Woda gazowana w ciąży - czy wolno ją pić

Może Kumpela, ale to nic tylko się cieszyć z tego powodu. Ja też przeszłam ciążę bez mdłości i bardzo się z tego powodu cieszę.

Ja akurat też nie miałam ani mdłości ani wymiotów, z pierwszym to w ogóle nic a nic a teraz w drugiej troche mi było niedobrze, ale niewiele:-) mi akurat gazowane pomaga :slight_smile: odbija mi się i jest mi lepiej :slight_smile: teraz póki jeszcze nie rodzę to korzystam i pije po trochu cole, bo jak urodzę to dieta:-)))

Ja również nie miałam żadnych mdłosci i uoporczywych dolegliwości, nie puchałam ani nic.
Najgorzej wspominam zgagę ale po porodzie a juz 3 tygodnie minęły ani razu jej nie miała. Normalnie jak ręką odjął:)
Cudownie jest nie mieć zgagi :slight_smile:

Ja miałam mdłości w każdej ciąży:(

Mi woda gazowana pomaga na zgage

No właśnie następna dolegliwość zgaga w ciąży nie doświadczyłam :-/
Manndarynka korzystaj korzystaj dziewczyno :-))))

AmiAga- to Ty tylko dzieci rodzić powinnaś i w ciąże zachodzić :). U mnie ciąża też spokojnie przebiega, ale w pierwszym trymestrze się pokładałam i miałam silną zgagę. A po wodzie gazowanej było jeszcze gorzej.

Widzę, że niektórym woda pomaga w walce ze zgagą, a innym wręcz odwrotnie. Ja raczej miałam tak, że napoje gazowane i woda nie za dobrze na mnie działały.

U mnie tez woda gazowane była zbawieniem ale tylko woda żadne słodkie napoje po nich miałam jeszcze bardziej zgage. Za to po cukierkach miętowych wszystko przechodzilo :slight_smile:

Mi po miętuskach z kolei zgaga się nasila lub powstaje. Hehe -jednak co “ciężarówka” to inaczej :slight_smile:

tak samo mówią,ze mleko dobre na zgagę i poleciłam to mojej koleżance,to mówiła,ze tak się jej nasiliło po mleku że spać nie mogła :slight_smile: i w aptece dostała jakiś specjalny srodek na zgage dla kobiet w ciąży.

Jest mleczko dla kobiet ciężarnych w aptece. Moja siostra je przyjmowała i była bardzo zadowolona z efektów.

no właśnie takie mleczko :slight_smile: i pomagało :slight_smile:

Nie lubię typowych cukierków miętowych więc kupuję lodowe i fajnie się sprawdzają na początku miałam wątpliwości czy rzeczywiście na zgaga pomoże cukierek. Ale spróbowałam i teraz cały czas mam je w domu.
Chociaż córeczka jest łaskawa dla mnie bo zgaga miałam tele razy że mogę policzyć na palcach i jednej ręki za to z synkiem zgaga dokuczala mi cały czas i była intensywna aż do samego końca

Ja na swoje szczęście zgagę miała parę razy, i bynajmniej nie po wodzie gazowanej. Jak mnie męczyło to piłam to mleczko o którym wspominacie tj. Alugastrin bądź Manti. Przy czym one zawierają glin, niewskazany w ciąży i lepiej stosować tabletki do żucia Rennie (tu jest w składzie węglan wapnia i magnezu). Także na dłuższą metę lepsze Rennie, a tak sporadycznie, jak to miało miejsce u mnie - Manti.

Mi wystarczyło zmniejszenie porcji posiłków. Zgaga minęła. Cukierków lodowych jakoś nigdy nie lubiłam. Smakują dla mnie jak lakier do paznokci.

Co to są cukierki lodowe?

tzw. Ice :slight_smile: lepsze o wiele od zwykłych mietowych moim zdaniem :slight_smile:

O takie :

1

Dzięki, nie skojarzyłam. A to mi smakują, jak płyn do naczyń.

co kto lubi :wink: ja akurat po zwykłych mentolach mam nudności a po tych jest wszystko ok i jako jedyne je toleruje :slight_smile: