ja się czasami śmieje że mojemu dziecku nie są potrzebne zabawki wystarczy że pójdzie do kuchni i tam dla niego zawsze jest tyle skarbów że zabawa na całego .
Dokładnie!
Dzieci są bardziej kreatywne od nas i potrafią zamienić najzwyklejszy przedmiot wspaniałą zabawką. Moja córa ostatnio jest wprost zafascynowana swoją szczotką do włosów ![]()
Moj Oliver ostatnio chodzi z rurą od odkurzacza i udaje że sprząta a wygląda przekomicznie ![]()
Agulka ale fajny pomysl z tymi pudelkami po mleku, fajnie wykorzystane i co najważniejsze powstały wymarzone domki prawie za darmo
bo która dziewczynka nie chciałaby mieć domku dla lalek
super, dzieci pewnie zadowolone ze zdolnej mamusi ![]()
Fajne te zabawki ale ja niestety nie mam talentów artystycznych więc u mnie to odpada… ale myślę że dzieciaki uwielbiają takie zabawki ![]()
Napewno fajna kreatywna zabawa jest dzięki temu. Dzievko od małego się uczy że nie wystarczy iść do sklepu kupić tylko mieć można robiąc to samemu w domu z rodzicami czy nawet rodzice robią to dzieciom ot tska nauka poprzez zabawę bardzo mi sie podoba ten pomysł wykorzystania tskich codziennych przedmiotów :-)) gratuluję pomysłowości. Może z czasem jak córka będzie wieksza to i mi sie coś tskiego rozwinie… heh
Dzięki dziewczyny za pochwały, ale mowię Wam od razu: zamek robił mój mąż, ja domek dla lalek z wyposażeniem.
A dziś zabieram się za ochraniacze-organizery na siedzenia dla dzieci.
Niedawno skończyłam szyć ozdobną poduchę na łóżko dziewczynek.

Fajnie mieć jakąś pasje… to ja zrobiłam (jeszcze jak byłam w ciąży) mojemu bąbelkowi, papućki na szydełku

E. Dyląg,
super!!! Lubię takie nietuzinkowe rzeczy, które robisz dla konkretnego dziecka, a robiąc tą rzecz myślisz o nim. To się nazywa wyjątkowy prezent:)
Dopiero się ucze szydełkować ale powoli do celu i zaczne sweterki robić ![]()
jestem zdania że własne zabawki bardziej cieszą … lalka szmacianka czy miś albo z rajtuz ubranka jeśli mamy smykałkę do igły nożyczek i nici … wyczarowanie z pudełek postaci z bajek czy plastikowych butelek a z masy solnej niekończące się zabawy w lepienie … to frajda wierzcie mi korale robione z guzików czy jarzębiny a żołędziowe czy z kasztana ludki są po prostu za darmo!!! - a trzeba iść na spacer i je pozbierać a potem łączyć zapałkami szczególiki z plasteliną uzupełnić… postacie z kartki papieru robią sceny z bajek teatrzyk cieni u mnie robi zawsze wrażenie na dzieciach - moje plus od kogoś kto nas odwiedził …
nic nie kosztują … piszecie o czasie - mieć czas - ja napiszę że dla dziecka mam czas a naczynia pozmywam jak w południe śpi bo jest tak nauczony… do 2 godzin mam czas dla domu czy dla siebie na książkę na przykład ;-)===
- jakie inne zabawy? - układanki - pocztówka pocięta na kawałki i ją składam z dzieckiem malujemy słonko domek drzewo i wycinamy a potem na stole tworzymy obrazy …
Halina, a no jasne, że tak lepiej. Zgadzam się w 100%.
Uwielbiam mieć taki dom pełen dziecka:)
A przez weekend zrobiłam dziewczynkom baldachim-moskitierę i słonia i kota…i stary ochraniacz na łóżeczko obszyłam takim samym materiałem w kotki, co zasłonki na łóżku i lambrekiny i obicia krzeseł.

Super! Ja metkowca małemu wykombinowałam

Zawsze uważałam, że metki w zabawkach są najlepsze:) super!!!
Mój starszy synek też uwielbiał sie bawić metkami przy zabawkach:-))) śmiesznie to wyglądało :-))
Dziewczyny podziwami Was za tworzenie samodzielnie zabawek szycie, ja kiedyś o tym myślałam, ale jakoś nie chciało mi się zabrać a takie ręcznie zrobione zabawki są świetne, bo oryginalne,unikatowe i nie są aż takie strasznie trudne i skomplikowane, ale i tak mi się nie chciało:(
Didia fajny metkowiec
po co kupować jak z domowtch rzeczy można też fajnego zrobić
Didisia zarówno sam metkowiec jak i jego nazwa wzbudzają we mnie niemały podziw
Coś prostego, kreatywnego a ile z tego może być radości i przyjemności dla dziecka.
Ja wlasnie trafilam na misiaki robione recznie. Ale tak czy siak beda kupne. Nie robione przeze mnie…