztuki z tylu i katar po sam pas. Znow ze szczepienia nici. A stale do mnie wydzwaniaja, chyba juz nawet maja mnie za głupia tam bo wiecznie jakieś wymowki.
Jeszcze dodatkowo dochodzi zmartwienie ze pojade na porodowke i przyjade z kruszynka do zakatarzonego synka. Oby zdarzyło mu przejść :wink:

Myślałam o tym ale martwię się właśnie jak przeżyję bez cyca przez parę dni o ile wgl się uda jeśli już karmić w ciąży bo nie zawsze można tzn da się. My też mieliśmy katarek to wkropiłam własne mleko i przeszlo mkze woda morska i odciąganie wam pomoże albo sól fizjologiczna i przy okazji nawlizac powietrze warto bo katarek i przez to może dłużej trwać :slight_smile: mojemu dalej idą te zeby ale już na razie tfu tfu nie gryzie piersi choć czasem jeszcze się zdarzy mu.
A tam nie ważne co myślą przecież jak dziecko nie jest zdrowe w pełni to nie zaszczepi się choć powiem ci ze ponoć katar to nie jest przeciwwskazanie do szczepienia tzn ostatnio dużo znajomych mówi że ich pediatrzy tak mówią i moja też tak powiedziała. Choć ja wolę dmuchać na zimne :slight_smile:

Rewers dziś dzień w którym okres powinien się pojawić a jak na razie nie ma. Albo wróciły miesiączki nieregularne jakie miałam przed ciaza albo nie chce sobie robić nadziei udało się.
2 dni temu zobaczyłam dosłownie mini plamke krwi potem śluz byl różowy sądziłam że zaraz okres będzie a od wczoraj tak jajniki mnie jakis czas bolaly a tu cisza czekam jeszcze parę dni jak nie przyjdzie robię test.
A właśnie u was też takie objawy były przy początku ciąży?

Aisa rób test nie czekaj:-) ja wiem, że to zależy od organizmu kobiet i regularnosci cyklu, ale może coś wyjdzie. Mnie to w trzecim dniu spodziewanej miesiączki wyszedł test w pozytywny w kilka sekund, mojej koleżance ostatnio w pierwszym. Podejrzewam, że i mnie by wyszedł od razu, ale nie robiłam, bo właśnie bolał mnie brzuch i myślałam, że zaraz dostanę okresu :slight_smile:

Ja mdłości i wymioty mialam około 6/7tygodnia meczylam się strasznie ale na szczęście przeszło tak koło 14/15 tygodnia czyli praktycznie ksiazkowo :slight_smile: i tak z dwa tygodnie potem dzidziuś dał znać o sobie ze juz potrafi zasadzic mamie kopniaka.