Wyjazd na L4 – macie doświadczenia?

I to się nazywa głupia biurokracja …

No jestem w szoku…

A jak długo mozna ciągnąć L4?

182dni jednorazowo ale wystarczy że na jeden dzień się wróci do pracy i od nowa można iść na l4 , później się składa jakieś wnioski o rehabilitację ale to wszytsko zależy od rodzaju zwolnienia

To można w sumie wziąć urlop w ten dzień i potem dalej ciągle tyle samo dni ? I nie mogą zwolnić? Bo jestem ciekawa nigdy w sumie o tym nie słyszałam

No urlop nie , bo musisz fizycznie pojawić się chociaż na jeden dzień w pracy żebyś po tych 180 dniach l4 mogła wziąć kolejne l4

I wtedy zwolnić Cię teoretycznie że mogą ale wiadomo później kontrolę , komisję itp

A jak na takim l4 zajdzie się w ciążę ?

To musisz iść do lekarza żeby potwierdzić ciążę i wtedy to zwykle l4 182dni zamienia się na 270 dni 100% płatne . Ale ważne jest żeby lekarz to zaznaczył w zwolnieniu

My mieliśmy w pracy pana bez nóg. Wzywali go na komisję aż w końcu pewnego razu chłop się pyta lekarza ,i jaki jest przyrost, :rofl::rofl::rofl: bo wzywajcie mnie na komisję to myślę że powoli ale ta mogą rośnie :rofl::rofl::rofl::rofl: dostał dożywotnia grupę :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

2 polubienia

O jaaa

Nie to inna tamta nie ma czasu na pierdoły bo ma gospodarkę :rofl::rofl:

W sumie i dobrze haha

Tak ona nie szkodliwa jest :smiling_face::smiling_face: wszystko ma gdzieś nie patrzy kto co ma :crazy_face:

1 polubienie

I takich ludzi lubię :slight_smile:

O kurczę ryzykowne , ja jednak na l4 nie wyjeżdżałam nigdy nigdzie

Dokładnie, nie ma co ryzykować za dużo można stracić

O tak dokładnie

No tak, nie dość że można stracić pieniądze, to jeszcze czas na tłumaczenia itp

:joy::joy: No nie mogę, chłop mistrz riposty! Dobrze, że miał poczucie humoru mimo sytuacji a swoją drogą, absurd z tymi komisjami totalny. Przynajmniej w końcu dali mu spokój i przyznali dożywotnią. Czasem trzeba zażartować, żeby dotarło! :smile::clap:

No tak innego wyjścia nie ma niestety. Czasem trze po prostu dowalić żeby zrozumieli. Nie wiem po co jest to robione przecież do sprawności nie wróci ktoś bez nóg