oj przypomniałyście mi o namiocie z koców
jutro zrobię taki synkowi i przekonam się czy jemu się spodoba. Póki co to u mnie synek bardzo lubi malować na ścianie na której zawiesiłam papierową ceratę. Kilka razy w ciągu dnia podchodzi i rysuje ![]()
Aniu bardzo kreatywnie.
Super, że synkowi się podoba. ![]()
Ania bardzo fajny pomysł zamiast użyć farby kredowej to można po prostu powiesić ceratę. Bardzo mi się to spodobało a najważniejsze, że dziecko uwielbia tą zabawę.
Fajny pomysl bo ja myslalam wlasnie nad pomalowaniem sciany farba kredowa
Ania i przynajmniej ściany masz czyste:)
Też są takie naklejki , które służą jak tablica. Można kupić i przykleić na dowolnej ścianie. U nas idealnie się sprawdziła tablica do malowania.
Dzieci uwielbiają malować a już na ścianie hmmm wtedy jest idealnie.
To coś innego i pobudza kreatywność.
My mamy tablice ale sciany tez synka interesuja ![]()
Tworzymy przeróżne zabawki z córką, z racji jej upodobań plastycznych jest to nasze prawie codzienne zadanie
Robimy zwierzaki np. z rolek po papierze, przeróżne budowle z kartonów. Do ozdoby używamy nitek, guzików, bibuły, kolorowych sznurowadeł no po prostu wszystko to co kolorowe i może się przydać ![]()
Ostatnio zrobiliśmy farmę dla zwierzaczków
Fajna zabawa dla małej ale i dla mnie ![]()
Fajne i kreatywne zabawy wymyslasz dla corki. A cora ile ma lat?
Dziękuję
córka skończyła w tym roku 5 lat ![]()
A ja Wam się muszę pochwalić naszą nową zabawką wykonaną własnoręcznie ![]()
Mój mąż uwielbia “grzebać” i tak o to wziął niepotrzebne eski od brata i kolegi(aktualnie obaj się budują i nie byly potrzebne). Dokupił ślizg, kilka śrub, farbę i dziecko ma zjeżdżalnię
Bo jak patrzyliśmy ile one kosztują w internecie, to szok… Nie stać nas było hehe
Magiczny, cuuudo! Też chcę taki! Mąż ma talent, musisz chyba pomyśleć nad założeniem firmy, która by się tym zajmowała, nie będziecie na pewno narzekać na zbyt.
Zjeżdżalnia jest boska
Gratuluje talentu. ![]()
Ojej! Ale cudeńko… Brawa! ![]()
uważam , że to świetna sprawa. Można zaoszczędzić dużo pieniędzy , a gdy już maluch podrośnie można razem z nim tworzyć takie rzeczy . Teraz bardzo łatwo znaleźć i kupić tanie materiały więc także polecam uszycie wyprawki dla swojego malucha . naprawdę swietna sprawa.
Magiczny fajnie miec tak zdolnego meza.
Magiczny pogratuluj mężowi
Zjeżdżalnia pierwsza klasa, sami ogrodu nie mamy, ale chyba podpuszczę mojego tatę tym zdjęciem
Co do ręcznie robionych zabawek to najfajniejsze są takie szyte i robione na szydełku, co nota bene ostatnio jest bardzo popularne. O ile maszyna jest mi raczej obca, to szydełko całkiem mnie lubi, szkoda tylko, że czasu tak mało ![]()
Zabawa z dzieckiem to coś nie tylko dla smyka. Ja ciągle mam w sobie coś z dziecka i nie zamierzam tego utracić. Mam 8 letniego syna, który ciągle coś wymyśla, a to pociąg z butelek, a to zamek z rolek po papierze toaletowym, latające stwory, domki z kartonów i wiele innych. Teraz czekamy na kolejnego smyka i już wiem, że wspólne chwile będziemy spędzać w ten sam kreatywny sposób. Już przygotowałam dla niego przytulankę robioną na szydełku, wkrótce powstanie sensoryczna karuzela nad łóżeczko, a później mata.
Ważne jest żeby nie bac się bałaganu, nie bać się ubrudzić i zachwiać codzienny grafik. Dzieciakom frajdę sprawia malowanie palcami, a jeszcze większą kiedy rodzić stara się odgadnąć co oznacza jeden czy drugi maz na papierze.
Drogie mamy, siadajmy na dywanie, zróbmy obiad nieco później niż zwykle…pobawmy się ![]()